Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

hehehe 😁 we wszystkich marketach i sklepach spokojnie sięgam z najwyższych półek bez stania na palcach 🙂 ale jak założę obcasy to się boję,że zahaczę o lampy :P na szczęście mąż większy dryblas,ale ciężko się kupuje w tych kioskach ruchu co mają to małe okienko 😜

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A te kioski to w ogóle jedna wielka pomyłka, nie wiem kto to wymyślił. Na szczęście schylanie jest sto razy lepsze niż sprzedawanie w tym kiosku. Współczuję tym, którzy sa skazani na taką pracę.

U mnie w TR. znowu się ziemia zatrzęsła i znowu w Van, niby koszmarnie daleko, ale jakoś mnie to nie pociesza. Czytałam własnie na polskim forum, że wszystkie dziewczyny mają torby popakowane na nagłe wyjście z domu, więc i ja muszę sobie spakować niezbędnik, szczególnie dla Natalii. Nigdy nic nie wiadomo.

macie rację, zaraz sobie wypiorę piżamkę taką do szpitala i szlafrok odświeżę, różnie bywa,a mąż nie ma pojęcia, gdzie co jest, więc żeby się potem nie denerwować lepiej samemu przygotować 🙂

• Mamusia
To co wy juz pakujecie torbr? a moze racja, a jakie kapcie bierzecie do szpitala? takie jak pod prysznic? czy takie domowe z misia?, sama nie wiem moze rzeczywiscie tez torebe chociaz dla siebie spakuje.
To ja najwiecej przytylam, 99 cm w brzuchu, startowalam z 53 kg, przy wzroscie 162 cm, teraz 14+. 🙂
Tylko, ze ja nic nie robie, siedze w domu.
Aleksandra swietne wyniki gratulowac, Malwina dobrze, ze u ciebie wszystko w porzadku.
Moj synek coraz czesciej kopie i to dosc porzadnie. 🙂 🙂
ewelcia ale co kapie tez ci daja i szlafrok?

• Mamusia
Ja jak pytalam pielegniarke w szpitalu co mam wziac to powiedziala to co chcem? i to byla jej odpowiedz, jednynie wspomniala o kapciach i pizamie. 😉
Marta trzesienia ziemi tez bym sie bala, we Wloszech tez bywaja ale pociesza mnie to ze czesciej na poludniu. 🤔 🤔

• Mamusia
🙂 wlasnie mnie poruszyl ten temat i sprawdzilam: potrzebuje kapcie,(ewentualnie) szlafrok i to co sobie wymysle typu szampon balsam i takie tam pierdoly 😁 czyli mam laby
moja mama zawsze mowila ze miesiac przed porodem powinno byc juz wszystko przygotowane,wie co mowi urodzila 4 dzieciakow 😁

widze ze za granica jednak jest lżej 😉

• Mamusia
A jak pakujecie torbe osobna dla dziecka i osobno dla siebie? 🙂 🙂
Ja nigdy nie lezalam w szpitalu i nawet nie wiem jak, i w co sie spakowac. 😉 😉
I tak sie zastanawiam co z ciuszkami dla dziecka? czy spakowac spioszki 50 tki czy 56? 🙂 🙂 🙂
Ale lzej pod jakim wzgledem?

• Mamusia
Ja musze przygotowac 4 kompleciki ubranek na 4 dni dla dziecka, fajnie macie w Austrii. Ubranek nie trzeba. A na wyjscie co szykujesz dla maluszka? ja sie zastanawiam czy kombinezonik przyszykowac mam 56 rozmiar ale fiolet jasny a to chlopiec, czy przyszykowac kurteczke z misia bo mam niebieska. 😉

• Mamusia
Ja mam dostać ze szkoły rodzenia kartke co do szpitala do porodu dla siebie i dla dziecka wiec jesli chodzi o torbe dla dziecka to ja jeszcze nie pakuje . 🙂
Każdy szpital chce cos innego dla dziecka - jedni daja ubranka trzeba miec tylko na wyjście swoje jedni daja pampersy inni nie 🙂
Trzeba sie o to dobytac w szpitalu w którym bedziecie rodzić.

Na pewno 2 torby. ja pakuje na razie dla siebie 2 razy kapcie 1 pod prysznic, bielizna, koszula, wkładki laktacyjne, witaminy i dokumenty i jutro jeszcze majtki kupie te poporodowe dziś mnie deszcz przegonił. Kosmetyki to kartka włożona co mąż musi spakować w razie co 😆

• Mamusia
body na krotki rekaw,bluzeczke lub kaftanik,spioszki lub rajstopki ,mam z polara pajacyka wsadze go w te ubranko i na to kombinezon ,podopinam rekawiczkami ,czapeczka, mam nadzieje ze optymalnie ,zalezy jaka pogoda bedzie 😉 ze szpitala mam tylko 5min autem,wiec nie powinien zamarznac 😮

• Mamusia
Evelcio 🙂 Ja sama nie wiem jeszcze gdzie jest porodówka ani gdzie isc w razie zaczecia sie prorodu 🙂
Dlatego bardzo sie ciesze ze na szkole rodzenia mamy wizyte na oddziale własnie by uniknąć szukania 🙂
A będziemy chyba szły pod koniec listopada na ta porodówkę 🙂

• Mamusia
Ja do szpitala biorę minimum, bo długo siedziec nie będę, no chyba że synus wybierze sobie drogę przez cięcie, ale to mąż mi dowiezie w razie w. Nie przesadzam i nie panikuję w tym temacie. Poprzednio miałam dwie torby, jedną dla N., drugą dla siebie. Wiekszość rzeczy sie nie przydała, jak choćby ubranie na wyjście. Po 9h od porodu brzuch wielki i wiszący mogłam schowac tylko w spodnie ciążowe. Szlafrok też nie, bo w pokoju byłam sama i pokój z łazienką.

Agnese, u mnie bywają trzęsienia, w okolicy nawet większe. No ale przewidzieć się nie da. Z reguły kończy się na większym kołysaniu i telepaniu. Częstotliwość różna. Czasami niewyczuwalne, np. w domu, a mój mąż dzwoni z pracy i mówi, że było. Jedno z większych przeżyłam po porodzie. Moja mama przyjechała na mój termin, czyli 3,5tyg. po porodzie 🙂 i weszła zaraz do sypialni, bo N. spała w wózku wtedy w sypialni. Jak tylko weszła to od razu zaczęło się wszystko trząść. Pamietam jej minę. Szybko wiałyśmy z sypialni z wózkiem, bo. N. stała przy szafie garderobianej.