Skocz do zawartości

Ruchy płodu | Forum o ciąży

KasiaKasia22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 321
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie 🙂 to, że nie która z nas odczuwają ruchy płodu nisko to nie świadczy o niczym złym, poniewaz jak wiecie macica zmienia swoje połozenie wzgledem tc, np w 24 tc dno macicy powinno sie znajdowac na wyskokości pępka, i ja mam 24 tc i własnie czuje, że do tel lini siega macica, natomiast np w 20tc jest ponieżej pępka i dlatego tez ruchy czujemy tak dziwnie jakby na samym dole do pewnego tc 😉a i pamietajmy kiedy najlepiej robić pomiar ruchów płodu, to tez waznabysmy sie same nie straszyły,ze cos jest zle 🙂 pozdrawiam

• Mamusia
Ja ruchy czuje od 16 tygodnia ale podobno w drugiej ciąży są wcześniej odczuwalne 🙂
Moj dzidzia wariuje najczęściej jak jestem w pracy i jest dużo szumu to wtedy bardzo sie rozpycha tak jak by chciało mi powiedziec mamusiu chodźmy stąd 🙃
Ale jak jest spokój to da znac o sobie ale bardzo delikatnie.

Moje kochane maleństwo. 🙂

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Ja czuje od 2 tygodni 🙂
Teraz sa silniejsze. Super uczucie.
a To stopka ktora mnie kopie 😉 [img size=448]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/BIMBA_32-ac60a57ffe9dd4a26759ff6ecb647358.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
własnie czytam wasze posty i mój synuś mnie kopie jakby wiedział że to się jego tyczy 🙂 ja ruchy czuję już od dawna, ale od jakiegoś czasu to po prostu jakieś szaleństwo co ten mój Julek wyprawia, chyba piłkarzem będzie 🙂

• Mamusia
To moje ukochane zdjecie z USG 🙂

Dzisiaj jestem zdenerwowana i zaniepokojona, bo bardzo mi brzuszek twardnieje. Jak chodze po domku to pobolewa 😞
Probowalam sie dodzwonic do mojej gin. ale nie odbiera telefonu, ma gdzies czy cos sie dzieje, bo niedziela. Tak to wlasnie mozna na nia liczyc 😞
Czy Wy dziewczyny macie taka przypadlosc, twardnienie macicy i brzucha?
Buziaki

• Mamusia
ja tak miałam jakis czas temu, dzwoniłam do swojego gin dopadłam go na stoku narciarskim:P kazał mi brac 3 razy dziennie po 2 tabletki nospy i 3 razy dziennie po 2 tabl MagneB6 gdyby w ciagu 2 dni nie mineło kazał jechac do szpitala na ktg. Mineło ale dla swietego spokoju i tak pojechaliśmy na ktg:P :P lekarka w szpitalu opisała to jako skurcze przepowiadajace... 🤔 i jakoś 3 tyg mineły i nic ... a ja juz po rodzinie rozgadałam ze lada chwila bede rodzic ☺️

• Mamusia
mnie też od wczoraj dziwnie pobolewa brzuch...dziś już mniej w porównaniu do wczoraj!!!późnym wieczorem kiedy sie juz położyłam dość że brzuch bolał ...to ruchy mojej dzidzi były naprawde mocne!!czulam jak by chciał już wyjść 😞straszny nacisk na krocze!!!na szczęście przeszło ale nie do końca.oczywiście lekarz nie jest w zasiegu... 😞

• Mamusia
Dzieki Monia.
Ja dzisiaj wydzwaniam od rana do ginki, ale przeprowadza jakas operacje i podobno do mnie oddzwoni po 14.00
Juz mam dosyc tego czekania, bo dzisiaj na dodatek wycieka mi jakis plyn bezbarwny 😞 Boze, mam nadzieje, ze to nic powaznego. Jak nie zadzwoni po 14 to jade do szpitala.
Buziaki dziewczynki

• Mamusia
Dodzwonilismy sie... Niestety dzisiaj nie przyjmuje i polecila mi inna ginekolog, ktora jest w szpitalu wieczorem. Tak wiec po 18 pojedziemy do szpitala na kontrole i wszystkiego sie dowiem. Na dodatek dzisiaj przyjezdza tesciowa bo chce cos pomoc, ale ja oczywiscie glupio sie czuje, jak ktos chce sprzatac u mnie w domu i robic cos za mnie, dlatego wyprzatalam caly dom i jestem padnieta... tak wiec zamiast sie oszczedzac, mialam jeszcze wiecej roboty 😉

Ide wziac dlugaaa kapiel. Oczywiscie po szpitalu sie odezwe.
Mam nadzieje, ze bedzie dobrze, tak jak mowi milcia :*