Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
kasia a kupiłaś jeden czy dwa? bo zawsze są dwa w pudełku

na mnie izy pączki wrążenia nie zrobiły bo już mam dosyć słodkości
nie mam wody
za to moje dziecko usnęło i walneła przez kupe wiec smrodek był w pokoju, ale pampers zmieniony i teraz smacznie śpi 🙂

Sztuniuś ja kupiłam jedno opakowanie w którym sà 4 paczuszki 🙂
O takie o 4w1 🙂 http://allegro.pl/chusteczki-nawilzane-pampers-sensitive-56szt-i2111442652.html

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/1141/0/
Jeździłam dzisiaj tym wózkiem po sklepie, kolorem numer 4 🙂 zabujałam się w nim bez opamiętania 🙂 jest bajeczny 🙂 obiecałam sobie, że przy drugim dziecku go sobie kupię 🙂 🙂

Aaaaj Kasia, to własnie ten wózek o którym nie mogę myśleć bo też mi się strasznie spodobał. Ale że podobny bardzo do mego Fabio a droższy to musiałam opanować tą podjarkę i nie pacze nie pacze nie pacze 🙃

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
Sztunia napisał(a):

nie mam wody
za to moje dziecko usnęło i walneła przez kupe wiec smrodek był w pokoju, ale pampers zmieniony i teraz smacznie śpi 🙂

O takie o 4w1 🙂 http://allegro.pl/chusteczki-nawilzane-pampers-sensitive-56szt-i2111442652.html

ale ja mówie o smoczku 🙂
a cena za chusteczki spoko oko 🙂

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Sztunia napisał(a):

nie mam wody

ale ja mówie o smoczku 🙂
a cena za chusteczki spoko oko 🙂

A nie załapałam 🙂 a smoczuś był jeden 🙂

Fikimiku u nas on kosztował 1500 zł :/ więc tyle prawie co moja pensja 🙂 my mamy w spadku Mutsy, tylko gondolkę musiałam dokupić . Ale i tak nie przestanę myśleć o tym Tako 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Astra napisał(a):
Ja kupiłam butelkę 150ml tommy tippie, uwielbiam jej kształt i smoczek też ma fajowy 🙂

a ja jakos nie moge i nie pasuja mi do podgrzewacza 🙂 a po Majce mam butelek od zajebania bo ssać z niczego nie chciała a ja kombinowałam

kasia to masz wytłumaczenie 17zł:2=8,50zł za jednego smoka 🙂

Ja podgrzewacz dopiero kupię, ale ten co miałam od Bartka byłby dobry. Tylko,ze ja zapakowałam wszystko w kartony i dałam sąsiadce, bo tam taka bieda i lenistwo, że czasami dziecko miało zimne mleko (moja teściowa codziennie takie od krowy jej zanosiła, bo mały by z głodu chyba padł) i watę owiniętą w papierowy ręcznik zamiast pieluchy, a mi serce pękało... 🤨 jeszcze ten jej menel chlał, a ona na mrozie gołe dziecko z kąpieli wyjęte, poowijała w koce i latała za tym swoim po wsi i go szukała, bo ktoś jej zadzwonił,że grandzi 😮
Na szczęście jej matka w porę zareagowała i zrobiła z tym porządek,ale to jak Cyprian miał 4 miesiące - co dziecko wycierpiało, to wycierpiało...masakra, mówię Wam.
I teraz nie mam nic po synusiu 😁

• Mamusia
Kurde Astra, Ty to masz historii wokół siebie tyle różnych, że niejeden serial mógłby powstać 🤪
Na Twoim miejscu też bym pewnie tak zrobiła. Nigdy nie byłam specjalnie wrażliwa jeśli chodzi o dzieci, ale od kiedy hoduje Jaśka to serce mi się kraja jak słysze/widzę takie historie.

fikumiku, bo ja już trzeci raz miejsce zamieszkania zmieniłam i non stop coraz to lepszych agentów poznaję...a teraz tutaj na wsi to jest w ogóle rodeo 🤨
Ja zawsze byłam czuła na krzywdę dzieci, ale jeszcze bardziej na głupotę rodziców. Po chuj ona latała z tym małym i szukała swojego menela? 😮 ja bym z nim 5 minut nie siedziała, na pieluchy i na mleko nie miała, a on na piwska pod sklepem zawsze miał i musiał mieć. Młoda dziewczyna, 21 lat wtedy miała i taka głupia,że nie da się tego ogarnąć normalnemu człowiekowi. Należy współczuć chyba tylko. Ale dziecko niczemu niewinne...i my tutaj nie mogliśmy przeżyć, jak nie miała mu co dać jeść i chodziła do takiego obleśnego dziada, kupowała mu wińsko za 3 złote i za to on jej doił tą swoją wstrętną kozę! 🙃
Szok jak dla mnie.

kasia_sztuk napisał(a):
A ja dostałam 3 butelki z Aventu, tylko smoczka nie miałam, więc dokupiłam. Poza tym dostanę podgrzewacz i wyparzacz do butelachów 🙂 🙂

Jak ja se pomyślę,że znowu się to wszystko zacznie, to jestem chora 😁
lekarza! lekaaarza! 😜

• Mamusia
OMG ile dziś wrażeń. Wróciłam z Medeora. Położna oprowadziła mnie wszędzie. Jedna kobitka rodziła właśnie więc musiałam trochę poczekać. Tylko, że miała cc bo dzidziuś pośladkowo ułożony. Siedziałam akurat przed salą od cc czekając na położną i widziałam jak laska tam wchodzi po pożegnaniu z mężem buziaczkiem, no i 10 minut później był już dzidziuś 🙂 A jak krzyczał! 😉 Pogratulowałam tatuśkowi. I widziałam dzidziusia też jak go wywozili na oddział noworodkowy. Wszyscy oczywiście uśmiechnięci, zadowoleni. Podoba mi się 🙂 Trzymajcie kciuki bym tam trafiła 😉

A wy o pączuchach. Takie Izy bym zjadła, ale kupnych nie lubię i zjadłam jednego. Teraz tata obiad odgrzewa, a jak mama wróci będzie wiadomo co (nie będę drażnić obdarzonej tym słowem 😉)

• Mamusia
Dziewczyny jak bylam w szpitalu to lezala ze mna dziewczyna co sie pozniej okazalo chrzesnica znajomej z mojej wioski byla w ciazy z blizniakami(dwie dziewczynki)Ona dzisiaj urodzila 😮Wody jej sie sonczyly rano i zaraz skurcze dostala.Termin miala na 19.03.Masakra.....Teraz do niej dzwonilam.Dzisiaj po 10 miala cesarke w Kluczborku,bo do Opola nie dojechala.Lekarze powiedzieli,ze jak by sie zdecydowali do Opola to by w Bierdzanach urodzila.Ksiezniczki sa zdrowe.Jedna wazy jakos 1500 i ma 44cm,a druga 2100 i 49cm.

Co do opieki mowi,ze spokoj i cisza w szpitalu.Jak narazie opieka ok jest.Jjeku,ale sie ciesze,ze wszystko sie dobrze skonczylo 🙂

• Mamusia
Nie no, bardzo ładnie wyglądasz! nawet tak nie mow 🙂 masz bardzo ciepły i spokojny taki wyraz twarzy 😁 Te teksty ' jak ja kocham mojego Misia' itd właśnie pasują do Ciebie i Twoj wygląd przypomina taką romantyczkę 🙂 a piłeczka super 🙂 bardzo kształtna 😁

• Mamusia
hehe no no bo po Kasi bardzo widać już na pierwszy rzut oka i to jak ona się tu wypowiada itd pasuje jakoś do jej wyglądu 🙂

Izunia, czyżbyś się przejadła pączusiami i innymi?

ja odsmażam bigos 🙂 może to nie najlepsza kolacja i zgaga murowana, ale musimy go zjeść bo może się zepsuć 😞

Ja już dostaje pierwsze smsy , czy coś mnie chwyta oraz mam także koncert życzeń od osob co mają urodziny w lutym-marcu kiedy mam urodzić 😁 już mam 3 propozycje: 24 lutego, 3 marca , 19 marca 😁 ja chcę 2 opcje 😁 pierwsza za wczesna trzecia za odległa 😁

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
hehe no no bo po Kasi bardzo widać już na pierwszy rzut oka i to jak ona się tu wypowiada itd pasuje jakoś do jej wyglądu 🙂

Izunia, czyżbyś się przejadła pączusiami i innymi?

ja odsmażam bigos 🙂 może to nie najlepsza kolacja i zgaga murowana, ale musimy go zjeść bo może się zepsuć 😞

Ja już dostaje pierwsze smsy , czy coś mnie chwyta oraz mam także koncert życzeń od osob co mają urodziny w lutym-marcu kiedy mam urodzić 😁 już mam 3 propozycje: 24 lutego, 3 marca , 19 marca 😁 ja chcę 2 opcje 😁 pierwsza za wczesna trzecia za odległa 😁

hahahha ....koncert u mnie to samo.Znajomi tez mowia na kiedy mam sie szykowac 😉

• Mamusia
Hejo.
Kurde, chyba dzisiaj przesadziłam z łażeniem. Tak mnie w pipce napiera ze hej ho, az se nospe wzielam :]

A tak w ogóle cos Natalli nie ma :> Moze sie wreszcie doczekała i rodzi 🙂

Kasia, ładne zdjęcie i olinek okrąglinek bardzo kształtny 🙂