Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
to ja z Was chyba najbardziej ślimakowa jestem. Zwalam na to, że tu gdzie mieszkam teraz na nic w ogóle nie ma miejsca. Czy ktoś kiedyś mieszkał w państwowym akademiku? To podobny metraż i warunki. Mąż się dziś zlitował i zaczął kombinować jak zrobić by przynajmniej łóżeczko i komoda zmieściła się małego. Wyszło, że musimy spakować dvd do pudełka i pól szafy rozebrać i wsadzić do pudła z tej części ubrania które nosimy bardzo rzadko aha i na parapecie ustawić książki bo półka też wylatuje.
I jak ja mam myśleć o pakowaniu torby? Jak jeszcze wisi nade mną magisterka
ale grunt by Franek urodził się zdrowy, jak zajdzie potrzeba to wyniesiemy także nasze łóżko i będziemy spać na podłodzę, oby do grudnia to się może przeniesiemy do nowego domu

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja nic praktycznie do szpitala nie mam jedynie co piżamę bo koszul jeszcze nie kupiłam 😜 a chwilowo jestem uziemiona więc do sklepu się nie wybiorę a męża wole nie fatygować 😉
A co do jednorazowych majtek to ja też wole sobie kupić normalne bo te jednorazowe są strasznie nie wygodne no chyba że ja na takie lipne trafiłam...wiec teraz sobie odpuszczę..

• Mamusia
Witamy
My po wizycie, ok wszystko, wyniki wszystkie dobre, z ta glukoza to powiedzial, ze wszystko slicznie i taki odrobine niski cukier to w ogole sie nie przejmowac. I tak troche zaczelismy gadac o sprawach formalnych i juz mi slabo sie robi. No ale, sie wkurzylam, bo mowie mu, ze cora 5 dni po terminie sie urodzila i i jak on mysli bedzie teraz? To mowi, ze beda wywolywac. Ze moga i wczesniej jesli sobie bede zyczyc i bede gotowa ( rozwarcie, szyjka itp). No a ja nie chce wywolywania, jesli to absolutnie nie jest konieczne! I sie nie dogadalismy. Mam nadzieje, ze synek przyjdzie na swiat w terminie....ale juz sie martwie, ze beda problemy. Co szpital, to inna praktyka....Z corka to wrecz nie chcieli wywolywac. I mi sie to podobalo. Ale, moze nie bedzie potrzeby i bedzie ok 😉 No i kolejne usg 25tego. Fajnie.
A potem musialam spotkanie z dietetykiem odwalic...niczego nowego sie nie dowiedzialam a przez to sie z Lukiem poklocilam i humor zwalony na maxa. 😞
Co do kawki- ja pijam bo lubie, na poczatklu nie moglam patrzec na kawe i dobrze mi z tym bylo, ale juz dawno przeszlo i czasami 2 wypije....ale mi pomaga na bole glowy i w ogole. A teraz na czasie mrozone wiec raj jak dal mnie.
Ja nie mam niczego spakowanego, w ogole nic nie zrobione, czuje sie taka strasznie niezorganizowana... 😞 Wczoraj kolezanka co rodzi na dniach, dala mi pudlo ciuszkow dla synka z metkami, cuda. Bo ktos jej dal i ma za duzo...czyli pewno dostala mase ciuszkow! A bo sama synka bedzie miala.
My dzisiaj musimy opacic podatki i juz mi sie dodatkowo plakac chce... 😠

• Mamusia
zazdroszczę wam dziewczyny że możecie chodzić do szkoły rodzenia bo możecie chociaż przydatnych i fajnych rzeczy się dowiedzieć, szkoda że mi lekarz zabronił. Co do majtek to wezmę takie i takie skoro ju z kupiłam i ma nadzieję że pozwolą w szpitalu nosić no bo jak z takimi podpaskami paradować 😁 Ja kupiłam sprawdzona gruszkę tak na wszelki wypadek ale też polecano mi fride czy jakoś tak 🙂

• Mamusia
Karioka a czemu Ty nie możesz na szkołę rodzenia chodzić bo chyba już kiedyś pisałaś ale jakoś mi uleciało 🤔? Bo przecież jeśli chodzi o ćwiczenia wykonywane na szkole to możesz ich po prostu nie robić, nas położna pytała czy możemy ćwiczyć i na kolejnych zajęciach będą ćwiczyć te co chcą - nie ma przymusu.
A jeśli chodzi o gruszki to położna odradzała, mówiła że lepsze są aspiratory do noska.

• Mamusia
Hejka
Nie bylo mnie 2 dni a tutaj tyle do czytania 🙂 jak zawsze
Magdaluke super fotki, ciaza ci sluzy dziewczyno kwitniesz 🙂 no i super ze z malym wszystko dobrze i wyniki oki.
Pisalyscie o nacinaniu krocza ja wiem z doswiadczenia ze leiej jak natna szybciej sie goi niby i w Polsce chyba jednak wola nacinac, boje sie troche tutaj bo z tego co wiem to nie nacinaja tylko jak pekniesz to pekniesz i tyle-podobno po peknieciu bardzo dlugo sie goi.
Ja tez jeszcze torby nie mam spakowanej,ciuszki juz w sumie poprane i pochowane do komody-chociaz tyle 😜

• Mamusia
Aguska, to przerabane, jak pekniesz, to pekniesz.....straszne. No ale, mijmy nadzieje, ze nie pekniesz i tyle...aczkolwiek chyba nieczesto sie zdarza bez naciec/pekniec...czy sie myle dziewczynki?
Dzis mi lekarz powiedzial dokladnie ile przytylam, wg tego jak oni licza i na "nasze" wychodzi 8kg 300, no czyli ok.
Ja to nerwowa za bardzo jestem, wszystko do siebie ....
Nirmala, bo zapomnialam wczesniej, no ciezko jak sie czlowiek z mama pospiera...ale jakby nie bylo to mama i na pewno chce najlepiej dla CIebie a jakos jej niefortunnie pewno wyszlo i przez to i Ty smutna. A moze masz racje, ten okres przekwitania to ponoc przerabane!
Aguska, Ty przynajmniej komode masz....ja MUSZE sie zorganizowac bo spokoju ducha nie zaznam. CHyba na poczatek kupie plyn do ciuszkow -maluszkow 🙂 i przywioze od babci pudla z ubrankami i inne gadzety. A tyle tego...gdzie ja to pomieszcze...Kiedys mieszkalismy z mezem w jednym pokoju z salonem i nam bylo dobrze a z biegiem czasu graciarnia sie porobila i wszystkigo malo...glupie to. Bierze mnie na refleksje zyciowe dziewczyny...niedobrze....

• Mamusia
Magda no wlasnie przerabane z Amelka mnie nacinali i dosc szybko sie rana zagoila,zobaczymy jak tym razem bedzie 😮
A z tym zmobilizowaniem sie to jest masakra i pomieszczeniem ciuszkow mi z tyg na tydzien przybywa ich 🙂 a w komodzie juz miejsca nie ma eheh
Pamietam jak z Amelka na poczatku mieszkalismy w jednym pokoju i jakos miejsce sie znalazlo 😁a teraz tak jak mowisz jakos wszystko zapchane hehhe

• Mamusia
aguska101 napisał(a):
Kurcze Magda to masz super wage tylko 8 na plusie 🙂 ja juz 14 kg mam nadzieje ze jeszcze ze 2 kg i dosc 🤨

Aguska, kazdy inaczej, wiadomo. Ja tak samo z ELla przybieralam. ALe czuje sie "wieksza", no nic. Kazda z nas szybko wroci do normy, zobaczycie dziewczynki 🙂
A ja popijam kawke bo w porannym zamieszaniu dzis tylko lyka zlapalam i reszte rozlalam i tyle 🙃

• Mamusia
U mnie byla kolezanka z 5mies synkiem...aiedziala z 4 godziny, a ja zjebana na maxa!!! Dzis mam koszmarny dzien, bardzo zle sie czuje pod kazdym wzgledem 😞 I ta wizyta mnie dobila..chyba za duzo tego:/ leze teraz i staram nie wpasc w panike..az wypilam hydroksizine 😞 Cala roztrzesiona, serce nawala, zimno i cieplo i sie boje i slabo! Mam nadz.ze to tylko przez pogode, ale miejsca nie moge sobie znalezc i nie wiem juz co robic ;,(

• Mamusia
Superbabeczko trzymaj sie to napewno jeden z tych ciezszych dni 😞 jutro bedzie lepiej napewno,zaraz sobie tu z nami poklikasz to ci sie lepiej zrobi mam nadzieje 😉
Ja sobie tez kawke wypilam ale mi smakowala jak nigdy eheh ale w sumie jakos od 3 dni nie pilam to moze dlatego,wogole stwierdzilam ze mojej malej chyba kawa nie sluzy bo sie wygina na maxa jak pije, az boli wiec staram sie nie pic 🙃

• Mamusia
Dorotka, a Ty teraz sama? Kiedy maz wraca? Nie panikuj za mocno bo to tylko gorzej. A tak sie zmeczylas wizyta? Ajjj... No spokojnie, to cos co wzielas, to na uspokojenie? To pewno pomoze i lepiej Ci sie zrobi. No mam nadzieje, przynajmniej.
Ja po mojej kawce juz place sroga zgaga..........

Dziewczyny, co na obiad? WIem, ze u was juz kolacja, ale przeciez obiadki mialyscie 🙃 Kompletnie sie odmozdzylam i nawet nie moge wymyslec glupiego obiadu...

• Mamusia
Gaja do szkoły nie mogę chodzić bo lekarz nawet nie chciał mi wypisać potrzebnego zaświadczenia które jest niezbędne by w zajęciach uczestniczyć, cos ostatnio gadał że już najgorsze zagrożenie (z ta moja skaracjącą szyjką) się skończyło więc może teraz bym mogła sie zapisac ale to ju z za późno a nawet juz bym chyba nie wysiedziała bo tak mnie kręgosłup nawala.
Superbabo każdy ma prawo czuc się raz lepiej raz gorzej a ty przez to twoje serducho to masz dodatkowo ciężko!
Na spacerze taki ból mi wszedł w pośladek że szok nie mogłam się ruszyć, podejrzewam że to rwa się odezwała przez malą 🙂
Co do kawy to ja piję 1 dziennie ale bywają dni że w ogóle mi nie wchodzi tylko że ja z natury niskie ciśnienie mam więc bez kawy nie moge czasem funkcjonować, ale w ciąży to taka słabą piję.

• Mamusia
a i Magdaluke super że z maluszkiem i z twoimi wynikami.wszystko ok.
Teraz się zastanawiam czy dobrze zrobilam że kupiłam gruszkę do noska bo moglam tą fridę polecaną 😞 no ale mam nadzieje że to nic nie zaszkodzi jak delikatnie sie bedzię szczyciło.
Teście byli i przywieźli swoje działkowe truskawiki mniam! rewelacja!

• Mamusia
Karioka, ja mialam ( i mam nadal) gruszke, ale i czesto nie musialam uzywac, jakos tak szczesliwie sie zlozylo. ALe pamietam, ze wcale dobrze sie glutkow nie wyciagalo....
Sisi podesle mi zwykle tetrowe pieluszki, bo tu nie ma. Jakos znalezc nie moge , tylko z nadrukami i drozyzna. A na ulewanie jak znalazl. Ja mam flanelowe i takie frotkowe i wcale nie takie fajne, wiec wyprobuje stara dobra tetre 😉
Karioka, mi dzis zaproponowali szkole rodzenia, bo jeszcze czas. Moze , gdybys naprawde chciala, da rade jeszcze. Ale jak nie masz sil, to pewno powinnas sobie darowac. I dobrze, ze to najgorsze zagrozenie juz minelo !
A u gina znowu temat antykoncepcji po porodzie...ale kurcze naciskaja, az dziwne, co ich to obchodzi, hehe. 😜