Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
obdarzona napisał(a):

Fajnie masz z kiblem w sali 😎 ja już wiem, że nie będę miała w sali. Więc te pieprzone majty i tak założę jak będę do kibla szła. A takto będę wietrzyć moją zmaltretowaną myszkę 😞

ja jak wyladuje w tym spzitalu co z zuzia to tez mam łazienke na 2 os w pokoju, takze luzik i super warunki. wiem ze mówia z tymi majtkami zeby nie zkaąłdac ale ja miałam jednorazowe, pzrewiewne i nikt tam jakos nie gadał, co sie miało goic to chyab sie goiło. ja szew po cc miałam, to i tak był wyzej, a jak masz zszywana pochwe to i tak tam ciagle leci i tym wkladem zasłaniasz, a jakos se nie wyobrazam isc do łazienki an korytarzu i z rekami przytrzymywac wklad??
ojejq wróciły wspomniania, pamietam jak laska jzu była 3 dzien po porodzie jak mnie pzrywieźli, ze mnie sie lało, jak z kabana, maz mi wymieniał te podkłądy, wszedzie krew, trahedia, ale to norma i jakos sie o tym tak nei msyli, zwłaszcza ajks ei mozesz srednio sama obsłużyc, hehe
ta pierwsza doba taka sobie, po cc musisz lezec w pozycji jednej, głowa nie ruszac, wiec tak musi byc przez zkilka godzin.

• Mamusia
Astra napisał(a):
Dziewczyny, jestem przerażona...przepłakałam całą noc.
Wczoraj byłam u tej mojej ginki, a ona po zbadaniu mnie aż wypieków na twarzy dostała... ja mam tak wszystko krótkie i miękkie,że gdyby dzidzia była główką w dół, to bym już miała prawdopodobnie poród za sobą 😞 a jest cały czas poprzecznie...i waży równo kilogram...
Lekarka mnie umówiła na 19-tego, powiedziała,że musi mnie zobaczyć, bo daje mi 3 tygodnie max i mogę urodzić 😞 zapisała mi 8 razy dziennie fenoterol, trzy razy isoptin, odrzuciła wapno,a kazała brać jeszcze jeden magnez, luteina niezmiennie w pipkę 2 razy dziennie...i mam leżeć bezwarunkowo...
Po prostu mam skurcze, a ich wcale nie czuję, jedyny objaw to ucisk w krzyżu, z którym wcale skurczów nie wiązałam... a jednak.
Jestem załamana. Wszystko pięknie, łożysko, dzidzia...tylko ten kanał rodny już gotowy, jedynie rozwarcia brak, ale to się może w kazdej chwili zmienić.To dopiero 28 tydzień 😞 😞 😞

o jacie, Astra, Ty to nie masz kolorowo, takie chyba te Twoje ciaze, ciałko i w ogole. ale nie martw sie, wypoczywaj, lez spokojnie. bedzie dobrze!!!! My mamuski trzymamy za Ciebie i Wiktorie kciuki!!!!

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
A ja w domu nie mam nic oprócz jakiś niedobrych galaretek. Mama będzie dopiero koło 17 😞 Jeszcze nie wychodzę z tym katarem, choć w sumie już mi przeszedł. Ale wolę do końca tyg. jeszcze nie wychodzić.
Zaraz się biorę za pene w sosie śmietanowo-pieczarkowym 😁

ta co tu pisze zeby obowiazki domowe odłozyc, znów zrządza jakie dobre jedzonko 🙂 hehe LADY

• Mamusia
Ja mam 18 stycznia wizytę u mojego gina, a dopiero 7 lutego USG genetyczne w Gamecie :/ Też się muszę znowu pokłuć do tego 18stego. Morfologię i mocz muszę zrobić. Pytałam w Gamecie czy jest sens robić USG w 3D teraz i kobitka specjalnie poleciała do lekarza zapytać. Powiedział, że najlepiej w 20-21 tygodniu robić, bo najlepiej widać. Później oczywiście jeśli chcę mogę zrobić, ale może być bardzo rozmazane. Chyba odpuszczę to 3D.

no ja słyszalam ze własnie w czasie dy jest usg połówkowe sie najbardziej opłaca te 3D, bo wtedy cała dzidzie dokładnie widac i zblizenia mozna porobic i fajne zdjecia. a tak teraz to przykładasz a tam tylko głowy troche czy na cały monitor juz nie wiem jakie te dzidzie sa. wtedy najlepiej. ja miałam isc ale odpusciłam, moze dlatego ze mnie jakos to zwaliło, ten 2 trymestr taki do dupy, a ia fascynacja dzidzien]m inna niz w pierwszej ciazy jest 🙂 hehe

• Mamusia
ewci@ napisał(a):
A ja w domu nie mam nic oprócz jakiś niedobrych galaretek. Mama będzie dopiero koło 17 😞 Jeszcze nie wychodzę z tym katarem, choć w sumie już mi przeszedł. Ale wolę do końca tyg. jeszcze nie wychodzić.
Zaraz się biorę za pene w sosie śmietanowo-pieczarkowym 😁

ta co tu pisze zeby obowiazki domowe odłozyc, znów zrządza jakie dobre jedzonko 🙂 hehe LADY

Przygotowanie mojego obiadu zajęło 20 minut 🙂 Przepis własny. Tworzyło się takie cuda jak człowiek zaharowany wracał późno z pracy i chciał na szybko coś zjeść. Potrzeba matką wynalazku 😉 Właśnie gotowanie to jedyna część domowych obowiązków, której nie odstąpiłam Łukaszowi. Ale to nie jest tak obciążające jak sprzątanie czy prasowanie. Zakupy do obiadu zrobił Łukasz oczywiście 🙂

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Druga porcja pierogów z patelni tym razem z ziołami prowansalskimi wszamana 😜 I co i co żadnych wyrzutów sumienia 🤪

No i dobrze Kochana, tak 3maj 🙂 a mi zostało troszkę ciasta francuskiego i zwinęłam rogaliki z dżemem truskawkowym i nutellą, na razie póki co leżą przygotowane i czekają aż włożę je do piekarnika, ale poczekam na Misia aż wróci z pracy i wtedy wstawię, szybko się upieką i zjemy jeszcze cieplutkie ;-) mmniam, nie wiem tylko czy wytrzymam 🤪 😎

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
ggulekk napisał(a):
Druga porcja pierogów z patelni tym razem z ziołami prowansalskimi wszamana 😜 I co i co żadnych wyrzutów sumienia 🤪

No i dobrze Kochana, tak 3maj 🙂 a mi zostało troszkę ciasta francuskiego i zwinęłam rogaliki z dżemem truskawkowym i nutellą, na razie póki co leżą przygotowane i czekają aż włożę je do piekarnika, ale poczekam na Misia aż wróci z pracy i wtedy wstawię, szybko się upieką i zjemy jeszcze cieplutkie ;-) mmniam, nie wiem tylko czy wytrzymam 🤪 😎

Ty to jak coś wymyślisz to ja potem muszę to zrealizować 😉 🤪

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
ggulekk napisał(a):

Hihihihi no to do dzieła ;-) robi się to błyskawicznie, ja siedziałam przed tv i zawijałam rogaliczki ;-) dobrze jest je posmarować rozbełtanym jajem, są wtedy bardziej chrupiące 😉 a w reszcie jaja, które zostanie obtoczyć chlebek alb bułeczkę i usmażyć na patelni i obłożyć żółtym serkiem, żeby się fajnie rozpuścił ;-) aż zgłodniałam, idę ten chleb usmażyć 😁 😁

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
ggulekk napisał(a):

Hihihihi no to do dzieła ;-) robi się to błyskawicznie, ja siedziałam przed tv i zawijałam rogaliczki ;-) dobrze jest je posmarować rozbełtanym jajem, są wtedy bardziej chrupiące 😉 a w reszcie jaja, które zostanie obtoczyć chlebek alb bułeczkę i usmażyć na patelni i obłożyć żółtym serkiem, żeby się fajnie rozpuścił ;-) aż zgłodniałam, idę ten chleb usmażyć 😁 😁

Chleb z jajeczkiem i żółtym serem podsmażany nie raz robię 😁 Rogaliki na pewno wypróbuję. Ile czasu je pieczesz i w jakiej temperaturze?
Lada moment będzie mama z Jeżykami i Delicjami 😁

• Mamusia
Ja pierdziele wy zaś o takich smacznych przekąskach 😞 a ja co 😞 siedzę i jem marne kanapki z szynką ktora wychodzi mi bokiem już:/

Lady, o to dziś brawurowe otwarcie magicznego kartonu 😁

Ewcia, aha to dlatego na 99% będzie 😁 myślalam,że ma jakiś problem głębszej natury 🙂

idę na klan 😁

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
ggulekk napisał(a):

Chleb z jajeczkiem i żółtym serem podsmażany nie raz robię 😁 Rogaliki na pewno wypróbuję. Ile czasu je pieczesz i w jakiej temperaturze?
Lada moment będzie mama z Jeżykami i Delicjami 😁

Kochana ok 170 stopni, z reguly 15-20 minut, ale jak sie zaczynaja rumiwnic to ja je zawsze wyjmuje 😉
Gulek dawaj czekolade 😉

• Mamusia
kurde, wczoraj oglądałam dokument taki smutny 😞 o takiej czeskiej parze, ktorej urodziła się dziewczynka z zespołem Edwardsa. Wiedzieli że się taka urodzi i ta babka tak się męczyła przy porodzie, i ten mąż potem nosił tą coreczkę a ona rodziła łożysko. I miała taką minę taką bez życia, bez szczęścia bo wiedziała, że ich coreczka jest chora i prawdopodobnie nie dożyje nawet kilku miesięcy.
Ale dziewczynka mimo zacofania żyje do dziś ma kilka lat, ale to jest wyrok bo i tak wiedzą że umrze bo to taka choroba. Miała na imie Julianka, miała zajęczą wargę i np. jak miała 2 lata jeszcze nie siedziała a jak miala poł roku to wyglądała jakby miała tydzień czasu 🤢 smutne, ryczałam jak woł:/

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Izunia, 5 tys za okna 4 to nie za dużo?

k.....to bardzo duzo.Ale to sa drewniane.Moj maz sobie ubzdural,ze reszte tez damy drewnianych i masz.Przeciez ja sie nie bede kłócić o glupie okna.Z drewna m2 kosztuje 650zl,a plastikowe jakies 400zl.Duza roznica,ale co ja moge 😁

• Mamusia
Słuchajcie zajebiste jest to łóżeczko. Jak ktoś reflektuje to zdecydowanie polecam. I zapakowali tak świetnie, że aż trudno było się do niego dobrać. Na razie tylko sprawdziliśmy wszystkie części czy są i czy nie są uszkodzone, bo składać będziemy później. Udało mi się idealnie w kolor mebli wpasować, bo mam takie ciemne z jasnymi elementami 😁 Tylko ja jasne elementy mam nie ecru tylko limba biała czy coś takiego, ale to nawet dużej różnicy nie ma. Za to ten brąz ciemny jest dokładnie taki sam. I ten misio nie jest namalowany tylko taki wytłoczony. Świetnie wykończone to łóżeczko. Jestem bardzo zadowolona. Materacyk i przewijak też mi się podobają 😉