Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Lady, uu wspołczuję wzdęć i zgagi, ale tak to jest jak się poje 😁
Sztunia, no nie. Teraz żeś mnie dobiła tą koleżanką co mimo wszystko się zesrała. i co w tedy 🥴 przecież..ja bym się zapadła pod ziemię..
Ggulek, w sumie cesarka to taka niby szybsza, ale też nie do końca, bo czasem ma się ciesarkę po godzinach znoju, bo myślano,że się urodzi siłami, a tu Ci na koniec powiedzą , że cesarka 😜

Ktoś o tej lampie pisał, to ja jakby co zawiążę sobie chustke na oczy albo nie będę patrzeć w lampę. Przecież to idzie oślepnąć, kolorowe rożne rzeczy w tedy będę miała przed oczyma jak napatrzę się na taką lampę. Ale to chyba ludzka ciekawość ciągnie, nawet jak światełko w oczka razi 🤪

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
znaczy sie oni nigdy nie zaproponują bo to jest zawsze takie utrudnienie w sensie ze wola bez, ale po szkole rodzenia wiedziałam ze mam taka mozliwosć i w dodatku z friko bo w wiekszosci to kostuje. ale ja wspomniałam ze mysle o znieczuleniu i zeby oni to wzieli po uwage, połozna z lekarzem mnie poprosili zebym tylko sie nie nastawiała na znieczulenie i spróbowała bez ale zrobli mi badanie krwi czy nie ma przeciwskazań i jak juz rozwarci było na tyle duze to przyszedł anestezjolog i mi zapodał. ale nikt mi nie utrudniał

• Mamusia
hej kobitki;D ja właśnie jem śniadankoo;D głodna byłam jak wilk 😁
Sztunia, też mi się tak wydaje że porod znieczula wstyd, ale teraz się tego boję ale na porodowce mi przejdzie 🙂

Kurde. Coś ostatnio cierpię na kompletny brak swojego grosza. Duży zastrzyk gotowki będę miała od stycznia gdzieś, a takto muszę klepać słodką biedę sama ze sobą, bo moj M ma kasę, rodzice też;p

• Mamusia
Wstałam o 10 i wyspałam się za wszystkie czasy 🤪 Zjadłam jajko na miękko z chrupiącą bułeczką (mąż od rana w domu, bo o północy wyjeżdża do Niemiec na jedną dobę). Obiady mam pogotowane przez teściową na cały tydzień i pomrożone. Dziś będzie fasolka po bretońsku 🙂 Także słodkie lenistwo mnie czeka. A po południu zobaczymy nasze maleństwo 😁

• Mamusia
hejka Ggulek;D ej Ty mnie się wcześniej pytałaś, ile moj mały miał cm. To w 20 tyg i 4 dniu od głowki do pupci miał 14 cm. To nie aż tak sporo..ale w tedy przydział na 20 tydzień był 14-16 cm czy jakoś tak 😜 zresztą gin szybko mierzył. Teraz będę umawiała się telefonicznie prywatnie na usg 🙂 i w tedy zobaczę dokładnie ile ma cm, i zważy małegoo 🙂 Ale moj synek nie jest chyba zbyt duży 😜 A Twoja Emilka spora 😁

• Mamusia
Obdarzona wcale nie taki mały 😉 Jak moja miała od główki do pupci 17, a z nogami 30 w 22 tygodniu i lekarka mówiła, że duża, więc nie masz się co przejmować 😉 Łączę się z Tobą z brakiem kasy 😜 Wszystko co dostaje od rodziców idzie na mieszkanie, żarcie badania i nic nie zostaje dla mnie 😜

• Mamusia
Dziewczyny poradźcie co kupić tacie na imienino-urodziny 😞 Zawsze mam dylemat. W zeszłym roku kupiłam mu elektronicznego papierosa, żeby było mu łatwiej rzucić palenie (niestety udało mu się rzucic co najwyżej elektronicznego papierosa i znów zaczął palic zwykłe). W niedługim czasie dostawał też ode mnie standardowe prezenty typu piżama, portfel, szalik, perfumy. Zawsze mam dylemat :/

• Mamusia
Ggulek, no może nie takie małe, bo ja sugeruje się danymi i normami z kalendarza na brzuszku 😜 a Twoja Emilka rooośnie 🙂 a pomyśleć, że jak się dowiedziałyśmy to maleństwa miały jakieś milimetry 😜
Lady, oo to masz wolną chatę skoro mąż jedzie;D odpoczniesz sobie 🙂 ja jadłam jajka wczoraj z majonezem..tak mnie naszło 😜

Co do trymestru 3, to myślę że od 28 tyg jest 7 miesiąc a więc trzeci trymestr. Bo każdy miesiąc ciążowy ma 5 tyg, np 5 miesiąc zaczyna się w 18 tyg a kończy z początkiem 23 tyg, 23 tydzień to 6 miesiąc i kończy się z początkiem 28 tyg, 28 tydzień to 7 miesiąc. Nie wiem, to jest wszystko pokićkane, ja nie czaję, to jest moje rozumowanie 😜

• Mamusia
Lady nie mam pojęcia:/ ojcu zawsze jest ciężko coś kupić. Ja też mam z tym problem, ale dawno nic tacie nie kupowałam.
Ale moj tata to prosty człowiek i dostaje przeważanie koszule. Przeważnie z krotkim rękawem i kieszonką na telefon 😜 albo dostaje też ocieplacze z kieszonkami:P
zależy jaki Twoj tata jest:P jeśli prosty, to coś prostego, jeśli skomplikowany to coś skomplikowanego 😜 np. książkę, albo coś co rozwija pasję. A jak majsterkowicz kup mu jakieś narzędzia 😜

• Mamusia
Lady mój by się cieszył z jakiejś powieści na tle historycznym, albo ze swetra czy koszuli 😉
Obdarzona właśnie nie ma co sugerować się tymi tabelkami z necie, bo czasem dziecko może wystrzelić pod koniec 😉 Hmmm i z tym 28 tygodniem to masz rację, no nic jeszcze 3 tygodnie 😁

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
ggulekk napisał(a):
Lady u mnie znowu więcej znajomych milej wspomina cesarkę niż naturalny, więc różnie bywa 😜 Moja mama miała 21 lat temu cesarkę i dziękowała temu u góry, że jej zrobili, bo przeraziła się krzyków z sali porodowej 😜

Ale kiedyś dawali narkozę, a nie znieczulenie do połowy. To że jest się przytomnym przy takiej operacji jest przerażające. Jakby była narkoza to z Bogiem sprawa.

hejo, juz wróciłam. patrze ze fajny temat. powiem wam ze ja jak miałam cc to sie cieszyłam ze nie ma narkozy tylko od pasa w dół znieczulenie. miałam narkoze przy wycieciu woreczka zołciowego. obudzili mnie i nawet nie wiem co sie ze mna działo, dlatego ja wole od pasa w doł, jestes cały zcas swiadoma, dzidzie od razu ci pokazuja, słyszysz co mówia, wiesz jak sie czujesz, mi jak sie zrobiło słabo to od razu zauwazyli i dali tlen. mi sie wydaje ze to lepsze niz usypianie. nie wyobrazam sobie zeby uspili, a potem leze wybudzona na sali i dziecko koło mnie, nie wiadomo co i jak. a tak to jak wyjeli to byłam cały czas z kruszynka, patrzyłam jak lezała obok na sali, a po narkozie to spałam pół dnia 😞 owszem ruszac sie za bardzo nei mozna po tym znieczuleniu ale nie wyobrazam sobie w pełnej narkozie tego.oczywiscie troche czujesz jak robia, ja np takie fajne ciagniecie czułam jak mnie zszywali, a tak to takie łaskotanie, wiec spoko. nio i jak dali znieczulenie to lekarz anestezjolog za chwile kłuł mi ciało igła zeby zobaczyc czy juz zadziałało. a co to za nie pzryznanie sie dla dobra dziecka??