Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nigdy nie zapomne ile mialam kolczykow i wszystkie powyciagalam 😜
przeszedl mi szal na kolczyki, nawet z jezyka wyciagnelam 😁 z nosa mi sam wypadl jak spalam 🙃
z uszu powyciagalam wszystkie prawie :P pepek przebilam i po 2 dniach wyciagnelam kolczyka bo mi sie nie podobal, kolo ust zrobilam nawet swojego czasu 2 nosilam naraz 🥴 mialo sie tego zlomu w sobiee 😁 😁

• Mamusia
tez mi sie tak wydaje, potem mi przyszedl szal na tatuaz, zrobilam sobie kokardki na lydkach w salonie, potem znalazl sie mojej znajomej kolega ktory niby robil kupe lat tatuaze zrobil mi serduszko z napisem MAMA na lopatce i na dzien dzisiejszy wyglada na jakies sprane i nie wiadomo co 🤢 🤢

• Mamusia
szczesliwamama napisał(a):
jaki krem zakupiłyście na pękające brodawki?

Ja mam i bepanthem i maltan, ale narazie smaruję jedynie czystą lanoliną Ziajki i póki nie będzie problemu z cyckami, to nie będę wprowadzała nic innego.
Tak wogóle to czysta lanolina podobno jest najlepsza z tych wszystkich specyfików kupowanych w sklepach. Mi też w SR mówiono, że własne mleko jest niezastąpione jako lek na pęknięcia i ból brodawek.

A co do kolczyków to poza uszami nigdzie więcej nigdy nie miałam, ale za to w prawym miałam 2 dziurki a w lewym 7 😁 Sama je sobie robiłam swego czasu. Ale potem jakoś mi przeszło i od dłuższego czasu noszę już tylko po jednym kolczyku w każdym uchu 🙂

• Mamusia
co do piercingu to też wydaje mi się że to przechodzi z wiekiem... w nosie, języku i pępku już miałam okazje chwile ponosić ale teraz już nie mam 😁
za to za dużo kasy i bólu doświadczyłam w uchu tzw. tragus i za żadne skarby go nie ściągne! 😁

a mój M miał dość długo kolczyka w policzku ;/ to teraz ma taką dziurkę... jakby taki stały dołeczek 😁

• Mamusia
ja mialam jeszcze w srodku ucha kolczyka, to byl bol dopiero, przy przebiciu zaciskalam zeby i plakalam, a gojenie 5 razy gorsze 😠 ale wyciagnelam go (tez z wielkim bolem) , potem industrial = sztanga przez pol ucha i goil sie prawie rok myslalam ze mnie szlag trafi, najgorzej bylo jak sie spalo to tak bolalo 🥴 brr pozbylam sie 😁 😁

• Mamusia
Sandra dobrze że przemyślałaś sprawę z tym tunelem 😁 ciekawe co byś zrobiła z tym naciągniętym uchem gdyby Ci się odwidziało 😁

mi się tam różne rzeczy podobają ale z umiarem, bez przesady... a kolczyk w policzku to już było za dużo i mój M nie miał wyboru... musiał się z nim pożegnać, za to dzisiaj ma przesłodki dołeczek 😉

• Mamusia
Emi współczuje... ja na szczęście od początku ciąży do teraz nie miałam jeszcze styczności ze zgagą 😉

faktycznie, mamusiak coś się nie odzywa... ciekawe co u niej?!

uciekam... może uda mi się zasnąć... a jutro rano wizyta u gin i później dentysta...
dobranoc! 😉