Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Juz jestem, zdrowa jestem, szyjka piekna, doktor sprawdzal tetno malucha mego i serducho bilo jak oszalale, zrobilam male zakupki, kupilam rennie na zgage bo doktor powiedzial, ze mozna.
Siedze i cisne Dlaczego Ja 😉 i jem bulke z kotletem 🤪

Juz jutro bedzie Misiooooooooo jupi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Kasia to super, że zdrowa jesteś i że dzidzi serce bije jak dzwon 😁
no niby masz dużo czasu na psychiczne przygotowanie , ale czas leci szybkoooo 🤪 więc musisz przyspieszyć tempo psychicznego przygotowania się, najlepiej nakręcaj to tempo korbką, to się szybciej przygotujesz 😆
wcale nie jest takie złe do wypicia 😁 jak ciągniesz mleczko z tubki to to będzie dla Ciebie pikuś, pan pikuś.
tylko to ma taki zapach dziwny, to se zatkaj nosek 🙂

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Kasia to super, że zdrowa jesteś i że dzidzi serce bije jak dzwon 😁
no niby masz dużo czasu na psychiczne przygotowanie , ale czas leci szybkoooo 🤪 więc musisz przyspieszyć tempo psychicznego przygotowania się, najlepiej nakręcaj to tempo korbką, to się szybciej przygotujesz 😆
wcale nie jest takie złe do wypicia 😁 jak ciągniesz mleczko z tubki to to będzie dla Ciebie pikuś, pan pikuś.
tylko to ma taki zapach dziwny, to se zatkaj nosek 🙂

No to musze zainwestowac w taka korbke 😉 mleczko z tubki to ja ciagne jak stary menel jabola hihihihi 😉 😉 😉
Ja ogladam Piewsza milosc 😉 nie lubie Prosto w serce 🙂

• Mamusia
Kasia jak lubisz słodycze to ci nawet zasmakuje ta glukoza. Tylko z cytryną koniecznie wypij 🙂

Ode mnie koleżanka już poszła. Ale mi przyniosła śliczne różowe skarpeteczki i bluzeczkę z Hello Kitty z H&M dla maniuniej 🙂 To będzie jej mamunia chrzestna 🙂 Kto wie czy się Nikusia nie urodzi wtedy co ciociunia, bo ciociunia z 30 marca jest 😉

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
Kasia jak lubisz słodycze to ci nawet zasmakuje ta glukoza. Tylko z cytryną koniecznie wypij 🙂

Ode mnie koleżanka już poszła. Ale mi przyniosła śliczne różowe skarpeteczki i bluzeczkę z Hello Kitty z H&M dla maniuniej 🙂 To będzie jej mamunia chrzestna 🙂 Kto wie czy się Nikusia nie urodzi wtedy co ciociunia, bo ciociunia z 30 marca jest 😉

Lady, ja nie lubię słodyczy, ja je kocham ;-) a tą cytrynkę to mam wziąć ze sobą czy dadzą?:-)
A ja jestem ciekawa czy nasza maniunia kruszynka nie urodzi się 14 marca, bo ja i Michał obchodzimy w tym samym dniu i miesiącu urodziny ;-) a najlepsze jest to, że jak moja mama była ze mną w ciąży to miała termin na 25 marca(tak jak ja teraz) a urodziła mnie właśnie 14 marca, ale to byłaby niespodzianka ;-) ale chyba wolę żeby do końca posiedziała w mym łonie moja maleńka istotka ;-)

• Mamusia
Astra napisał(a):
mam nadzieje ze Twoja wizyta Astra tez ok, bez zadnych nowosci i niespodzianek.

Dzień dobry 🤪
Ewci@, ja jak bym usłyszała o białku w moczu to bym ze zgrozy umarła... U Ciebie to chyba nic groźnego,że tylko urosept?
Moja teściowa w końcówce 6 miesiąca dostała białko w moczu, poszło zatrucie ciążowe i urodziła...Gdyby to była dziewczynka, na 90% byłaby zdrowa, a że chłopak...ma ciężkie porażenie mózgowe.

No, to teraz jaaaa 🤪 Moja szyjka stanęła w miejscu, ale nadal mam być na luteinie i kolejna wizyta 29 grudnia 🙂 Brzuchol twardnieje, bo mam w nim diabła tasmańskiego, który mnie tak napierdziela,że macica musi walczyć. U ginki brzuchol był jak kamień, podłączyła mi ktg - zero skurczów. I dopiero na USG wyszło, co jest powodem 😁
Nic się nie zmieniło,żaden fifol nie dynda, dała sobie intymne miejsca obejrzeć, dziewucha jak się patrzy! Całe 710g 🙂 Cały czas sobie rączkami pakowała stopy do buzi i się przemieszczała, więc można ją było elegancko pomierzyć i obejrzeć. Wszystko jest, jak powinno być 🙂
Badała mnie na zwykłym 2 D, a potem jeszcze ją oglądałyśmy chwilę na 3 D i szkoda,że jej ten aparat ma zepsutą drukarkę, bo miałabym śliczne fotki. Nosiu zadarty, usteczka po tatusiu, taaaaka śliczna 🤪 Tatuś już zwariował na jej punkcie 😁 Szkoda,że Bartka nie wzięliśmy..

to dobrze astra ze u Ciebie ok, u mnie ten mocz cały czas jakis taki dzwiny, od poczatku mam te białko, raz wiecj raz slad, mówiła ze treezba monitorowac i ten urospet raz mam brac raz odstawic. bo własnie jak bedzie jeszcze wyzsze cisnienie i nogi beda puchły to bedzie zatrucie i bedzienieciekawie, aczkolwiek lezałam na patologii z dziewczyna z zatruciem i rodziła po terminie zdrowego chłopczyka, wcale nie przed czassem. dlatego biore urospet, badam mocz i zobaczymy co bedzie dalej. trza byc dobrej mysli.
narazie bardziej mnie martwi te spojenie łonowe, oczywscie juz sie naczytałam na necie o rozejsciu, sciaganiu pasami i ze laski po porodzie jak inwalidzi i sie o to boje, bo juz ledwo chodze, jak kaczka, tak mnie te pachwiny i wzgórek ciagnie i boli, nawet w nocy jak leze, buuuuu 😞

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Kasia, noo może taka niespodziewanka będzie 😁 ale byście byli szczęśliwi 😁

Lady, w sumie całkiem możliwe, że przyjdzie w tedy na świat 30 marca, w końcu tak około tego czasu termin masz 😁

Byłoby śmiesznie, bo miałaby urodziny w urodziny swojej cioci, a imieniny w urodziny moje 😉 Może się też 4 kwietnia urodzić, to będzie mieć urodziny w ten sam dzień co jej prababcia 🙂

• Mamusia
Wkurwiłam się, bo mi książka dla Łukasza przyszła z zagiętym rogiem i wygląda na używaną choć miała być nowa. Wystawiłam neutralny komentarz z opisem jak wygląda książka, a ten cham i prostak sprzedający wystawił mi neutralny odwetowy, że to nie jego wina, że poleconym wybrałam wysyłkę i się książka zniszczyła. To kur** niech nie oferuje wysyłki listem poleconym jeśli nie umie zapakować 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Dajcie link do tej zupy brokułowej, bo uwielbiam takie zupki mniam 🙂

http://www.wielkiezarcie.com/recipe8263.html

Tylko ja sama wywar zrobiłam i nie dodawałam kostki rosołowej.

A cytrynkę musisz sama wziąć. Pół wystarczy.

Wezmę cytrynkę 😉 a zupkę też robię na wywarku, a nie na kostce.