Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
nefretetete666 napisał(a):
Lady w cale z odbytu nie musi byc bo mi mowił ze to badanie jest na paciorkowca i pobrał tylkoo z pochwy, ja teraz byłam 1 raz na nfz i zlecił sam bez proszenia, ale zapłacić musiałam

Hmm no to widocznie różnie w różnych miejscach robią. Mi kazał zrobić z pochwy i odbytu w 36-37 tygodniu. Nazywa się to badanie GBS.

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Lady, nie z odbytu nie ale jak mi napomknął że teraz mi pobierze taki wymaz to się spytałam, czy to jest posiew a on powiedział,że tak to posiew że lepiej zrobić teraz w 34 tygodniu aby w razie czego zdążyć z leczeniem jakby maluszek się pospieszył 🙂

Nefre, o kurcze. To ja też wezmę kasę na wszelki wypadek jak będę odbierała wynik tego 🙂

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Kurde tak piszecie o tym wymazie, ja nie miałam nic robione :/ Ale idę na wizytę 8 to może w tedy 😜

Ja się u swojego czasem dopominam niektórych badań. Po to poszłam do tamtego profesora prywatnie by go trochę sprawdzić, bo tak wszyscy narzekają na opiekę z NFZ 😉 Zazwyczaj o wszystkim mówi kiedy trzeba to zrobić, ale ja też już wcześniej wiem.

• Mamusia
ja nie wiedziałam, że z odbytu ale jakby mi powiedział że mi pobierze z pochwy a potem z odbytu jak bym już leżała na fotelu to.. wpadła bym w szał 🤢 bo nie cierpię niczego co związane jest z odbytem 😁 i bym się wstydziła 😞 no ale, mam to za sobą 😁

Ggulek nie martw się pobiorą Ci chyba 🤨

dziwne akcje z tymi posiewami..wszędzie inaczej 🤨 ale coż chyba ważne to badanie jest 😁

• Mamusia
A właśnie co do lekarzy to macie już powybierane poradnie i pediatrę dla dziecka? Też to przed porodem trzeba załatwić. Niedługo będę się dowiadywać w tej kwestii, chyba głównie od znajomych, choć sama poradnię to najlepiej wybrać blisko domu jeśli tylko jest tam pediatra i punkt szczepień.

• Mamusia
No moja ginka prywatnie zawsze badań pilnuje, więc pewnie zrobi 😉 Ale nic mi nie mówiła o tym i dobrze wiedzieć i przygotować się trochę psychicznie 😁
Lady my będziemy chodzić do medicoveru, bo mojego firma ma umowę tam podpisaną i zaledwie 6 minut na nogach. 😉

• Mamusia
A ja się relaksuję przy muzyczce 🙂 Wczoraj sprzątałam przed przyjściem mamy. A to piosenka, do której pewnie Werkę będę usypiać, bo już w brzuszku się z nią osłuchuje:
http://www.youtube.com/watch?v=13WAhlE02ew
W ogóle lubię Frou Frou i Imogen Heap (to ten sam zespół tylko nazwę zmienili 😉)

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Ja mojego Filipka przyzwyczaiłam do też takiej spokojnej tego pokroju 🙂

U mnie to różnie, bo słuchamy w domu wszystkiego co do tej pory. Łukasz głównie rocka i metal włącza np. 🙂 Nie zdziwię się jak mała będzie zasypiać do Iron Maiden 😁
To moja druga ulubiona Imogean Heap/Frou Frou:
http://www.youtube.com/watch?v=YZEi4VjHES4

• Mamusia
No Iron maiden nie słucham, ale uszy Filipka były świadkiem tego zespołu jak i innych takich rożnych nawet jakiś hardcorowych co tylko darcie i elektryczne gitary słychać, ale nie wiem jak te zespoły się nazywają bo mam przyjaciołkę metalowę i ona się łakomi takimi zespołami, a ja już przywykłam bo od dziecka z nią przebywam i z jej muzyką 😁

• Mamusia
Co do posiewu Obdarzona, skoro nie kazali Ci płacić to chyba już nie będą? Mi lekarz oznajmił, że przy następnej wizycie 21.02 pobierze wymaz, ale o kosztach nic nie wspomniał. A zawsze zwraca na to uwagę, żeby nastawić pacjentkę, taki kochany jest 🙂 I przystojny ☺️

A jeśli o muzyce już mowa, to moja dziadyga jest małym rastamanem. Ostatnio puszczałam mu celowo muzę, doszło do reggae i co się piosenka skończyła to byłam skopana od środka. Po Tatusiu. Słodko 🙂

Na śniadanko proponuje ogórka zielonego. Zeżarłam, pasibrzuch zadowolony 😁

• Mamusia
Nie jem teraz ogórków zielonych, bo w ogóle smaku nie mają 😞 Pomidory to samo. Zeżarłam w końcu kanapki z ciemnego chlebka z ziarenkami z suchą kiełbasą i zagryzłam świeżą czerwona papryką 😉 A na obiad z dedykacją dla mojego skarba w brzuchu jej ulubiona pomidorówka (zażeram się tym tylko w ciąży) i naleśniki z marmoladą truskawkową, bo przecież słodkie musi być 😁

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Hehe moja też pewnie będzie zasypiać do Iron Maiden 😁 Ale strasznie reaguje na tą http://www.youtube.com/watch?v=x2sd8UMUaIk i tą http://www.youtube.com/watch?v=smiFk6KHr_8&feature=related
Frou Frou znam i fajne 🙂

Hheheh mój Łukasz męczy często całą dyskografię Nightwish 😁 Dzięki niemu polubiłam. Islander to jego ulubiona, a moja ta:
http://www.youtube.com/watch?v=hTdhXxxWREo

😁
Chyba mamy podobny gust muzyczny gulek. Choć ja lubię tez klasykę. ABBA, Queen, Vaya Con Dios 😁 Vaya w szczególności. Zawsze i wszędzie 🙂

• Mamusia
tez lubie imogen heap z Maja tego słuchamy 🙂 a o tym drugim nie wiedziałam wiec nadrobimy 🙂
my mamy przychodnie innej dzielnicy, trzeba autem jechac, ale jestem zadowolona wiec i Pola tez tam bedzie, a i tak musimy gdzies jeszcze jakiegos prywatnego lekarza poszukAC w razie W.
obdarzona a wy nie działacie z uznaniem dziecka wczsniej przez twojego M, wiem ze warto zrobic to przed narodzinami, tylko do konca nie wiem jak.
znaczy chodzi tu o osoby niezamezne.
ale sie mietole dzis z moimi parówami a syf mamy straszny

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
tez lubie imogen heap z Maja tego słuchamy 🙂 a o tym drugim nie wiedziałam wiec nadrobimy 🙂
my mamy przychodnie innej dzielnicy, trzeba autem jechac, ale jestem zadowolona wiec i Pola tez tam bedzie, a i tak musimy gdzies jeszcze jakiegos prywatnego lekarza poszukAC w razie W.
obdarzona a wy nie działacie z uznaniem dziecka wczsniej przez twojego M, wiem ze warto zrobic to przed narodzinami, tylko do konca nie wiem jak.
znaczy chodzi tu o osoby niezamezne.
ale sie mietole dzis z moimi parówami a syf mamy straszny

U nas w szkole mówili, że trzeba iść do Urzędu Stanu Cywilnego i ojciec musi nadać swoje nazwisko dziecku poczętemu. Można to zrobić po urodzeniu, ale trzeba w ciągu dwóch tygodni, a kobitce po porodzie może być trochę ciężko się po urzędach telepać wtedy. Tak jak się wcześniej załatwi to tylko bierzesz zaświadczenie do szpitala. Bo bez tego używają w szpitalu we wszelkiej dokumentacji nazwisko matki i do książeczki zdrowia też wpisują nazwisko matki.

• Mamusia
Lady hehe bye bye beautiful też bardzo lubię, ale ostatnio te smutniejsze męczę 😁 Queen uwielbiam, a w szczególności ich kosmiczne teledyski 😉
Płakałyście kiedyś może na jakiejś piosence? Mi się pierwszy raz zdarzyło na tej http://www.youtube.com/watch?v=LXEKuttVRIo&ob=av2n 😁