Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gaja gratulacje! teraz troche sie uspokoisz pewnie 🙂 ja tak mam po usg tak do 2 dni jest spokoj a potem znow sie zastanawiam czy jest ok 🙃
Suuperbaba nie pomoge, mi zawsze mowia ze wyniki w normie to nie wnikam 😉
Czrnyloczek jazda probna juz pewnie po domu byla? 😁

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczyny - ale miałam nadrabiania :P 🙂
A ja dzisiaj zaliczyłam spacerek po nospę do apteki, mechanika samochodowego i dzwoniłam do szkoły rodzenia. W czwartek są zajęcia pt. przebieg porodu, a w następny czwartek o technikach relaksacyjnych podczas porodu. 25 złotych i nie trzeba się zapisywać. A mąż ma akurat wolne to może i jego zaciągnę.
Nie wierzę normalnie, że już po 15 ! niesamowite :O a czuję się jakby 10 była :P Nic jeszcze nie zrobione ...
W planach prasowanko 🙂 i oczekiwanie na męża, bo obiecał mi urodzinowego hot doga po pracy. To czekam :P
Gratuluję wszystkim mamom, które były na USG i zazdroszczę po cichu :P

• Mamusia
Czarnyloczek fajny piesek.! jaki fotogeniczny ;p
Superbaba co do leukocytów ja mam identyczny wynik. To nic strasznego. Jakaś lekka infekcja. Mój lekarz nawet nic sobie z tego nie zrobił.. Powiedział tylko: " Ma pani troszkę powiększone leukocyty. " Jakbyś miała powiększone z 10 razy to może byłyby wtedy poważny problem. Jak mój dziadek miał problemy z leukocytami to wyniki miał 30 tys. Tak więc spokojnie. 🙂

• Mamusia
To jeszcze ja, jeśli chodzi o szkołę rodzenia to nadal się nad nią zastanawiam bo jeśli się już zdecyduje to będę musiała sama chodzić. U mnie w mieście taka szkoła kosztuje 150 zł za 6 spotkań po 2h.

Agadka widzę że Twoją rodzinę też dopadła smutna historia, ja jak słyszę o wypadkach w kopalni to od razu mam ciarki na plecach, bo dla mojego wujka wypadek na dole w kopalni nie skończył się dobrze i już od wielu lat jeździ na wózku. Życzę dużo zdrowia dla kuzyna!

• Mamusia
Suuperbaba niestety z tymi wynikami Ci nie pomogę bo ja miałam robione jak na razie tylko raz na początku ciąży i wtedy lekarz powiedział że wszystko w normie, a teraz dopiero mam zrobić kolejne przed wizytą za trzy tygodnie, chyba że z wymazu (wynik odbieram jutro) wyjdzie coś nie tak to już w ten czwartek będę szła do gina i wówczas jutro będę robić badania krwi i moczu żeby na czwartek mieć wszystkie wyniki.

• Mamusia
Akinimod - mnie to ciągle zastanawia, co Ty tam prasujesz? 🙂 Bo ciągle prasowanko i prasowanko :P My prasujemy dopiero przed założeniem akurat, bo i tak zawsze się gniecie w szafie...tylko ciuszki malucha pewnie przeprasuję po upraniu 🙂

Agadka - taki już mój urok, wiesz? od lat leczyłam się na nerwicę lękową..w ciąży wiadomo bez leków itp itd, więc mega ciężko! Ale i tak radzę sobie świetnie, jak na obecną sytuację...normalnie bym już w panice oddychać pewnie nie mogła! Ale lata pracy nad sobą i nerwicą nauczyły mnie co nieco 🙂 No ale nad niektórymi rzeczami zapanować nie mogę i stresy są i smutki...życie 🙂

Kurde - chyba jednak zadzwonię do swojej lekarki później, bo będę się stresować tymi leukocytami podwyższonymi:/ Mocz w normie, więc to raczej nie od tego, katar nie męczy więc nie wiem...sama nie wymyślę :P

• Mamusia
dzieki dziewczyny adam ma sie dobrze chodzi 🙂 ma gorset na 4 miesiace ale oprocz tego jest dobrze 🙂 tylko ciagle lezy brudno z kopalni heh tylko mu buzie umyli i rece a wiecie jak to sie na kopalmni wyglada wiec jest zly ale ma sie dobrze 🙂

• Mamusia
superbaba heheh zostanę nadworną forumową prasowaczką heheeh :P
w sumie to nie wiem dlaczego ja tak prasuję w kółko od tygodnia i dlaczego to się nigdy nie kończy pffff :P 😮 😮
ciuchów mi się nazbierało przez chorobę brudnych i to chyba rozwiązanie zagadki :P

• Mamusia
Ja mam wynik 12,9. ;p chyba bym nogi wyciągnęła jakbym tak miała się wszystkim steresować. Tymbardziej, że taki sam wynik mam od początku ciąży. ;p chyba musiałabym szukać wiatru w polu, żeby wiedzieć od czego mam tą infekcje. :P Może od dziąseł, nerek, przeziębienia. :P Dosłownie wszystkiego, bo stan zapalny może być wszędzie. Tak więc wyluzujcie. 🙂

• Mamusia
Agadka - ufff

Baby-love - a to luz...myslam, ze to grozne ale jak lekarz olal to znaczy ze nic groznego 🙂 Ja raz mialam to moja niepokoilo, ale wtedy chora bylam...a teraz zdrowa i podwyzszone. Czekam na posiew moczu, bo moze to jest rozwiazaniem 🙂 Jak nie wyrobie to zadzwonie do niej i tyle..ale chyba wstrzymam sie do wynikow posiewu za2 dni :*

• Mamusia
akinimod napisał(a):
superbaba heheh zostanę nadworną forumową prasowaczką heheeh :P
w sumie to nie wiem dlaczego ja tak prasuję w kółko od tygodnia i dlaczego to się nigdy nie kończy pffff :P 😮 😮
ciuchów mi się nazbierało przez chorobę brudnych i to chyba rozwiązanie zagadki :P

To ja mam tak z praniem - oczywiście wiąże się to również z prasowaniem 🙂 Ciągle piorę i ciągle jest sterta, to samo z naczyniami, a niby tylko 2 osoby 😮 Dobrze, że mam chociaż zmywarkę 😉

• Mamusia
Superbaba z tego co się orientuję wynik leukocytów z moczu i krwi nie ma nic ze sobą wspólnego. Podwyższone leukocyty w moczu to oznaka infekcji pęcherza. Ja też ją miałam i nie czułam nawet, ale wyszło w wynikach. ;p wyleczyłam mocz, a leukocyty w krwi dalej pozostały. ;p W moim wypadku to pewnie kwestia dziąseł, bo zdarza mi się, że mi trochę puchną lub krwawią, a w Twoim przypadku to pewnie nie do końca wyleczone przeziębienie. A może ja też jestem trochę podziębiona, kto wie. Ciężko to określić. ;] Bo na dobrą sprawę to ta nieduża infekcja może kryć się nawet w najmniejszym palcu w stopie. 🙂

• Mamusia
Baby-love - to rpawda, że może być dosłownie pierdoła 🙂 ale że zazwyczaj dobre wyniki miałam to coś tam nerwi :P

Dodi - ja mam tak samo z praniem i naczyniami brudnymi! I jeszcze ze śmieciami...ciągle góra tego, a nas tylko dwójka...chyba ktoś nam to do zlewu, śmieci i brudów podrzuca :P

• Mamusia
Jak oglądam te wszystkie wózki, to sama mam ochotę już kupić 🙂 I chciałabym, żeby pokoik dla dziecka już był gotowy, bo ciągle mamy w nim graciarnię, ale muszę czekać na szafę i kanapę do maja. A wtedy ruszam z wózkiem, łóżeczkiem, przewijakiem i całą wyprawką dla bobasa 🤪

• Mamusia
🙂 hej ja tylko na chwilkę wpadłam bo mam mały remoncik tzn wymienai mi mój mąż drzwi więc musze cały czas mieć na oku Nadię zeby mu nie przeszkadzała

Superbabo wyniki w ciąży moga trochę odbiegac od norm wiem bo moje też nie wszystkie miesciły sie w normach a jednak lekarz powiedział ze sa dobre wiec nie denerwuj sie tak bardzo

czarnyloczku wózek super 🙂 ja tez oglądam wózki ale chyba nie bede kupowac chyba ze trafi mi sie jakis ktory mnie zachwyci tak bardzo ze sie zdecyduje na jego kupno

Gaja gratuluje chłpaka, w tabelki już jest wpiasany a apropo tabelki to chciałam pwoiedizec ze brakuje mi pampinki, sosny i 4nuli i Amelii żeby ją całkiem uzupełnić 🙂

Akinimod szkoła rodzenia która wybrałas kojarze bo do mnie pani którą ja prowadzi przychodzi jako polozna do noworodka 🙂 tzn była przy nadii i tera zte zprzyjdzie jak sie urodzi, ach ta pani jest niesamowita i taka pomocna 🙂

• Mamusia
Śmieszą mnie trochę wizyty u lekarzy. :P Pokazuję jej wyniki, które wcześniej już widziałam. Mogę sama stwierdzić czy są lepsze czy gorsze i czy mam anemię lub infekcję albo jeszcze coś innego. Jedyne w czym może być mi pomocna to w badaniach usg, bo sama nie mam do nich sprzętu albo może sprawdzić czy nie mam wszystko ok w drogach rodnych, bo samej czasem ciężko to mi stwierdzić. 🙂 Stan dziecka i to co się z nim dzieje i tak w 99,9% zależy od tego jak ja dbam o siebie sama w ciągu całej ciąży a nie od 30 minutowej wizty raz na 3 tyg lub miesiąc. Jedyne co ona może zrobić to sprawdzić czy idę w dobrym kierunku. 🙂

• Mamusia
Baby-love - no widzisz jaka prawie samowystarczalna jesteś 🙂 lekarz tak naprawdę jest po to, by w razie nieprawidłowości zaalarmować i pomóc! Ja sama wiem, że mam anemię, ale nie wiedziałabym czy ona juz jest "groźna" czy mogę olać...i dlatego jak spadła hemoglobina do 11,2 to zadzwoniłam i kazała brać żelazo, ale tylko 1 x 1...i widać starczyło, bo już mam prawie normę 🙂 Ale na innych wynikach się nie znam, wiem tylko że jak ostatnio miałam podwyższone leukocyty i byłam chora to machnęła ręką i powiedziała, że zmartwiłoby ją to jakbym miała je a była zdrowa..stąd mnie to zastanawia tylko! No a poza tym to nie mam zielonego pojęcia które bóle są normalne, a które nie...aczkolwiek już umiem troszkę rozpoznać bóle wiązadeł...a to już coś :P