Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cierpi cierpi 😉 Właśnie wstał na chwilę i pytał : " Dziubek czy Ty jesteś zła na mnie?" hehe 😉 Ja to się dziś wyspałam rano więc teraz mi się nie chce ale rano będzie pewnie problem żeby o 7 wstać z młodą do przedszkola. Siedzę na allegro i tak szukam ... i znając życie na pewno cos zamówię 😉

• Mamusia
Hej mamusie 🙂
Ja jak zawsze musiałam się wcześnie obudzić nie wiem kiedy się wyśpie. Ogólnie źle się czuje to leżę od soboty w łóżku non stop. Wczoraj strasznie nisko dziecko czułam i cały dzień w strachu...Maż wczoraj generalne pożądki robił a ja musiałam leżeć i teraz nie wiem co gdzie jest...pech chciał ze w tym czasie teściowa nas odwiedziła i nie obyło się bez komentarzy ze za jej czasów to kobiety w ciąży wszystko robiły a nie ciągle leżały i ze to nie do pomyślenia aby facet zajmował sie domem ;( poczułam się strasznie tak jakbym sobie wymyślala przecież to nic fajnego ciągle leżeć...
Jeszcze przeziębienie mnie dopadło...
Mam nadzieje ze u was wszystko ok,

• Mamusia
Dzień dobry mamusie 🙂 Ja też juz na nogach od 7 😲 Zaprowadziłam córkę do przedszkola, zrobiłam zakupy, zupka z młodej kapusty juz wstawiona a ja zajadam sniadanko 🙂 4nula nie przejmuj sie teściową, jak źle się czujesz to odpoczywaj!!! należy Ci się a męża to można pochwalić, ze tak Ci pomaga!!Moja teściowa jest kochana, jak tylko przyjeżdzam to lata koło mnie, a to podusia pod plecy a to może kocyk? i mówi mi, ze powinnam odpoczywac jak tylko mogę bo niedługo bedę miała mało czasu na leniuchowanie.

• Mamusia
Hej, 4nula to przykre, że własna teściowa strzela takie teksty 🤨 Wiadomo, że zawsze będzie bronić synka, ale co w tym dziwnego, że facet pomaga w domu, zwłaszcza w takiej sytuacji 😮 Pozostaje się nie przejmować albo może pogadać z mężem, żeby to on mamie zwrócił uwagę.
A co to znaczy, że czułaś dziecko nisko? Kopki nisko, czy jak? Bo mnie też bardzo często kopie dzidzi nisko, aż tak przy kości łonowej, ale to chyba nic takiego, zresztą czytałam, że już niektóre dzieci mogą się obracać główką w dół.
U nas zima, ale idziemy zamawiać wózek i przewijak, więc radoszka 🙂

• Mamusia
dodi mysle, ze powinnas jesc normalnie bo tak to wyniki troche zaklamane moga byc 😉
4nula nie przejmuj sie! tesciowa widocznie zazdrosci bo ona pewnie takiego dobrego meza nie ma 😁 korzystaj ile wlezie!!! zdrowka!
suuperbaba ja kupilam usztywniany rozek, te wkladke mozna wyciagnac wiec na poczatek lepiej jak sztywno a potem luzniej. nie bede drugiego rozka kupowac bo zaraz wyrosnie i jakis kombinezonek trzeba kupic

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂
Slaby dzien dzis mam a duzo pracy 😞 Kurcze ponoc biomet niekorzytny to moze z tego mi sie tak kreci w glowie 🥴

Dodi: sama nie wiem ale jak organizm dobrze przetwarza cukry to nawet jak dzis sie poobjadasz na maxa to wyniki beda lux 🙂

Suuperababa: ja tez tak jak d-brycz kupilam usztywaniany nio i wkladka do wyciagniecia 🙂 ale sie specjalnie nie znam 🙂

4anula: nie przejmuj sie nia tylko dbaj o Was 🙂 niech sobie gada jak taka madra. U mnie zanim bylam w ciazy to czesto u tesciow od meskiej strony szly takie gadki, ale od kiedy Piotrus w drodze to jak tylko przyjedziemy w odwiedziny to nie moge narzekac 🙂 skacza w kolko i nawet podniesc krzeslo plastikowe zabronili 😮

magdaluke : bierz kotka!!!! ja tez kocia mama, ale toxo sie troszku boje i jak sie za bardzo przylasi obcy kociak to szybko rece myje 🤢

Dzis dziewczyny jade juz zamowic plytki, trzymajcie kciuki zebym juz zdania nie zmienila. Kurcze przed ciaza to bardzo stanowcza bylam i takiej huśtawki to u mnie nie bylo ☺️
Nio a po poludniu mamy odbiór mieszkania, i protokołu raczej nie podpiszemu 😞 bo sa niedoróbki i kurcze znow lipa bo ekipy pozamawiane a tu znow trzeba bedzie przesunac termin 😞

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

4nula współczuję nietaktownej teściowej, moja na szczęście kochana jest i sama goni synka żeby jak najwięcej wokół mnie latał 😉

Suuperbaba ja z rożkiem to nie doradzę bo mi przyjdzie w zestawie z pościelą i drugiego już kupować nie będę 🙂

Dodi też jutro idę na glukozę (miałam isć dziś ale kiepsko się czułam z rana) i zamierzam dziś jeść zupełnie normalnie, mi nawet ginka powiedziała, że glukozy nie muszę pić zupełnie na czczo tylko żebym się nie przejadała przed wypiciem.

Jakoś się słabo czuję od wczoraj, cały dzień przeleżałam i coś czuję że dziś też się tak skończy... chyba ta pogoda tak na mnie oddziałuje...

• Mamusia
4nula- co za teściowa ! nie dziwie się , że Ci przykro.. ale nie ma się co przejmować.. niech sobie gada.. U nas wczoraj też była teściowa..ale moja to kochana jest 😉 i tak jak Strzauka pisze, też gania męża żeby go jeszcze bardziej ulepszyć 😉
Superbaba- ja kupiłam usztywniany ze względu na pierwsze tygodnie.. bo jak opiekowałam się dziećmi od 3 miesiąca to miały bez usztywniacza..ale już wtedy dzieciątko większe, a taki maluch.. to ja sie boje;p
Dodi- chyba wskazane żebyś jadła normalnie.. tylko tego dnia kiedy masz glukoze trzeba być na czczo.
magdaluke- ja to Ci się wcale nie dziwie.. sama się zastanawiam jak ja tego małego dam rade zostawić na 2,3 dni.. w przyszłym roku jak trzeba będzie na sesje jechać..
Poza tym, mój mąż się nawrócił 😉))) i od wczoraj to taki kochany jest.. chyba kryzys mu przeszedł. Aż miło 🙂 i w nocy mnie tak tulił 🙂))))
Słuchajcie, wczoraj moja kuzynka pojechała na porodówkę,. ze skurczami.. okazało się, że rozwarcie jest, ale skurcze ustały i ją wypisali do domu.. jak mi powiedziała, że trochę krwawi bo jak ją badali to jej rękę niedelikatnie wepchnęli, to aż mnie żołądek rozbolał ;/ pierwszego stracha złapałam !

• Mamusia
Dzięki dziewczyny za pocieszenie...maż doskonale wie od lekarza co i jak dlatego bardzo dużo mi pomaga zreszta nawet przed ciąża dzieliliśmy się obowiązkami domowymi.
A z teściowa to ciężko się dogadać ona uważa ze powinnam pracować, rodzic i zajmowac się dziećmi oraz domem tylko mi się wydaje ze to już nie te czasopisacobieta musi wszystko sama robić... Zreszta ciężko jej dogodzic...dobrze ze mój maż mnie rozumie
Dodi - dzisiaj naszczeście czuje już wysoko ale wczoraj to tak jak Ty w okolicach kości łonowej i ogólnie miałam wrażenie jakby nogę wsadziło w szyjkę...nie wiem jak to opisac

• Mamusia
Magdaluke a nie jest to trochę tak, że czasem fajnie oddelegować dziecko do dziadków i spędzić czas sam na sam z mężem? Bo ja to tak trochę myślę, że np chcielibyśmy sobie pojechać w przyszłym roku na tydzień na wakacje i małego u dziadków zostawić, żeby trochę się sobą nacieszyć... No ale nie mam dziecka to może dlatego nie wiem jak to będzie w rzeczywistości go zostawić na jeden dzień a co dopiero na tydzień 🙂

• Mamusia
Buziak Mamusie 🙂
Bisia dzis na glukozie byla - przezyla 🙂 Ja w piatek lub poniedzialek..ale nie ogarniam tego i nie wiem jak dam rade:/
W koncu pospalam dluzej..bo normanie po 3 usupiam a przed 10 juz na nogach, a dzis do 12! Hurra..juz dzien krotszy:P Kurde..bole mnie jakies budza w nocy jak sie przekrecam, a co bedzie potem z wielkim bebnem?!
4nula niestety tesciowej sie nie wybiera..olej ja kompletnie i ciesz sie, ze choc dobrze wychowala syna, skoro Ci tam pomaga 🙂 To najwazniejzsze..a jak ona nie ogarnia zagrozenia itp - jej problem! Ja to jak Loczek - zaraz bym cos powiedziala jej:P Moja na szczescie kochana i zawsze pochwalala, ze maz w domu duzo robi..a w ciazy to juz w ogole!
A co do tego odczuwania dziecka..ja mam tak Kochana prawie caly czas..tak jest jak dziecko glowka w dol siedzi i nawala w lono 🙂 Chyba gorzej odczuwaja te, co maja nisko lozysko..bo i dziecko niziutko wtedy! Ja juz pare razy gadalam z lekarka, ze czuje pukanie w pochwie i boje sie, ze Helenka wylazi..smiaja sie, ze to tylko takie odczucia i spokojnie!

Dzieki za rady rozkowe - zakupie w takim razie usztywniany tak jak Strzauka - w kolorze i fakturze planowanej poscieli w krateczke! Nie moglam sie zdecydowac, wiec przyszedl maz, nawybrzydzal i wybral tylko ten i koniec..no to problem z glowy:P Dzis zamawiam go+jakies pieluchy i pierdy!

Co do slabego samopoczucia - to sie nie dziwmy, bp najgorsze sa zmiany pogody na ktore ciazowki reaguja! Ja wczoraj czulam sie fatalnie, krecilo mi sie w glowie..dzis szalu nie ma, ale i tak sama w domu wiec planuje lezec...Tylko na ogladanie mieszkania bede musiala sie zwlec, bo znow przychodza 🙂
Strzauka pokaz posciel jaka wybralas 🙂
Amelia - ciesze sie ze maz grzeczniejszy 😉 Tak trzymac!
A Ty Magdad juz tam zdania bie zmieniaj, bo zwariujesz 🙂 Doskonale to znam..haha..buziak i powodzenia!

• Mamusia
A powiedzcie jeszcze..ile tej glukozy sie pije? Bo ja pamietam raz badanie oddechowe na helicobacter, gdzie pna czczo wypijalam jakis obrzydliwy slodki plyn..i potem krew za pol h pobierana. Pewnie to co innego, ale tez ledwo przeszlo przez gardlo nawet z zatkanym nosem..tylko malo tego bylo do wypicia. A nie wiem ile glukozy?

• Mamusia
Suuperbaba ja kupuję taki zestaw, kolor niebieskie misie na drabince.
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-gryka-moskitiera-gr-i2248908098.html

u mnie na opakowaniu nie jest napisane w jakiej ilości wody rozpuścić, więc chyba obojętnie, ja rozpuszczę w kubku lub szklance wody 🙂