Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry brzuszki 🙂
Dziś wstalam wyspna 🙂
Ja również miałam straszny sen!! Grałam główną rolę w filmie byłam ładna,szczuplutka i mega popularna 🤪 Po nagraniu filmu reżyser z którym miałam romans zabił mnie 😞 😞 😞aby nikt inny nie odniósł takiego sukcessu 😞
Pamii impreza na pewno udana a czy wypad po ciuszki oplacał się?? Pewnie,że tak 🙂 Pamii ja też mam dużo pożyczonych nie zniszczonych wogóle ciuszków,póżniej je oddam i ktoś inny również z nich skożysta 🙂
Vespera łap obiecanego wczoraj oklaska 🙂 I jak szarlotka poprawiła humor??
Kacha nie smuć się każda z nas patrząc na suwaczek Nikusi wpada w przerażenie,że tak mało czasu zostało 🙂 Jest to normalne,że chciałabyś aby większość była gotowa już na przyjśćie maleństwa!! Zakupy zmęzem jak najbardziej również licze sie z jego zdaniem i chciałbym aby jemu tez się coś podobało. Tak więc głowa do góry i ty ze wszytskim zdążysz bo jeszcze mamay trochę czasu 😆
Wielka b ten twój chrześniak to nie złe ziółko 🙂 Musisz go szkolić jeszcze bardziej 🙂
Kobzior faktycznie mieszanka ciążowa 🙃 🙃
Beata cieszę się,że wyniki masz dobre,że widziałaś maluszka 🙂 🙂 🙂 🙂
Sterylność wiadomo,że każda z nas dba o czystość i jeszcze bardziej będziemy dbać o maluszków!! Tylko z tą sterylnośćią według mnie nie należy przesadzać bo w domu to będzie w domu ,ale jak pójdzie w świat tzn.do żłobka,przedszkola to tam na pewno je spotka i będzie przyzwyczajony do nich i bedzie mniej podatny na różne choróbska 🙂 Dbać o czystośc należy,ale tak normalnie bez przesady 🙃 🙃
Miłego dnia brzuszki

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pobudka z rana 😁 wstawać brzuszkowe śpiochy 😉
Kruszyna no Ty jak zwykle na posterunku 😆 w dodatku dziś jako gwiazda filmowa 🤪 😁 co za sen 😉 Ja swojego nie pamiętam, a spało mi się tak sobie 🤨
Beata super, że z maleństwem wszystko OK a foty są extra 🤪 a co do wspomnianej osoby to powiem Ci, że ręce opadają... 😮 Ale widocznie niektóre mamy dwójki dzieci (w tym noworodka) mają "mnóstwo wolnego czasu" i energii nie tylko w świecie rzeczywistym, ale i wirtualnym 🙃 (ps. ode mnie też łap oklaska na dobry początek weekendu)
co do STERYLNOŚCI też jestem zwolenniczką dbania o czystość - zwłaszcza przy małym dziecku ale... nie mam zamiaru szaleć i popełnić takiego samego błędu jak moja znajoma z pracy, która urodziła bliźniaki. Była tak przeczulona na punkcie nienagannej czystości, mycia każdej zabawki, smoczka, gryzaczka oraz podawanego jedzenia (nie pozwalała nawet synom podawać skórek od chleba gdy ząbkowali w razie gdyby w przyszłości miało okazać się, że będą uczuleni na gluten) że doprowadziła ich do stanu w którym nie potrafią bez choroby czy infekcji funkcjonować już nawet we własnym domu 😮 Chłopcy musieli też zostać wypisani z przedszkola 🤔
Dziś się nigdzie nie wybieram więc będę do Was zaglądała aby nie mieć zaległości 🙃

DOBREGO DNIA!

• Mamusia

STERYLNOŚCI też jestem zwolenniczką dbania o czystość - zwłaszcza przy małym dziecku ale... nie mam zamiaru szaleć i popełnić takiego samego błędu jak moja znajoma z pracy, która urodziła bliźniaki. Była tak przeczulona na punkcie nienagannej czystości, mycia każdej zabawki, smoczka, gryzaczka oraz podawanego jedzenia (nie pozwalała nawet synom podawać skórek od chleba gdy ząbkowali w razie gdyby w przyszłości miało okazać się, że będą uczuleni na gluten) że doprowadziła ich do stanu w którym nie potrafią bez choroby czy infekcji funkcjonować już nawet we własnym domu 😮 Chłopcy musieli też zostać wypisani z przedszkola 🤔
Dziś się nigdzie nie wybieram więc będę do Was zaglądała aby nie mieć zaległości 🙃

jak wiecie ja cały czas sprzątam bo u mnie inaczej sie nie da wszyscy brudza jedna robi wiec u mnie nie ma mowy zebym o sterylność az tak bardzo dbała bo się nie da dizecko musi miec troszke styczności zarazkami bo inaczej bedzie chorowac wiec nie ma co przesadzać

• Mamusia
Witam 😉

Pamu super ze jestes na wolnym 😉 chociaz jeden lekarz z normalnym rozumowaniem ;0

Gosik miło cie poznac 😉 Ja miałam wózek coneco dla synka i nie było z nim zadnych problemów wiec ja polecam 😉

Vespera porozmawiaj z lekarzem na temat tej cc bo ja tez z yego co sie orjetowałam to lepiej dla dziecka jak urodzi sie drogą naturalna cesarka pozbawia go pewnych bodzców które sa potzrebne zeby ,mauszek zaczoł normalnie funkcjonowac

• Mamusia
Dzień doberek!

W Warszawie piękne słoneczko 🙂

Kruszyna ale miałaś sen 😁

Dziewczyny dzięki, cieszę się, że Wam zdjęcia mojego Skarba się podobają 🙂

wielkaB no nie mogę się doczekać kiedy będę go tulić w ramionach! Ale to już coraz bliżej 🙃

Kobzior niezła historia z tą sterylnością 😮 Będę musiała pamiętać, żeby nie przesadzać, żeby nie było takich jazd jak z tymi bliźniakami!

Dzięki za oklaski i życzę miłego dzionka Kochane! 😘

• Mamusia
witam was... wyspana i zadowolona... wczoraj po imprezce sobie ogarnełam, oczywiscie zaprezentowałam ubranka dla małej 🙂... i poszłam spać 🙂 dziś obudziliśmy się z mężem ok 7,30 i już do 8 to tylko leżałam... teraz jestem sama w domku bo mąż korzysta z dnia wolnego i naprawia samochód 🙂...

Zaraz lecę dodać zdjęcia ubranek na fb 🙂...

Urszulka Vespera oklask dodany ;]

Vespera, Beata - szok z tymi laskami i bardzo przykro mi, ze musialyscie tego doswiadczyc.Nie martwcie sie jednak - niektorzy ludzie sa po prostu chorzy psychicznie. Myslcie o Waszych kochanych dzidziach 🙂

Anabel - cisnienie mam OK, po prostu polozna je zle mierzyla, wiecie co robila? kladla moja reke na biurku (czyli mierzyla cisnienie ponizej mojego serca, co automatycznie daje wyzszy odczyt) a na dodatek jeszcze pod moja reka byly papiery, w ktorych ona cos wypelniala - wiec ruszala moja reka. Ale przynajmniej mam teraz wlasny cisnieniomierz i nie musze sie juz martwic 🙂

Wczoraj wieczorem robilismy zdjecia dla lokalnego radia - mieli rozdanie nagrod 'Local Hero' - fajnie bylo 🙂 i bardzo sie ciesze, ze to my robilismy zdjecia - znaczy ze moj networking dziala i firma ma szanse na rozwoj - naprawde mam nadzieje, ze nie bede musiala wracac do tej nudnej pracy za biurkiem.

Buzka

• Mamusia
Cześć Dziewczynki!
Ja też się wyspałam 🙂 Śniadanko zjadłam i obowiązkowo rogalika 🙂
Zaraz jadę do teściów, przyleciała męża siostra- też jest w ciąży z terminem na 15 lutego i już wczoraj jak byliśmy to oczywiście było porównywanie brzuchów 😠 no i nie tylko. Seria pytań o wszystko, już miałam dosyć 😠 I aż się boję, że teraz porównują mnie z nią, a potem będą to robić naszym dzieciaczkom, tam też będzie chłopiec. I to mój synek będzie miał gorzej bo urodzi się pierwszy.
A w szkole rodzenia pokazano nam porodówki 🤪 Niby wszystko takie nowoczesne, bo i muzyka w tle, regulacja świateł i wypasiony fotel, ale tak się zestresowałam, że aż brzuszek mi twardniał. Dowiedzieliśmy się też co się dzieje tuż po porodzie i wiem, że jeszcze po porodzie 2 godziny leży się na porodówce i mały jest z nami 🙂 Nie zabierają go, no chyba że zaistnieje taka konieczność. No i nie było ćwiczeń 🙃 Tylko oddychanie 🙂
Beata, a maluszek taki słodki 🙂 I ta buźka otwarta-cudo 🙂
MartaMay, trzymam kciuki za Twoją karierę fotograficzną 🙂 A ciśnienie też ostatnio miałam za wysokie, i sumie też w taki sposób miałam mierzone, więc może to jest przyczyna.

Tu jesteśmy 😉 ok, tylko 2 dziewuszki 😉

Jak zwykle się porozpisywałyście. Dzień wolny, imieniny Marcina, wcinam rogale świętomarcińskie (pychota, jestem od nich uzależniona!), wcześniej było śniadanie z mamą 😁 bułka + pasta z serka i awokado 😎 wieczorem idę na imieniny i... kurka, nie powiedzieli mi, na którą mam przyjść o.O trochę dziwne, nie? Koło południa chyba puszczę smsa z zapytaniem...

Kobzior nie cierpię ludzi, którzy nocą włażą na czyjeś posesje!!! Mieszkałam w Durham przy uliczce prowadzącej na dworzes kolejowy. Co chwilę ktoś właził, żeby się odlać (furtka na tył domu była popsuta). No halo!

MartaMay powodzenia z foceniem 🙂 fajnie, że dostałaś takie zlecenie. Z tym ciśnieniem.... może położna je Tobie podniosła 😉

Pamii Ty znowu w pracy?

Beata jak dostaniesz jeszcze jedną taką wiadomość, to prześlij je adminowi.

Vespera przyszedł długi weekend, to dasz radę wypocząć 🙂 niech mąż Ci jakoś humor poprawi 😉

Anabel wpadasz chyba rzadziej niż kiedykolwiek! Ach te zwolnienia lekarskie...

Kacha też nie mogę się doczekać, aż mąż do mnie dołączy. Trochę zaczyna mnie wkurzać to, że wszystko naszykowałam, a on nie brał w tym udziału. No taka sytuacja, nie dało się tego przeskoczyć.... a tydzień przed świętami to trochę za późno na kupowanie wyprawki.

Uściski i spadam na jakiś czas!

• Mamusia
...takiego rogala to i ja bym zjadła 😞 a z polskich przysmaków mam jeszcze chęć na: oscypka, dobry twaróg, kiełbasę z ogniska, żurek, bigos, sernik z makiem, golonkę 😞 gdyby nie świadomość, że będę to wszystko mogła zjeść za jakieś 3 tygodnie to chyba bym się chlastała 🤪 😁

• Mamusia
pamii18 ciuszki super 😆 napisałam Ci na fb, że śmiało możesz otwierać sklep z odzieżą dziecięcą 😁 ja też się już tego trochę dorobiłam i ciągle dokupuję jak coś mi wpadnie w oko. Ostatnio śmialiśmy się z mężem, że MŁODA ma więcej ciuchów niż my razem wzięci 🤪 🙃
Monika współczuję "klimatów rodzinnych" 🤔 Domyślam się jak się czujesz, będąc ciągle porównywaną. Życzę wytrwałości... A zawsze możesz nie pojechać wykręcając się złym samopoczuciem 😉
Nikusia where are YOU? 😁

beata8811 napisał(a):

Do mnie prywatnie napisała ta dziewczyna, która oczerniała Vesperę, ale nie mam zamiaru się tym przejmować, a jeśli dalej będzie pisała, to zgłoszę Adminowi.

:

😮 😮 co za baba 😲 😲 Mam nadzieję, że nas zostawi w spokoju. Niektórzy to mają mnóstwo wolnego czasu i chca tylko namieszać!! 😠 jak coś napisze to najlepiej zgłoś adminowi - bo potem może zacząć dokuczać komuś innemu..

• Mamusia
ja też byłam od małego porównywana do kuzynki... nie nawidzę tego... z resztą nadal próbują ... zwłaszcza babcia... bo Darusia to i tamto.... a ja do niej ostatnio już w nerwach odpowiedziałam że mnie to w ogóle nie obchodzi.. ja jestem sobą i jeżeli się to komuś nie podoba to niech przynajmniej przemilczy... Nawet na ślubie wypaliła z tekstem że Darusia spokojnie mogłaby nam śpiewać na weselu więc po co braliśmy dj... no masakra wtedy myślałam że mi szczena opadnie... nawet w takim dniu potrafiła wtrącić DARUSIĘ do mojego życia ;/... także Monika wiem co czujesz i 3mam kciuki żeby to był pierwszy i ostatni raz 😉

Kobzior... racja... sklepik jakiś malutki można zacząć otwierać 🙂... teraz jeszcze mama musi przyjść ocenić czy wszystko mam czy coś trzeba dokupić... oczywiście mi się wydaje że za mało śpiochów i pajacyków... chociaż jedna przesyłka ma przyjść z mniejszymi rozmiarami bo tu Ania mi dała różne rozmiary od 56 po 81...

beata8811 - super fotki!! buzia kruszynki jest bardzo do Ciebie podobna 😁

kruszyna - szarlotka mi się bardzo udała - zapewne przez przypadek - i od razu znikła 🙃 Ja uwielbiam na ciepło + lody mmmmmm 🙃

a w ogóle z kulinarnych szalenstw - zrobiłam po raz pierwszy gotowane kotleciki mielone (to się nazywa klopsik?) i też jestem bardzo zadowolona. Ja lubie dodawać do mięs dużo przypraw np. to tych dodałam całe opakowanie mieszkanki do potraw włoskich i wyszło idealnie (jak dla nas).

Muszę jeszcze opracować jakiś dobry przepis na polędwiczki 😉

pierwsza na 1100 stronie jestem 🤪 🤪

Pamii - ubranka super; juz napisałam na fb 😁

kobzior - tak to juz jest, że jak nie mozna, to się bardzo chce. Za mną też chodzą różne potrawy i, co najlepsze, szampan. Nie wiem dlaczego, w koncu piłam go tylko w sylwester lub na slubach. Pewnie dlatego, że to towar zakazany. No i mam wilgaśną ochotę na gorącą kąpiel - mam juz dość prysznica - ale wytrzymam jeszcze trochę 😉

MartaMay i Mra - dzięki za wsparcie! Ja tam jestem od dawna w dobrym humorze. Opowiedziałam mężowi wczorajszą historię i uśmiał się setnie 🙃 🙃 Teraz mówi, że też jest skazany na spanie na boku bo będzie się bał plecami do mnie odwrócić 😁 😁 😁 buahaha

• Mamusia
Vespera ja się muszę przyznać że leje do wanny ciepłą wode nadal ☺️ wiem że to nie zdrowe dla małej... tzn no raz na jakiś czas (raz na tydzień sobie pozwalam na taką) najgorsze jest to że jak mam letnią wodę to mi zaraz zimno... i wychodzę to muszę od razu pod kołdrą się wygrzać 😞 masakra... a i dziękuję mi też się one podobają 🙂... niektóre są super... inne troszkę mniej ale po domu czy do babci będzie w czym łazić 🙂

Kobzior dokładnie wiem o co ci chodzi... ja mam ochotę na bigossss!! 🙂.... ale to dopiero na świętach będę jeść :P

• Mamusia
Ha umyłam okno w sypialni!! 🙂... było już tak brudne że wstyd... :P... teraz czekam aż słońce troszkę zajdzie :P bo muszę umyć w salonie 2 okna... są syfiaste, chociaż myllam je miesiąc temu :P... cóż 😉 i w kuchni jeszcze też umyje... bo w pokoju dziecięcym się nie brudzi 🙂 dziwne heh :P...

• Mamusia
Pamii dzisiaj swieto tobie sie na sprzątanie wzieło 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜
kochana nie przejmuj sie ja sie zaraz biorę za prasowanie moj mąż w pracy moj tata też
No muszę zadzwonić do taty zeby przyszedł na pierogi bo naprawia samochód 3 domy dalej Moja młodsza siostra też nie próżnuje idzie w pochodzie u nas niesie wieniec z kościoła na pomnik żołnierz jeden (trep tak na nią wołam jak chce się znia podraźnić) jak sie denerwuje. Powiem wam ze to było zawsze moje mażenie być żołnierzem ale jak ja chodziłam do szkoły to nie było takiego kierunku w liceum technikum u nas a moja mama bała się mnie dać do akademika (bo pieron zemnie był ) dostałam się do szkoły plastycznej w kielcach ale tez bym musiała mieszkać w akademiku i mama tez mnie nie posciła 😠 😠 😠 😠 😠 😠 i w koncu poszłam do liceum u nas na studia do tej pory sie wybieram i nie mogę chciałam chociaz skaczyc Technika farmacji ale praca mi nie pozwalała i finase ale obiecałam sobie ze od przyszłego roku zeby sie paliło i waliło kończe szkołe M niech siedzi z małym w domu
Verbena wrzuciłam ci przepis na poledwiczki

• Mamusia
WielkaB też się śmieje że święto i ja okna mam zamiar myć, ale wiem że jak nie dziś to niezrobię tego szybko :P więc póki ochota jest to muszę ją wykorzystać 🙂...

A ja dziś na obiad zrobię zupkę jarzynową i skrzydełka z ryżem w sosie własnym :P i do tego jakaś surówka ale jeszcze nie mam pojęcia jaka 🙂... albo ogórki xD mmm 🙂 ... kurcze mam dziś fajny humor, mam nadzieję że nic mi go nie popsuje :P