Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam się skoro świt 😉
dziś się nawet wyspałam, choć pospałam do 5... jestem od wczoraj u siorki, więc pewnie będę rzadziej zagladać i pisać... teraz mialam przynajmniej chwilę, żeby was poczytac i tyle naskrobalyście, że nie wiem, od czego zaczac 😜

Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach!! 😉

Doti, świetnie, że z małą wszystko dobrze, tylko szkoda, że zdecydować się nie może 🤔 życzę Ci, żeby kolejny alarm okazał się tym prawdziwym, a nie tylko złudnym, dającym nadzieję... przy tych skurczach, które mialas dotychczas, chyba bym oszalała, gdyby lekarz w ogole wspomniał o ktg 5 wrześnie 😮 😉

ja na brodawki nie kupowałam nic... optymistycznie myślę, że ten problem mnie ominie, a jakby co, zaczne od bephantenu, który tak czy siak mam (podobnie z pupką maluszka)

co do rozstępów, to mnie też ominęły puki co, odkąd zaczełam intensywniej wzrastac, to tak samo intensywniej i czesciej sie smaruje, do tej pory mialam mustelę, ale własnie mi się skonczyła i teraz mam próbki pharmaceris...

kolczyk w brzuchu... przechodzilam to wiele lat temu... ale z racji sportu, który uprawiałam wyczynowo, bardzo szybko się go pozbyłam.. w lewym uchu chyba ze 3 razy robilam podejscie do drugiej dziurki (a to jedna przy drugiej, a to na chrzastce) i dwa razy podczas gry w kosza (kolczyk był mega świeży), ktoś mi przyfasolił w ucho, wiec siła rzeczy kolczyk wyjełam... z innym częściami ciała nie eksperymentowałam, aczkolwiek siostra mojego M to sobie wary przekuła :blink 😞ale nie usta 😜 )

Deira wracając do tematu pieluszek wielorazowych.. ja w moich 36m nie mam niestety miejsca, żeby rozwieszać nawet bieżące pranie, które schnie po 3 dni :/ zwłaszcza zimą :/ poza tym... nie widzę siebie walczącej z kupą przed wypraniem pieluchy, hehe i gromadzenie tego przez 1,2 czy 3 dni, żeby wyprać większą ilość, a nie jedną, też wydaje mi się dość przerażające 😮 dlatego podziwiam osoby, które sie na to decydują 😉

z racji wyjazdu do siostry, wczoraj rano poprasowałam wszystkie maluszkowe rzeczy 🤪 🤪 🤪 poukładałam je w komodzie, podpisałam, bo przecież M bladego pojęcia nie ma, co to bluzeczka a co body o rozmiarach nie wspominając... napisalam mu instrukcję postępowania w razie, gdyby zdarzylo mi się trafić na porodówkę w czasie jego wyjazdu 😁 i SPAKOWAŁAM TORBĘ DO SZPITALA!! 🤪 🤪 🤪 numer taki, że nawet mając listę rzeczy, które powinnam mieć, to i tak miałam problem 🤢 brak weny, ale sytuacja mnie zmusiła, hehe...
dziś już piątek, za chwilę weekend i zostanie tylko tydzień do ostatniej wizty... zapyla ten czas niesamowicie!!
Tym od wczoraj nieco mniej ruchliwy, ale ostatnio dał mi tak popalić, że może teraz odpoczywać 🙂 zaczał mi po żebrach skakać, a to jak same wiecie, przyjemne nie jest...

pewnie wieczorem zajrzę, także miłego dnia "kuleczki", jak to Emi nas okresliła 😉

• Mamusia
witam się 🙂

ja dziś jadę na ktg sprawdzić jak się ma mój Skarb, ale to dopiero o 14

do tego czasu muszę ogarnąć mieszkanie bo teście się wprosili na kawę o 17....
wczoraj wieczorem jeszcze szybko robiłam tiramisu, żeby było coś do tej kawki... mniam

także ruszam do roboty bo nie wiem czy zdążę ze wszystkim, a będą oglądać nasze kąty, bo chcą zobaczyć pokój małej itd., także muszę wszędzie pościerać kurze, poodkurzać i umyć podłogi... no i jeszcze jakieś zakupy zrobić do lodówki, bo znając ich posiedzą dłużej niż godzinka na tej "kawie" i pewnie zostaną na kolacji

• Mamusia
Inirtam, to tylko ja zostalam bez torby spakowanej??? 🙂
A tak to zawsze mialam kogos do pary 😉

Wyszlam z domku bez sniadania , i myslalam, ze puszcze pawia w drodze powrotnej, ale juz ladnie zjedzone 🙂

Od rana Pan maluje pokoik, zobaczymy jak sie wyrobi 🙂) Nauczke mam, zeby piwko podawac dopiero popoludniem,bo ostatnio mu podstawialam i roboty nie skonczyl ;// hehe 😉

Ide chyba do zloba odebrac rzeczy, ktore pozyczylam szefowej dla jej wnusi, bo mialam juz wczoraj to zalatwic, ale jakos mi nie poszlo. Nie chcialo mi sie dupska ruszyc 😉)

Chcialam wreszcie zrobic zdjecie brzuchola i co?? Battery low 🙂)

Emilka, zgaga tez czesto spowodowana jest nie samym uciskiem, ale dieta ktorej sie trzymamy 🙂 A jak tak patrze jakie mieszanki czasem potrafisz zrobic 😉 to moze rzeczywiscie to Ci szkodzi ;//
Ja odpukac nie mialam wogole zgagi jak na razie..
Z Nadia w ciazy dopadla mnie jedynie dwa razy 😉

• Mamusia
Sandra ja tez nie mam torby spakowanej 😁
hm czasami potrafie zarzucic mixa ale faktjest taki ze od jakiegos czasu praktycznie apetytu nie mam moge nic nie jesc poza obiadem i to jeszcze nie zjemtak duzo jak moglam i kolacja a tak to moglam jesc caly czas 😮
tak w ogole Witam was 🙂 noc pomyslnie z tym ze zerwalam sie bo myslalam ze puszcze pawia tak samo z siebie mi sie zachcialo rzygac po raz kolejny 😮

• Mamusia
Hej dziewczyny . 🙂
Wczoraj wróciłam z wyjazdu i powiem Wam ,że jestem padnięta,jednak na tym etapie ciąży podróże to już nie dla mnie.
Zawsze człowiek jedzie z chęcią ,a wraca wypompowany.
Gofry zjedzone ,rybka też i basta powrót do domku.
Widzę ,że u Was wszystko ok ,u mnie też dobrze mała grzecznie bez przebojów siedzi w brzuszku.
Pokazywała jedynie wszystkim jakie piruety umie robić w mamy brzuchu i jak wyginać 😁
Miłego dnia .

• Mamusia
witam was dziewczyny , niebylo mnie kilka dni, bo w poniedzialek mialam zatrucie pokarmowe albo grype zoladkowa , ale dzis mi juz o wiele lepiej mam tylko obolaly brzuch, a myslalam ze umieram, 3 dni niedalam nic jesc ani spac, i wszystko to od ogorkow w occie , ktore zawsze uwielbialam,

• Mamusia
Witam Brzusie,ja tez od dwuch dni nawet sie wysypiam tylkondzis snilo mi sie ze trojaczki urodzilam i plakaly strasznie wszystkie naraz a ja nie mialam ich jak nakarmic(masakra).
Alexia wspolczuje,na tym etamie ciazy to na pewno bylo ci ciezko ale wazne ze przeszlo!!!

• Mamusia
Hej brzuszki 🙂
U nas dziś jakoś tak pochmurno i smutno.... może zdąży się rozpogodzić 🙂
Sandra - ja też jeszcze nie mam torby spakowanej 😉 Czekam na jakiś sygnał od Wojtka, że już pora się przyszykować, ale jemu w brzuchu dobrze 😜

• Mamusia
hej dziewczyny...
Milenka pcha się na świat pełną parą... narazie dostałam dwa zastrzyki i kilka kroplówek bo chcą mnie jeszcze troche podtrzymywać... brzuch cały czas się boleśnie napina 🥴 myślałam że po tych zastrzykach mnie wypuszczą ale gin powiedział że zostaje na obserwacji do poniedziałku 🥴 🥴
powiedział że mam dużo wypoczywać, a że nie było miejsca na patologii to dali mnie na położnictwo... to miałam pospane 🤪 ale na szczęscie dzis mnie przenieśli i może chociaż na chwile zasne... i co najważniejsze mąż będzie mógł że mną na sali posiedzieć...

Duzo stron naskrobałyście a ja dopiero teraz lapka dostałam, ale mam duuuuużo czasu więc nadrobię 🙃

• Mamusia
Natala trzeba bylo na kawe wpasc 🙂 Rzut beretem do mnie 😉

A ja ogladam od kilku dni kosci sobie, i wczoraj mi sie pol nocy zwloki snily ;//

Dziecko wyeksmitowane na noc, wiec nie bylo juz jak sie wymigac od macania ;/ No ale to nie to samo, szczerze to nawet ruszyc mi sie dobrze nie chcialo ;//
Biedny malzonek... 😉

• Mamusia
Dzień dobry.... nadrobiłam co pisałyście od wczoraj i niewiele pamiętam.... coś o kolczykowaniu - ja miałam tylko w uszach dziurki, najpierw normalnie po 1 a potem mnie głupota naszła i agrafką zrobiłam sobie jeszcze 2 w lewym uchu. Teraz nie noszę wcale kolczyków, tylko na wyjścia.
Na sutki nic nie kupuję bo po co.. jak będzie potrzeba to wyślę M do apteki.

Czas na drzemkę synala.

• Mamusia
melduje się po wizycie... poszło szybko, sprawnie i bez jakichkolwiek niespodzianek... 😉 oczywiście w przyszłym tyg mam się pojawić znowu na wizycie... bo dzisiaj coś jej nie pasowała moja szyjka i bardzo napięty brzuch... ale stwierdziła że wszystko ok i nie powinnam się stresować... (a ona dmucha na zimne więc woli mnie zapisać jeszcze na kontrole w przyszłym tyg, i wtedy zrobi mi usg)
bo akurat dzisiaj miała awarie sprzętu do usg ;/;/ a miałam nadzieje że zobaczę swojego maluszka!

u dentysty też szybko i sprawnie, przyjął mnie poza kolejką 😉 ... został mi do wyleczenia tylko jeden ubytek i po wszystkim... jestem z siebie dumna! ani razu nie wzięłam znieczulenia... leczyłam wszystkie zęby na żywca 😁 😁

Sandra nie jesteś sama... ja jeszcze nie mam torby spakowanej i nie mam co nawet do niej spakować, bo jakoś trudno mi się zebrać 😉 no i wyprawka dla małego niekompletna 😁 nic nie wyprane, nie wyprasowane... więc jest dobrze!! 😉

• Mamusia
ooo to towarzystwo jest 😉)
Najwazniejsze, ja wlasnie wstawilam pierwsze pranie dzieciowe 🙂))

Pokoj sie maluje 😉) hehe 🙂

Zaraz wyruszam na dalsze poszukiwanie kapci i koca dla Nadii, choc jak sie wkurze dam jej ten, co mamy w domu.. 😉

Mi się nie chcialo nieziemsko ;/ no ale ile mozna odmawiac 😉

• Mamusia
Cześć, Piękne 🙂
Ja w miarę wyspana. Pranie wstawione, czeka mnie jeszcze prasowanie, ale brzuch mi się zrobił tak twardy, że nie wiem, czy sobie tego nie odpuszczę. Muszę tylko lekko ogarnąć sypialnię i relaks.
Inirtam, odpoczywaj u siostry i dawaj znać co u Ciebie 🙂 A co do pieluszkowania, to masz rację, są rzeczy których się nie przeskoczy, zwłaszcza metrażu mieszkania 😉 A ja sama jestem ciekawa jak mi pójdzie. W razie czego jednorazówki też mam – tak w razie W 😁
Pati, nie przeforsuj się ze sprzątaniem. Kobiecie w ciąży można wybaczyć lekki bałagan 🙂 I miłej wizyty teściów 🙂
Mixi, witaj z powrotem 🙂
Natalia, powodzenia na badaniach 🙂
Paula, trzymam kciuki, żeby Milenka jeszcze chwilę wytrwała w brzuszku mamy 🙂 Odpoczywaj i spróbuj pospać 🙂
Alexia, współczuje rewolucji żołądkowych 😞

Miłego dzionka dziewczyny 🙂

• Mamusia
a ja idę sie do wizyty szykować...esz...jak mi się nie chce 😉

Isa super, ze wszystko udało sie pomyślnie załatwić, szkoda tylko, że bez usg 😞 no ale tydzień wytrzymasz 🙂

Mixi witamy po powrocie 🙂 mam nadzieję, że za nas gofry też zjadłaś 😉