Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Agnes1978 w takim razie trzymamy kciuki, żeby bakteria zostało szybko wyeliminowana i duuużo zdrówka! Ja nie miałam jeszcze wymazu, a czy ta bakteria tylko w wymazie ewentualnie może wyjść, czy z moczu też może coś zasugerować jej istnienie?
Konefka, co do ubezpieczenia my z mężem mamy ubezpieczenie - on w PZU chyba a ja w AXA i w umowie jest taki cennik, gdzie przy naszych składkach za ur. dziecka dostaje się od ubezpieczyciela 1500-1700 zł (każde z nas) i wiele rzeczy tam jest wyszczególnionych typu w razie urodzenia martw.dziecka, w razie śmierci małżonka/rodziców/teściów, w razie wymienionych chorób... My akurat woleliśmy się oboje poubezpieczać ze wzgl. na kredyt mieszkaniowy, żeby w razie czego drugiego coś dostało...

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tynka90 też mi łazanki chodzą po głowie, ale zrobię jutro bo dziś mamy jeszcze z wczoraj kotlety z piersi kurczaka i do tego zrobię żółtą fasolkę szparag.+ziemniaki.
Martaer pewnie masz rację, że te bóle wynikały z rozciągania się, co do mdłości to z wczorajszego menu myślę, że albo skórka z pomidora mogła siąść na żołądku, albo po mandarynkach coś nie tak, ewentualnie maluch uciska na żołądek...

• Mamusia
Cześć dziewczyny!Tak bardzo dawno nie pisałam na forum ale postanowiłam nadrobić zaległości :-) U nas wszystko dobrze, choć coraz bardziej zauważyłam że się męczę dostaje małej zadyszki i serce wali mi szybciej.My nadal nie wiemy co za dzidzia jest w brzuszku, czy synek czy córeczka?Już stwierdziłam że nie chcę wiedzieć bo i tak już nie uwierzę.W 1 ciąży wiedziałam że będzie synek i tak pozostało a teraz najpierw lekarz powiedział że chyba dziewczynka, potem że raczej chłopiec a ostatnio zapytał czy zarzekał się że to chłopiec i na koniec stwierdził że mi nie powie.Powiem Wam że takie kręcenie jest gorsze niż niewiedza dlatego nastawiam się na niespodziankę.Któraś z Was pisała że ciągnie ją brzuch w dół ja w 1 ciąży i teraz też odczuwałam takie dolegliwości, jednak na noc mam przepisaną luteinę dopochwowo i jest lepiej, bo to brzuch się napina co może spowodować rozwarcie od skurczy.Ja wiem że muszę uważać i za dużo nie przesadzać z ruchem :-) mam na mysli sprzątanie itp. bo zaraz odczuwam brzuch. W 1 ciąży zrobiło mi się rozwarcie na 3 cm i musiałam dużo leżeć ale na szczęście pod koniec 8 miesiąca, teraz odpukać nie mam rozwarcia ale z doświadczenia wiem że może przyjść to nagle więc dziewczynki dbajmy o siebie i uważajmy nie przesadzajmy ze sprzątaniem itp to nie jest naprawdę najważniejsze.A jak macie z terminami porodu? bo u mnie to lekarz niby stwierdził 8 luty ale czasem mówi 1 luty albo koniec stycznia więc sama nie wiem, taka rozbieżnośc jest dopuszczalna. W 1 ciąży miałam termin na 6 luty :-) a urodziłam 2 tygodnie wcześniej 23 stycznia, więc wszystko jest możliwe.Pozdrawiam Was gorąco!I do usłyszenia

Mój Teść zrobił ostatnio babkę ziemniaczaną na żeberkach- była rewelacyjna !! Zrobię któregoś dnia tą babkę.
Wiecie jakieś 5 minut temu złapał mnie taki mocny ból brzucha,masakra. Myślałam ze zaczne wzywać Teścia z dołu,ale przeszło. Wzięłam no-spę. To był bardziej taki ból żołądka,bo nie bolał mnie cały brzuch tylko tam wewnątrz. 🥴 Dziwne. Zaczełos ie po tym jak zjadłam mandarynkę,chwilę później już to czułam. Zastanawiam się czy to nie wina mojego wczorajszego przegięcia kulinarnego tj. wyszła mi dosyć tłusta pomidorowa i jeszcze zrobiłam zapiekankę z makaronem. Cały wieczór i całą noc czułam żołądek. o fuck znowu mnie zaczyna boleć 🥴 kurde w razie czego to ja nawet piżamy nie mam do szpitala. super :/

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Stęskniliście sie za mną?
Juz nawet nie pamiętam na której stronie ostatni raz pisałam.
Wylądowałam w szpitalu w niedziele rano i dopiero teraz w domu jestem.
Dostałam skurczy co 1,5 czasem co 3 minuty wiec od razu pod kroplówkę i dziś juz sie uspokoiło wiec mnie wypuścili.
Z za tydzień kontrola czy szyjka sie skróciła czy pozostała juz bez zmian.
Zaraz bede przegladać formu co mnie omineło.
Trzymajcie się buziaczki 🙂

• Mamusia
Kinga u mnie termin porodu zmienia się co usg..z miesiączki mam na 25 lutego,potem zeszło na 21 lutego a jak miałam ostatnio usg to z wielkości i ułożenia dziecka wyszło że 14 lutego..i lekarz kazał sugerować się terminem z miesiączki,,ale tek naprawdę to sam chyba nie był pewien i już nie wiem co mam myśleć hehe więc podejrzewam że na wszelki wypadek będę przygotowana już od początków lutego.
A co do brzucha to mi strasznie uciska na pęcherz zwłaszcza jak już kładę się spać albo jak długo siedzę..czasem nawet już skorzystam z WC to muszę wziąć no-spa bo tak mnie ciśnie jak ciężko sie z boku na bok przewrocić..

• Mamusia
czesc dziewczyny,
jestem nowa na forum - jutro wchodzimy z synusiem w 30 tydzien YUPIII 🙂 dzis jakos od rana czuje bole brzuszka jak na okres - powiecie mi cos na ten temat? co to oznacza? co mam o tym myslec? wizyta dopiero 1 grudnia - moze panikuje? tłumacze synkowi ze jeszcze 10 tygodni ma sie gniezdzic w brzuszku 🙂 te bole nie sa jakies silne - poprostu takie jak na okres - pozdrawiam

Aleksandra bardzo się cieszę, że u Ciebie już wszystko w porządku.
Tynka ty dziś dużo odpoczywaj a jak coś cię zaniepokoi to do lekarza albo na pogotowie.
Co do terminów to mi moja mama "kracze", że urodzę 29 stycznia w 1 rocznicę ślubu 😆

Dziewczyny normalnie uśmiałam się do łez 😁 Patrze w moje pięknie wczoraj umyte okno a tam ogromna kupa i cały parapet uwalony 😁 Tyle czasu brudne było i takie cyrki się nie działy 😁

• Mamusia
Aleksandra to dobrze,ze u Ciebie już wszystko ok 🙂
Wiem co przeżywałaś mając skurcze bo ja jak zobaczyłam zapis KTG to mało co nie zemdlałam 😞
Ale całe szczęście,że się uspokoiło 🙂
Ja z miesiączki mam termin na 7 lutego i na USG też się pokrywa więc myślę,że tak się urodzi...Chociaż ja już mówiłam do Bartka,że mały się urodzi 19 stycznia bo to bardzo ważna data dla nas 🙂

• Mamusia
Snakerka powiem tak: nie da sie tych skurczy przegapić. Mi co srednio 2 minuty mocno napinał sie brzuch robił sie bardzo twardy (naciskając jednoczesnie na pęcherz) i puszcza po 30 sek. a po ustapieniu Szymon wariował że cały brzuch chodził tak był niespokojny. I tak przez 2 h.... az w końcu mąż mnie zawiózł na pogotowie a tam od razu na oddział i pod kroplówkę.
Jak lekarz zobaczyli ktg to od razu wezwali lekarza i do łózka.
Szyjka sie przez to skróciła ale jest dalej zamknieta wiec wypuścili do domu no i teraz czestsze kontrole mnie czekają.