Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 😁
Kurde ten Filip siedzi we mnie i nie chce wyleźć 😞 Byłam na badaniu gin, oczywiście nic się nie zmieniło, szyjka skrocona, miękka ale zamknięta. Gin wysłał mnie na KTG, dwie miłe położne- studentki się mną tam zajmowały 😁 leżałam na boku i miałam zgagę i mi się odbijało, myślałam że nie wytrzymam- najgorsze ponad 20 min mojego życia 😁

No.. a takto was podczytałam, ostatnie 5 stron, Ewci i Sztuni odszedł czop? bo już sama nie czaję. 😁
To fajnie, mi nie odchodzi czopek głupi 😁

• Mamusia
eh te nasze chłopaki nic się nie chcą pospieszyć ja już nie mam czopa mam rozwarcie co jakiś czas skurcze i co?? nie urodziłam i jestem zła ja mam wizytę na 6 a 7 na ktg 🙂
ale mam nadzieję że ja już urodzę bo normalnie z nerwów nie wyrobię

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Izunia, a Ty w końcu cc załatwiłaś?

Sztunia, ahha już myślałam że czop 😁 ale ja to nie czaje, jak galaretka. Nie umiem sobie śluzu wyobrazić jako galaretki, jako budyń czy kisiel to tak ale jako galaretka?

Jutro mam wizyte u kardiologa,bo dzisiaj juz nie bylo lekarza.Jestem dobrej mysli 🙂JAk bede miec papierek to niech sie dzieje co chce 🙂

• Mamusia
hej, nio ja narazie w domku, takze chyba juz 29 lutego nie urodze. nie mam skurczy zadnych chyba póki co, ale juz chyba z 6 razy byłam w kiblu, tak mnie pzreczysciło. i mam nadzieje ze w nocy mi nie odejda zadne wody bo gin daleko.dzwoniłąm do niego i jak nie urodze to widzimy sie w piatek. jutro robie badania krew/mocz zeby miec aktualne. takze póki co sie trzymam 🙂 dam znac jakbym była na porodówce, napisze wam którejs smska jak cos sie bedzie dziac. gin sie smiał ze moge d niego przyjechac bo porodówka wolna, to zrobi ciecie, hehe

w sumie mówi ze moze byc lada chwila, a moze za 2 tyg. takze czekam cierpliwie. i juz nie był taki pewny ze do terminu doczekam. mówi ze mzoe byc tak jak Zuzia, hehe

dobranoc mamuski bo jutro musze wczesniej wstac na badania, a jeszcze nie wiem czyw nocy alarmu nei bedzie. buziale 🙂

• Mamusia
ewci@ napisał(a):
hej, nio ja narazie w domku, takze chyba juz 29 lutego nie urodze. nie mam skurczy zadnych chyba póki co, ale juz chyba z 6 razy byłam w kiblu, tak mnie pzreczysciło. i mam nadzieje ze w nocy mi nie odejda zadne wody bo gin daleko.dzwoniłąm do niego i jak nie urodze to widzimy sie w piatek. jutro robie badania krew/mocz zeby miec aktualne. takze póki co sie trzymam 🙂 dam znac jakbym była na porodówce, napisze wam którejs smska jak cos sie bedzie dziac. gin sie smiał ze moge d niego przyjechac bo porodówka wolna, to zrobi ciecie, hehe

w sumie mówi ze moze byc lada chwila, a moze za 2 tyg. takze czekam cierpliwie. i juz nie był taki pewny ze do terminu doczekam. mówi ze mzoe byc tak jak Zuzia, hehe

dobranoc mamuski bo jutro musze wczesniej wstac na badania, a jeszcze nie wiem czyw nocy alarmu nei bedzie. buziale 🙂

do 24 daleko 🙂

• Mamusia
nie, nic sie chyba nie dzieje, jakis bolesnych skurczy nei czuje, mała sie rusza. nawet zanim dojedziemy i by sie od razu za cc wzieli to pzred północa nie ma szans mysle.

ale juz zwarta i gotowa, nei jak z ZUzia, juz głow aumyta, ogolona iw ogole jestem pachanaca. tylko móiłam do meza ze lepiej byłoz ZUzia bo niespoedziewanie,w nocy, a tak to teraz jak na bombie siedze. nie wiem czy bede spała w nocy czy mnie alarm obudzi, wody odejda czy cos. moze 1 marca to mój dzien 🙂 bede pierwsza marcóweczka w marcu mzoe 🙂 hehe

• Mamusia
ewci@ napisał(a):
nie, nic sie chyba nie dzieje, jakis bolesnych skurczy nei czuje, mała sie rusza. nawet zanim dojedziemy i by sie od razu za cc wzieli to pzred północa nie ma szans mysle.

ale juz zwarta i gotowa, nei jak z ZUzia, juz głow aumyta, ogolona iw ogole jestem pachanaca. tylko móiłam do meza ze lepiej byłoz ZUzia bo niespoedziewanie,w nocy, a tak to teraz jak na bombie siedze. nie wiem czy bede spała w nocy czy mnie alarm obudzi, wody odejda czy cos. moze 1 marca to mój dzien 🙂 bede pierwsza marcóweczka w marcu mzoe 🙂 hehe[/quot

jejku w nocy mozna zawalu dostac....budzisz sie,a tu lozko plywa.Maz mi ostatnio powiedzial,kochani epamietaj mamy nowe materace.On to sie o mnie martwi.Gdzie ja pozniej bede spac jak sobie zniszcze materac 🙂

• Mamusia
Izunia, ale to jak kardiolog wyda zgodę na cc to w tedy Ci wydadzą termin cc i w tedy urodzisz?

Ewcia, hehe no dziś już chyba żadna z nas nie urodzi 😁 moj gin też mi mowi, że mogę urodzić dziś, mogę za 3 dni a mogę za 3 tyg w najgorszym wypadku 😁
co do czyszczenia ja też dziś do kibla latam, ale nie wiążę tego z porodem. Czuję się teraz taka lekka 😁

Lady, może jutro się dowiesz czegoś ciekawego. Jest takie powiedzenie: ostatni będą pierwszymi hehe 😁

Idę się położyć, głowa mnie boli jak cholera i tak się dziś ze szwagierką nagadałam że nawet szczęka mnie napierdziela 😁

dobranoc 😘

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Izunia, ale to jak kardiolog wyda zgodę na cc to w tedy Ci wydadzą termin cc i w tedy urodzisz?

Ewcia, hehe no dziś już chyba żadna z nas nie urodzi 😁 moj gin też mi mowi, że mogę urodzić dziś, mogę za 3 dni a mogę za 3 tyg w najgorszym wypadku 😁
co do czyszczenia ja też dziś do kibla latam, ale nie wiążę tego z porodem. Czuję się teraz taka lekka 😁

Lady, może jutro się dowiesz czegoś ciekawego. Jest takie powiedzenie: ostatni będą pierwszymi hehe 😁

Idę się położyć, głowa mnie boli jak cholera i tak się dziś ze szwagierką nagadałam że nawet szczęka mnie napierdziela 😁

dobranoc 😘

powiem ci jak juz bede w szpitalu.Ale mysle ,ze jakos tak bedzie 🙂

• Mamusia
I nastał marzec 🤪 🤪

Kochane teraz to sie oficjalnie rozpakowujemy jako marcówki 🙂

Ale mi ptaszki za oknem spiewaja 🤪
Zastanawiam sie w jakich butach mam jechac do lekarza,bo kapci nie ubiore.Takie mam opuchniete nogi.Wy tez macie tak mocno czy tylko ja mam takie szczescie.
Faceci jeszcze w łóżkach -zaraz ich budze.Niko dzisiaj w domku zostanie.Musze sie nim nacieszyc

Jak wroce to sie odezwe co zalatwilam 😉A mma nadzieje,ze ten glupi papierek dostane.

Hejo 🙂
współczuję, Nefre. Ja nie wiem, co byłoby ze mną po terminie - najgorzej to mi puchną dłonie i stopy, aż rano to nie jestem w stanie paluchów zgiąć. Ja puchłam od dawna - taka rodzinna przypadłość, która nie daj Boże, ale wygląda na to,że i mnie powoli dopada :/ a teraz w ciąży to jest tragedia.
Nalatałam się wczoraj. Najpierw spacer z B, aż się zapowietrzyłam i myślałam,że zaraz zemdleję, potem mężol wrócił i go wyciągnęłam na miasto wreszcie. Kupiłam kosmetyki, kocyki, kilka ubranek, pieluchy i inne pierdolencje, wygląda na to,że do szpitala jestem gotowa na 100%. Potem jeszcze byliśmy u prababci meża, bo coś tam się jej popsuło i naprawiał, B usnął po drodze, zwłoki do domu przynieśliśmy 😁 nawet sie nie obudził jak go przebierałam w piżamę 🤪 po tatusiu to ma hehe
Potem jeszcze zeżarłam wielką pizzę, popiłam colą...i co? I dopiero mówiłam,ze nic mnie nie boli... Fuck! 😠 całą noc nie spałam, tak mnie bęben napierwiaszczał,że już byłam bliska jechania do szpitala. Miałam skurcze już co 10 minut i to bardzo silne, ale ustały nad ranem...
Dzisiaj mam nogi jak słoń, kostek nie widać, brzuchol twardy, boli i chodzę jak stuletnia babka, tylko mnie w dupę kopnąć trzeba,zebym sie wyprostowała 😠 no normalnie przegiełam pałę z tym chodzeniem, jednak wszystko dobrze dopóki w domu na tyłku siedzę.
Dziś mieliśmy po to łóżeczko jeszcze jechać, ale sobie daruję, muszę odleżeć. A moze zamówię na allegro i będzie najprosciej. Ja jeszcze mam czas do porodu, nie chcę już teraz...

• Mamusia
hej
u mnie noc spoko, nawet się wyspałam dwa razy siku
nad ranem dwa skurczyki i znowu to samo, w trzy dupy sluzu i jakieś gówno na majtach 😠 obdarzona dla mnie to wygląda jak normalnie kawałki galaetki brązowej, normalne kawałki czegoś, bo i to nawet przezroczyste jest wiec budyń odpada, a kisiel to ja mam w majtach z rana masakryczny.

Dzisiaj fryzjer i jest plan wyjścia z laskami do kina wieczorem, ale zobaczymy co z tego wyjdzie 🙂
napewno dzisiaj wypad do pizzy hut bo mi się pizza marzy włąnie peperoni i bar sąłatkowy, męzul obicał był wcześniej wiec zrobimy sobie roodzinny wypad 🙂

mgła u mnie zajebista

wczoraj w godzine wypiłam 1,5 l coli miałam takie cisnienie że myslałam że zwariuje

• Mamusia
Hej ho 😘
Wczoraj oglądaliśmy \'baby są jakieś inne\' i nie powiem film zajebisty, ale można się zdołować 😜
Wieczorem pierwszy raz złapało mnie coś mocniejszego, takie twardnienia i skurcze nieregularne, więc są jakieś postępy 🙂
Jeśli chodzi o puchnięcie to rozumiem bo moje kostki po kontuzjach wyglądają w ciąży jak beczki i tylko treki mogę ubrać 😉

Pranie wstawiłam, zakupy się piorą 😉
Książę siedzi i maluje, bo dostał pastele i mega malowankę. Jak miał ze 2 latka to wziął kredkę świecową, wlazł na sofę i kreski pionowe malował na swieżo pomalowanej ścianie...Myślałam,ze z wrazenia zejdę 🙃 I się pytam: "Niuniu, a co TO jest?". On na to: "Dziewa". 😮
i tak oto na zielonej scianie powstał las, z którym walka nie była łatwa...
Potem kupiliśmy folię, masę papieru, kredek, farby i rozkładalismy warsztat na podłodze, bo artysta musiał się realizować... 🤔 Dziękuję Boziu, że teraz zaspokaja się malowanką 🤪

Gulek, dzieci czasem są rozbrajające 😁 tak mnie wkurzył wtedy, ale z taką miną mi oswiadczył,że to drzewa, że śmiać mi się tylko chciało 😁