Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Monika to obyś też dostała w najblizszym czasie kwiatuszki 🙂
Magditta ja wkładam zawsze kwiaty od męża w wazon, który dostaliśmy na prezent ślubny i jakos to odświeża wspomnienia 🙂

Nikusia
ja ci muszę dać oklaska, bo nie mogę patrzeć na to 69 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃 🙃 😜 😜 😜 😜 😜 😉 😉 😉 😉 😉

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wczoraj i dziś miałam dzień gości. Chociaż muszę przyznać, że obawiałam się, że nie dam rady a fajnie było. 😁 😁
Skoreczka ja też myślę, że może się okazać, że przenoszę. Cóż tak czasem bywa. Ja chcę tylko, żeby zdrowa była. 😉
Wysłałam Ci już dawno zaproszenie do znajomych, wchodziłaś na skrzynkę??
I jak zwykle super avatar.
Mąż z kwiatami, to pewnie była super niespodzianka. 😉
Monika ja też spakuję do szpitala ubranka na 56, do tego kombinezon, czapeczkę, krem do buzi i oczywiście fotelik. Jak będzie trzeba to mąż tylko weźmie.
Tak samo zrobiłam przy Kubie. A mąż zapomniał dla mnie ubrań na wyjście i musiałam wyjść w sukience w której przyjechałam. Dobrze, że było lato i w sukience dobrze wyglądałam 😁 😁 😁
Vespera w szpitalu zajmować się Emilką będę pielegniarki a w domu ja. I zamierzam kąpać codziennie 😉
Kruszyna ja z rozmiaru 50 mam kilka ubranek co dostałam, albo mam 50/56 i to też ktoś mi sprezentował. Ja kupowałam już na 56, w razie czego będę dokupować.
WielkaB to ja już to kiedyś słyszałam, że kwiaty się podlewa taką wodą. Skorupki z jajek trzymasz w wodzie a potem tą wodą podlewasz. Chociaż przyznam, że nie próbowałam. 😉
Monika ten allegrowicz już powinien się bać 😁 😁
Pamii18 to masz pracowity dzień. Ja miałam taki, ale siedząc w domu. I to nie tyle pracowity co gwarny 🙂)
Magditta uwielbiam żółte tulipany, 🤪
Skoreczka ja też nie mogłam patrzyć na to moje 69 więc podwójne podziękowanie 😁 😁 😁

• Mamusia
widzisz nikusia nie tacy goście straszni jak ich malują 🙂
wrzuciłam w wątku szkoła rodzenia jadłospis matki karmiącej- bardzo ogólne zasady z których każda z nas przecież będzie umiała coś sklecić 🙂 a teraz biorę się za ogarnianie informacji na temat pielęgnacji noworodka 🙂

Hej,

faktycznie weekend na forum, a najwięcej biegała dzisiaj chyba Pamii 😉

Dzisiaj zaliczyłam "Listy do M." - zdecydowanie polecam. Wzruszający i zabawny film, na pewno kupię go na dvd.

Skoreczka - jak zwykle przepiękna fota Twojego brzucha!

• Mamusia
Czesc dziewczynki 🙂
ale naskrobałyście 😁
ja dzis caly dzien nie byłam na kompie 😞
mialam dzis dzien wrazen hehe
wstałam o 10 pojechalam do fryzjera , zrobilam sobie fryzurke, kupiłam buty na zime....hehe
przyjechalam do domu przyszla do mnie szwagierka mi pomoc cos na jutro przygotowac bo mam miec gosci. potem pojechalam po torcika 🤪 🤪
zrobila mi salatke jarzynowa, dwa jableczniki 1 zwykly 2 z kislem 🙂 oczywiscie ja nic nie robilam tylko patrzylam 😁 😁
na koncu przyszla moja kuzynka i przyniosla mi ciasto ktore mi tez upiekla capucinno 🙂
teraz zjedlismy kolacje i wkoncu sie położylam 🙂 🙃

Dzień dobry 🙂

O 7 rano czkaweczka obudziła mamusie i od tej pory tak leżałam, troszkę zasypiałam ale nie był to porządny sen. Kruszyna ziąb za oknem i u nas.
Ja piec nie bedę ale na pewno zakupie porządny kawałek ciasta 😁

Ale miałam sen: śniło mi się ze miałam przezroczysty brzuch i było widac dzidziusia 😁 🤪

Miłej niedzieli 🙂

Kruszyna wysłałam wszystkim zaproszenia i nikt nie dostał, ja tez nie dostałam od nikogo. Wczoraj nawet z Nikusią zastanawiałysmy się co jest grane. Dziś jednak się chyba naprawiło bo dostałam zaproszenie od Ciebie 🙂 😘

• Mamusia
Cześć 🙂

Ja też dzisiaj wyspana, ale przed zaśnięciem i w nocy mały rozrabiał w brzuszku 😉

Wczoraj posprzątałam łazienkę i później tak się źle czułam, że dostałam opierdziel od męża ☺️
I już mam zakaz sprzątania czegokolwiek w domu, czego będę przestrzegać 😜

Co do zwierzaków, to ja też mam psa - yorka i zastanawiam się czy nie będzie zazdrosny o Małego jak się urodzi, bo on to też jak dziecko 😁

Skoreczka super sen! Wiesz, że ja kiedyś o tym gadałam, że szkoda, że w ciąży nie ma się przezroczystego brzucha? 🙂 Wszystko byłoby widać i może dzięki temu mniej byłoby aborcji...

Również życzę miłej niedzieli! 😘

• Mamusia
Skoreczka ja też chciałabym mieć przezroczysty brzuch w ciąży 🙂 🙂 🙂 🙂 Na pewno nie jedna z nas była by bardziej spokojniejsza o dziecko!!! Z wielką przyjemnością podglądałbym jak śpi,jak kopie mamę i jakie robi minki 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 Jeszcze trochę i będziemy mieć taką możliwość 🙂 🙂 🙂

Hej Brzuszki,

faktycznie, naukowcy mogliby popracować nad czymś takim 😉 przezroczysty brzuch, ale mam nadzieję, że tylko na czas ciąży 😉

a ja się nie wsypałam 🤢 Rita kopała mnie po żebrach i żołądku 😞 leżę i odpoczywam 😎

Miłej niedzieli!
Kruszyna takie spotkanie po 2 latach będzie super 🙂

Hejka
Miałam dziwną noc, najpierw byłam zmęczona a potem nie mogłam spać. Zasnęłam przed 1 a obudziłam się przed 5 i było po spaniu. Potem nad ranem znowu zasnęłam, ale nie czuję się na razie jakaś niewyspana. Może to dlatego, że słabą kawkę wypiłam.
I miałam dziwny sen, śnił mi się mój wujek a jak się obudziłam to sobie uświadomiłam, że przecież on nie żyje. 😮
Elka144 to mam nadzieję, że imprezka się uda, skoro wczoraj tyle przygotować było.
Kruszynka ja po moich gościach stwierdziłam, że zamiast się z siostrą u nas umówić to wolę do niej pojechać. Bo już bym choć na chwilę chciała z domu wyjść, a jak mi się spacer marzy 😜
Skoreczka dostałam rano Twoje zaproszenie. A sen super, która z nas by tak nie chciała, żeby mogła podejrzeć dzidziusia przez skórę brzucha 😁 😁
Mra to teraz drzemka w ciągu dnia i odpoczywaj 😉
Beata dlatego ja już dałam sobie spokój ze sprzątaniem. Czasem coś ogarnę, ale nic takiego z tym bym się miała przemęczyć.

• Mamusia
Witam Mamusie 🙂
co do jedzonka niedzielnego Kruszyna to ja zaczęłam od porcji lodów czekoladowych 🙂 Z tymi lodami to dziwna sprawa bo przed ciążą nienawidziłam lodów czekoladowych a mój mąż kochał więc zawsze był dylemat jakie kupić 🙂 a od kiedy mam Brysia w brzuszku to w zamrażalce muszą być zawsze lody czekoladowe Grycana 😁
Na obiad- mhhhh...jeszcze nie wiem...
A co do snu to chyba zapatrzyłam się na Ciebie Mra_ i mąż mnie obudził o 11:30 😁 No ale faktem jest to, ze poszliśmy spać przed 3 i miałam w nocy aż 3 pobudki 🙂 o 5,7 i 9tej 🙂
Miłego dnia dziewczynki 🙂

Kruszynka mąż kotlety robi, ziemniaki i muszę zobaczyć do mam w lodówce, żeby jakąś surówkę zrobić. 😜
Jakoś tak bez weny twórczej u nas. 😁 😁
Magditta nie przepadam za lodami czekoladowymi ani wcześniej ani w ciąży. Za to inne smaki jak najbardziej. Lody to jedna z moich licznych słabostek 😁 😁 Już dawno nie jadłam 😜

Kruszyna strasznie apetycznie brzmi twoje menu 🤪 A ja wedle zaleceń lekarki zjadłam gotowane udko z kurczaka i rosołek. Teraz pije kefir naturalny. Mogę też jeść inne potrawy ale każdego dnia musze zjeść rybę albo kawał mięsa, no i twarogi, serki, jogurty.

Co do lodów to u mnie jest smiesznie. Bez ciąży mogę ich w ogóle nie jeść ale w ciąży to lubię, nawet bardzo. A taki mój ulubiony smak to lody ciasteczkowe z Consonni 🤪 🤪 🤪 Polecam 🙂

Byliśmy też na zakupach i kupiłam dla maluszka obcinaczki do pazurków, patyczki do uszu, a sobie podkłady poporodowe. Kupiłam tylko jedną paczkę zeby od razu po porodzie mieć przy sobie w torbie. Później mąż dokupi w aptece jak mi zabraknie. Szkoda zawalić torbę paczkami podkładów- tak sobie myslę 😉

I lista zakupów co raz krótsza 🙂

Nikusia nie wiem czemu wczoraj miałam nie czynną opcję znajomych 🙃
Beata dziękuję za komplement brzusia i za oklask 😘

A mam pytanie dla mam, które potrafią wszystko w kuchni 🙂 W tym tyg będą urodzinki mojego dwulatka i chcę zrobić galaretki w pucharkach. A więc jak zrobić aby galaretka składała się z dwóch kolorów np. na dole żółty a u góry czerwony? I jak zrobić aby owoce fajnie sie poukładały a nie osiadły na dnie ? Pomocy 🙃 🙃 🙃

wielkaB napisał(a):
kochana najpierw zalewasz np czerwona czekasz az zastygnie a potem zalewasz kolejna i w ten sposób masz dwa kolory 🤪 🤪 🤪

Dziękuję 🙂 Tak myslałam ale nie chciałam popełnic gafy 😎 A co z tymi owocami???