Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bisiu, nie placz. Poki co synus siedzi jeszcz u mamusi. A coreczka Twojej kolezanki da rade, zycze jej tego z calego wielkiego sedrucha! Jak sobie w ogole mala radzi? To juz ile, ze dwa tygodnie?
Ja tak pisze...ale sama bym wyla jak bobr. Od kiedy jestem mama to nie daje rady, kazda krzywda, choroba czy przykrosc dzieci wywoluje u mnie potezne emocje i lzy. No i jeszcze takie reklamy ze zwierzetami do adopcji....Echhh.
My w domu po nocy u babci, niewyspana jestem. A ekipa dalej w domu, ale juz sie znamy 😉 wiec w sumie smiesznie jest, hehe.
Superbaba, ja na razie nie piore i chyba zabiore sie za pare tygodni przed narodzinami. No i musze zaczac myslec nad nowa komoda i jak ulokowac ciuszki synusia w Elli szafie. A moja pannica ma wiecj ciuchow niz ja...wiec ciezko bedzie upchnac. Bo moje dzieci beda razem w pokoju poki co. W sumie pokoj dzieci dosc duzy.
A przeprowadzek nie zazdorszcze. A sama sie w zyciu duzo przeprowadzalam a i z ELla jak miala 7 mcy. Ale wszystko do przezycia.
Dziewczyny, takmilo jak wracacie z wizyt u gin i dzieciaczki zdrowe i dobre wiesci 🙂

• Mamusia
A ja spalam znów 2 godzinki po obiadku 😉 dziś szybkie danie: jajko sadzone z ziemniaczkami i sałata w śmietanie, tak się najadłam, że musialam się położyć 😜 a teraz trzeba to trochę wychodzić, młoda mnie ciągnie na plac zabaw, więc pójdę bo ile można w domu siedzieć a pogoda nam dziś dopisuje. Bisia nie martw się, z córeczką koleżanki na pewno będzie wszystko dobrze a my wszystkie na pewno urodzimy w terminie!!! i tego musimy się trzymać!!! Później jeszcze do Was zajrzę a teraz uciekam na plac zabaw 😆

• Mamusia
http://allegro.pl/ms-sliczny-pajacyk-0-3-mies-62cm-i2222736095.html
http://allegro.pl/body-early-days-0-3-m-c-7pak-nowe-wzory-i2275477077.html
http://allegro.pl/m-s-sliczne-bawelniane-body-62-cm-ostatnie-i2281488711.html
te ostatnie body sa naprawde sliczne 😁
ja tez narazie skladuje ubranka a prac bede potem jak bede wiecej miala 🙂
Bisia tez bym frytek nie oddawala 😁 a przy okazji moszny i cycowa to mi sie miejscowosc o nazwie Zgon przypomniala 🙂
a z malutka za pare lat to moze byc tak, ze nikt nie uwierzy, ze byla takim wczesniakiem 🙂 niech rosnie zdrowo!

• Mamusia
Bisiu - wlasnie..jak sobie ta coreczka kolezanki radzi?! Ja tez wyje jak widze choroby dzieci...i zwierzakow tez! Ja to w ogole az nazbyt wrazliwa:/
Magda - niezle z tymi ciuszkami Elli..mala strojnisia:P A ze na poczstku dzieci razem to bardzo dobrze..zzyja sie, u moich znajomych jest to samo i nardzo sobie chwala 🙂 A co do tego prania itp..to ja mam tego tyle i jeszcze te starsze po 2 razy, i jeszcze to lozysko itp..wole powoli zaczac, bo i tak dluugo mi sie to zejdzie!

• Mamusia
Superbaba heh, no wynajmiemy kogoś kto nam to wszystko przewiezie, ale moich rzeczy im pakowac nie dam, bo ja sama wiem co mi bedzie potrzebne. Tym bardziej, że nie chce brac ze soba wszystkiego. 🙂

WOW! 😁 ale gorąco ! :P wyszłam do sklepu i wlokłam się jak żółw. ;]

• Mamusia
Dorotka, a jak najbardziej, pierz i prasuj i ukladaj, to sama radosc ! 🙂 Ja nie mam planu jeszcze. Poza tym ja nie bede prasowac tylko suszyc w wysokiej temp, wiec to mi odpada, a to najgorsza czesc roboty. Poza tym, wiecie , z drugim dzieckiem nie mam jeszcze takiego zapalu jak przy pierwszym, troche winna sie czuje, ale czlowiek spokojniejszy, duzo mam , wiec bardziej na luzie. Mowie sobie- zdarze 😉.
Co do przeprowadzek, to my nigdy nikogo nie wynajmowalismy, ale u nas to drogo. Najtaniej to 2 tys dolcow policzyli wstepnie plus koszty paliwa...chyba jakos tak. Wiec podziekowalismy. Zwykle cala rodzinka pomaga a tesc albo Luke prowadzi wielka ciezarowe, wiec dajemy rade.
ALe domyslam sie, ze to wygoda.

• Mamusia
Ta malutka koleżanki ma obecnie 28 tydzień, tzn 3 tyg życia na tej stronie świata. Cały czas lekarze starają się aby mała dobrze widziała, ma milion rureczek podłączonych do siebie, ale jest silna i musi sobie poradzić. Medycyna i fachowcy naprawdę mogą zdziałać cuda

• Mamusia
D-brycz - bodziaki super!Jak masz duzo to kupuj 68 juz..tylko pamietaj o porach roku 🙂Ja wiecej mam chyba z dlugim rekawem..tzn.takich z krotkim mam, ale wlasnie nie ozpinane po caloaci..a te wygodniejsze na poczatek:/
Magdaluke - chusta super!Tez tak sie przymierzam do zakupu takiej..fajowe! Co do ekip przeprowadzkowych to u nas nie jest to drogie..a w sumie to glownie bedzie chodzilo o szklo czy meble!

No wlasnie slyszalam, ze dziewczynki silniejsze sa...a szanse jeszcze bardziej wzrastaja po 28tyg!Trzymam kciuki za ta malutka dziewczynke 🙂

A z tym artykulem to nie wiem, bo mi sie na telefonie nie otwiera:/Zerkne w domku..

• Mamusia
No wlasnie z ta chusta to jest tak, ze mi srednio podpasowala, bo mi sie ELla wysuwala z niej, ale moze nie dalam drugiej szansy. Sa takie wiazane inaczej jeszcze, na plecach. Ja uzywalam nosidelka na brzuch, takiego standardowego i w wakacje na wspinaczki i camping i lesne przygody to taki plecak ze stelazem mamy, dzieciaczka sie wsadza i wyprawa! Tylko plecy bola, ja to wymiekalam po 20 min 😉
No wlasnie, zwracajcie uwage na pore roku. Niby krotki rekaw body i w zimie pod bluzeczke sie zalozy.
Kibel nam cieknie czy cos. Wlasnie mnie powiadomili...wspanile. Pod dom ucieka i trzeba naprawic, bo nie moga instalacji jakiejs zalozyc. Tak to jest, jak sie cos ruszy, to nagle problem za problemem 😠

• Mamusia
Ja słyszałam o tych chustach, że małe dzieci, mogą się w nich udusić. My z mężem kupiliśmy ostatnio używane nosidełko za 10 zł w lumpie :P i to w super stanie, więc oszczędność jest hehehe
Leżałam dzisiaj 2h w słońcu i normalnie się przypaliłam :P chyba poprawię jutro, a teraz idę do łóżka się walnąć, bo jakoś dziwnie mi dziś twardnieje brzuszek....
Chyba pooglądam trochę śpioszków i pajacyków dla małej, bo akurat mam mało i mało "dziewczyńskich" więc trzeba ją zaopatrzyć w jakieś falbanki :P

• Mamusia
d-brycz zakupy śliczne 🙂

Magdaluke ja mam taką hustę jak pokazałas ale tez nie sprawdziła się u mnie;/ jakoś tak miałam wrażenie że zara zmi nadia wypadnie i przerzuciliśmy sie na takie usztywniane nosidełko takie jak na linku tylko zielone i sprawdziło się swietnie 🙂 szczególnie jak wychodizliśmy 🙂
http://srvimg19.tablica.pl/images_tablicapl/6815569_4_644x461/sztruksowe-nosidelko-dla-maluszka.jpg?rev=3

Takich małych dzieciaczków bardzo żal sa takie bezbronne az serce mi pęka 🥴 ale oby dziewczynka przeszła najgorsze i wyrosła na zdrową dziewczynkę

Co do artykułu co do płci to przy córci był jeden szczelsiwy traf i bach byłam w ciaży i do tego upragniona córeczka, teraz mąż uparcie twierdził że będzie syn i jest ale to chyba arczej szczęscie ze udała się parka niż jakieś skomplikowane obliczenia:P choc przyznaję ze jak przy cóci był jeden traf to o drugie dziekco bardzo sie staralismy wiec było dużo starań żeby się udało 🙂 więc bardziej wierzę w teorię ze przed owulacją dziewczynka a w trakcie i po owulacji wieksze szanse na chłopca:P

• Mamusia
A co do ubranek to ja już 1/3 wyprasowałam ale plecy strasznie rozbolały bo dziś cały dzień piorę gotruje sprzatam i prasuje wiec teraz juz koniec pracy bo mam dość na dziś:P

Magda ma rację przy pierwszym dziekcu jest wiecej zapału niż przy kolejnym 🙂

• Mamusia
No my az tak dlugo sie nie staralismy..za 1 razem jakies 2mieziace, potem musialam odczekac po zabiegu i porobic badania, a potem tez chyba ze 2 albo 3 owulacje, wiec mielismy szczescie 🙂 A ja tez bede miala upragniona coreczke..i faktycznir wyszlo, ze seksilismy sie przed owulacja ze 2 dni:P

Co do chust..no wlasnie rozne sa zdania..rozwazam tez wlasnie takie nosidelko sztywniejsze 🙂

Akinimod - moze masz te skurcze co to przygotowuja do porodu..ja mam wrazenie, zr to one mi dokuczaja czasami..tak pare razy w ciagu dnia. Ale leze ile sie da 🙂

• Mamusia
My w sumie tez dlugo nie, ale ja mialam problemy z endometrioza i takie tam. A co do synusia, to ja od razu wyczailam cosmy nawyprawiali hehe, 2 tyg pozniej tylko potwierdzilam 😜
My obie z Ella w dzisiaj w salonie uwiezione, wiec ja do lapka przyklejona. A poza tym pada od wczoraj, wiec nawet nie mam nastroju, zeby wyjsc. Ponuraki sie wlaczaja.