Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
inirtam napisał(a):
a kawę i colę na dobre juz odstawiłaś?

bo ja z colą nową walkę podjęłam 😜 tak cholerstwo szybko uzależnia 😮

coli nie pije juz 3 tyg 🙂 jestem z siebie dumna 😁 a kawe to pije, ale taka na maksa slaba z polowy lyzeczki z duza iloscia mleka, ale tez nie codziennie, wiec to juz jak dla mnie duzy postep 🙂

• Mamusia
kurna ja tak długo coli nie piłam... od początku roku (bo to było moje postanowienie noworoczne) do Świąt, bo stwierdziłam, że jedna szklanka mi nie zaszkodzi... i jak się zaczęło od jednej szklanki, to tak kurcze nie było tygodnia, żebym się coli nie napiła 🥴 a jeszcze M mi nie ulatwia sprawy, bo ciągle kupuje... teraz go poprosiłam, żeby wręcz mi zabraniał 🙂 i żeby nie kupował jak nie musi!! 🙂

• Mamusia
No i po spacerku humorek się poprawił 🙂a po obiadku to już jest super,objadłam się jajeczkiem sadzonym na kiełbasce,ziemniaczki z cebulką na masełku i buraczki(ktoś miał dziś taki obiad mieć i mi smaka narobił) 😉kubek kefiru do tego i myślałam że pęknę ale jeszcze za małą dojadłam 😜
Dziewczyny cieszę się że wszystko z waszymi dzidziami dobrze,już nam się pomalutku odliczanie do końca zacznie 😮
Emi ja na twoim miejscu już bym się zaczęła organizować 😎
Leje a ja do roboty muszę się zbierać,zaraz M powiem żeby mnie zawiózł,na szczęście dziś ma być mało ludzi więc może wcześniej skończę 🙂
Buzka i żegnam się już z wami na dziś 😘

• Mamusia
aaa Emi przypomniało mi sie...moja tez jest duża jak na ten tydzien...lekarz mi powiedzial ze to nie jest powod ze szybciej urodze...no moja teraz miała 27 cm i plus nóżki jakieś 6-7 cm to ma 33-34cm....teraz po 30 tyg jakos jest tez badanie to ostatnie USG gdzie lekarz powinien zmierzyć dziecko....ja małą mam mierzoną na każdej wizycie...przez 2 tygodnie urosła 2 cm 🙂 też kolosik 🙂 ja i tak licze na cesarke bo z tą wadą to mi mowia,że raczej nie beda ryzykować naturalnym

• Mamusia
ja na obiad miałam młode ziemniaczki, mizeria i jajo sadzone 🙂 i też się objadłam... do teraz jestem pełna i tylko wodę popijam, ale za jakąś godzinkę dojem kanapkami z serem i warzywkami, bo jak nie zjem teraz, to potem o 21-22 mi się zachce żreć... 🙃

• Mamusia
To ja miałam miec sadzone i buraczki 🙂 ale jednak zrobilam kotleciki jajeczne, duszone ziemniaki i buraczki 🙂 M smakowało 🙂
Jeszcze raz Wam dziękuję moje drogie. Emi widzisz co gin, to inne poglądy, a tam nie ma sie co przejmować, potem utworzymy wątek o wracaniu do formy i będziemy nadal się wspierać. Moja kuzynka położna mówi- a kiedy mamy sobie dogadzać jak nie w ciąży? hehe. Ale z ciekawości będę się pilnować,zobaczymy co to da.

• Mamusia
inirtam napisał(a):
ja na obiad miałam młode ziemniaczki, mizeria i jajo sadzone 🙂 i też się objadłam... do teraz jestem pełna i tylko wodę popijam, ale za jakąś godzinkę dojem kanapkami z serem i warzywkami, bo jak nie zjem teraz, to potem o 21-22 mi się zachce żreć... 🙃

Inirtam nie kuś 🙂 ja od kotlecika jejcznego o 14.30 jestem na wodzie,ale zaraz reklama w pierwszej miłości i ide zrobic skibke chleba z sałatą (odkryłam dzis ze już jest duża w ogródku ). I na tym chce skonczyc dzien,chyba ze kolo 20.00 jakieś jablko albo banan

• Mamusia
nie no pestka nie przesadzaj tez z jedzeniem 😁 bo jestem pewna ze po porodzie juz duzo kg nam odejdzie a to nie powod zeby sobie odmawiac tego czego sie chce bo to dzidzia zazwyczaj nam podpowiada ja nie jem juz po 20 zazwyczaj a i tak przybieram na wadze 🙂
na to nie ma reguly 🙂 ale pelne brzuszki to szczesliwe brzuszki ☺️ 😁

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
kupie chyba pharmaton 😁 tak sobie mysle i sie zastanawiam jaka duza bedzie do porodu moja mala jak teeraz juz wymiarami na 32tc 😁 i po kim tak w ogole 😮

moja to pewnie po Bartku bo on jest wysoki..a w jego rodzinie tez nie są mali...wiec pewnie geny po Tatusiu będzie miała....chciałabym by była po babci(mamie Bartka) taka ciemniutka karnacja i ciemne włoski w sumie Bartek też ma ciemne włosy...Pamietam jak moja kuzynka się urodziła jak diabeł czarne jak wegiel włosy i długie na jakies 10cm 😁 😁

ja z jedzenia nic nie rezegnuje...to na co mam ochote to jem 🙂

• Mamusia
Heyo 🙂)

Ja dopiero wrocilam do domku., ale szczerze Wam powiem, ze z wizyty wiem dzisiaj malo ;// bo sie tak nasmialismy, ze w sumie wogole na ekran nie spogladalam 🙂)

Gin mnie wkrecil podczas USG i mowi: chlopiec tutaj byl tak?? No to potwierdzamy 🙂) Myslalam, ze zejde na zawal 🙂) i go opieprzylam, zeby cisnienia ciezarnej nie podnosil, bo to niezdrowo 🙂

Oczywiscie, nie omieszkal stwierdzic, ze wiekszosc mojej wagi to w piersiach pewnie mam ;// i ogolnie dzisiaj bylo mega smiesznie.. 🙂

Zapisal mi Biofer, bo hemoglobina mi mega spadla.
W nocy mnie taki skurcz lydek obudzil, ze myslalam, ze sie zaplacze... nogami ruszyc nie moglam ;( wiec od razu Aspargin sobie kupie...
Po 5 dniach brania Furaginu dzisiejsze wyniczki moczu normalnie jak ta lala 🙂) Nic kompletnie nie ma 🙂 Ani bialka, ani leukocytow, wiec rewelacja.
Mloda wazy 788g.

W niedziele jedyne 5h w pociagu przed nami 🙂 Ciekawe jak Nadia to wytrzyma i reszta wspolpasazerow 🙂) hehe 😉) ale coz 🙂 Damy rade 🙂)