Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
kobitki pomozcie wybrac ktoras posciel w kolorze zielonym

http://allegro.pl/2el-posciel-dziecieca-poszewki-120x90-super-cena-i2231182014.html

Zielone Drabinki i Zielone misie i pszczółki podobają mi się najbardziej z zielonych. Chociaż wszystkie są ładne. Może skusisz sie na kilka kompletów? 😁

• Mamusia
Witam. Ja też po obiedzie, czyli dwie skibki chleba z krakowską,pomidorem i ogórkiem. Nie jadam obiadów,tylko chleb 🙂 Choć dziś mnie naszło na jedzenie takie zamówione i pomyślałam by sobie coś do domku zamówić,jakąś shoarmę w tortilli, ale stwierdziłam że nie będę się obżerać tymi tuczącymi gównami i nie mogę ulegać głupim zachciankom 🙂 Z kumpelą poplotkowałam, był temat pampersów i potwierdziła że te DADA są super,pracuje ona w biedronce i mówiła że tak schodzą i tyle ludzi je chwali że szok. Zobaczymy,przetestujemy to się okaże.Ważne by były chłonne i nie powodowały podrażnień pupci 🙂Dostałam od siostry cały wielki wór ubranek do małej 🙂 Już nie mogę się doczekać jutra jak wpadnę do Pepco.Kurde to przez Was naszło mnie na te zakupy.hihi. Kurcze ale mała buszuje w brzuchu,dziś jest nie do wyrobienia z nią.
Tak sobie myślę,że za tydzień i jeden dzień będę już w piątym miesiącu ciąży 🙂 Bo termin mam na 2 września 🙂 Ale przeleciało,a po mnie prawie nie widać,że w ciąży jestem.Z jednej strony super,może do końca ciąży będę mieć zgrabny brzuszek 🙂

• Mamusia
Zależy kto jak liczy... bo są różne schematy rozliczania tygodni ciąży...
ja znalazłam coś takiego i wg tego liczę swoje miesiące i tygodnie ciąży. 🙂

1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

• Mamusia
To ludzie liczą że miesiąc ma 4 tygodnie i wtedy wyszłoby rzeczywiście że 20 tydzien ciąży to 5 miesiac.tylko ze wtedy 9 miesięcy ciąży wynosiłoby 36 tygodni a wynosi 40 tygodni. Liczy się około że miesiac ma 4 tygodnie ale zawsze ma kilka dni wiecej i na przełomie dziewieciu miesięcy te dni jak się zsumuje to wyjdzie z nich 4 tygodnie. Jak mogę być już w szóstym miesiacu ciąży jak na koncu listopada miałam jeszcze okres, a termin mam na 2 września. Mylne jest liczenie że miesiąc ma równe 4 tygodnie i dzielenie np 20 tydzien ciąży podzielone przez 4 to jest piec miesiecy ciąży. samo to,że ciąza trwa 40 tygodni a 20 tydzien to polowa,czyli 9 miesiecy przez pół to 4 i pół miesiaca a nie pięc 🙂

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
dzonatalie to pewnie twoj szkrab 🙂
to ja za 2 tygodnie 6 miesiac 🤪 ja juz chce moja ksiezniczke na raczki wziac i wycalowac ☺️

No jak w maju możesz być w szóstym miesiącu jak masz termin na wrzesnia.Musiałabyś mieć na początek sierpnia termin a nie na wrzesnia.

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
dzonatalie to pewnie twoj szkrab 🙂
to ja za 2 tygodnie 6 miesiac 🤪 ja juz chce moja ksiezniczke na raczki wziac i wycalowac ☺️

No jak w maju możesz być w szóstym miesiącu jak masz termin na wrzesnia.Musiałabyś mieć na początek sierpnia termin a nie na wrzesnia.

• Mamusia
Ja robię tak że jak mam termin na 2 wrzesnia czyli zaczynam miesiace liczyć od 2grudnia 2011. czyli 2styczeń to jeden miesiac, 2 luty to drugi miesiac ciazy i tak wychodzi ze 2 maja będzie piaty miesiac a 2 wrzesnia 9 miesiac czyli data porodu.
Z resztą tu w moim suwaczku jest napisane ze zostały mi 4 miesiące i 1 tydzień do porodu, to znaczy ze jestem w 4 miesiacu i 3 tygodniu ciazy,czyli tak jak mówie,ze za tydzień i 1 dzień będzie równy 5 miesiąc 🙂