Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej laseczki 🙂
wczoraj w południe coś mi się stało z internetem i byłam odcięta, a dziś cały dzień u teściów
weszłam na brzuszek i mam 50 stron do nadrobienia ! 😮 😮

tak tylko dopytam na szybko czy któraś urodziła??
zaraz zacznę nadrabiać Wasze wpisy ale umieram z ciekawości czy coś mnie ominęło?? 🙂

• Mamusia
dziewczyny a napiszcie mi prosze czy przy kazdej zmianie pieluszki trzeba smarowac czyms pupcie? czy np wystarczy tylko puder, a krem stosowac tylko przy odparzeniu lub zaczerwienieniu? A jesli za kazdym razem krem, to jaki? Bo ja kupilam Alantan, ale nie wiem czy jest odpowiedni...

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ja zostaje tradycyjnie i bede sie babrac spirytusem 🙂

Ja miałam smarowany kikut gencjaną i też jakoś problemu chyba żadnego nie było z odpadnięciem i w tej chwili jestem z mojego pępka zadowolona 😁 😁 😁
Też jestem jakoś przekonana do spirytu, no bo przecież on odkaża te okolice.

Doti, u mnie właśnie z tym powietrzem jest odwrotnie niż u Ciebie. U nas w mieszkaniu, kiedy zaczyna się okres grzewczy to jest pustynia jeśli chodzi o wilgotność i wszystko schnie w kilka godzin. Podejrzewam, że same otulacze to wyschną w 3 godziny. Pewnie dłużej będą schły wkłady. A jak mi się nie powiedzie z wielorazówkami, to z przerzuceniem się na jednorazówkę nie będzie problemu 😁 Jedynie po kieszeni nas uderzy 😉

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
dziewczyny a napiszcie mi prosze czy przy kazdej zmianie pieluszki trzeba smarowac czyms pupcie? czy np wystarczy tylko puder, a krem stosowac tylko przy odparzeniu lub zaczerwienieniu? A jesli za kazdym razem krem, to jaki? Bo ja kupilam Alantan, ale nie wiem czy jest odpowiedni...

ja slyszalam ze linomag albo bephanten albo sudocrem o i tez wlasnie nie wiem czy moze najpierw pokremowac pozniej pudrem zasypac 😮

• Mamusia
Nie, no sudocrem bez odparzenia moze tylko dziecku zaszkodzic, bo za bardzo wysuszy skórke...
dzieki dziewczyny za odp, bo ja tez wlasnie nie chce naduzywac kosmetykow jesli nie bedzie takiej koniecznosci 🙂
ja kupilam puder z Linomag i od czasu do czasu moze pupke lekko przypudruje 😉

• Mamusia
aha, czyli wszystkie z brzuszkami jeszcze 🙂
kurcze bo już taka podekscytowana jestem, a jak zobaczyłam tyle stron naskrobanych to już naprawdę myślałam, że cos musiało się wydarzyć 🙂

deira pytałaś się o materacyk, który kupiłam - no więc zdecydowałam się na ten, który Ty polecałaś z hevea 🙂

• Mamusia
Karolka, mi położna też doradzała, żeby nie przesadzać z kosmetykami. Wystarczy pupę przetrzeć (jeśli nie jest zbyt mocno zafajdana) wilgotną chusteczką 🙂 Ale mówiła też, że po wieczornej kąpieli to raczaj nasmarować, żeby wilgoć usunąć z fałdków.

Pati, cieszę się, że mogłam coś doradzić 🙂 Obyśmy obie i nasze małe dwie Królewny były zadowolone z zakupu 🙂

Marylu, jak ustawisz na pieczenie chlebka szybkiego np.na godzinę 7 to maszyna włącza się dopiero koło 5.30 🙂 Więc raczej już z rana niż w nocy 🙂
A co do pieluszek to mam kilka Imse Vimse, kilka Itti Bitti D\\\'Lish (te są cudne, ale drogie, więc na więcej mnie nie stać), jakieś formowanki Ecopi i do tego otulacze i najwięcej to mam jakichś \"no name\", ale koleżanka polecała, że u niej się sprawdziły, więc kupiłam, bo stosunkowo tanie były 🙂

A mój M zwariował 🤪 W drugim kompie wyszukuje na youtubie piosenki Karela Gotta i mi puszcza na cały regulator i się cieszy 🤪 😁 😁 😁

Kochane, ja spadam. Idę wziąć ciepły prysznic na brzuchol, potem wskakuję w pidżamę i chyba będę kończyć kryminał, który wczoraj mnie wciągnął 🙂 Dobrej nocki! 😘

• Mamusia
no to jednak wymiękłam i musiałam się chwilkę zdrzemnąć 😮 a obudził mnie Synuś swoimi girkami 😁 mój brzuch przybiera takie dziwne kształty, że chyba muszę nagrać filmik i za kilka lat mu pokaże jak się dokuczał będąc jeszcze w brzuszku! 😁

• Mamusia
Kurcze, jak tak patrze, to Wy naprawde niedlugo sie bedziecie rozpakowyac 😉)
jakos do mnie nie dociera 🙂)

Dzisiaj zmobilizowalam meza i zadzwonilismy do kolesia, co pokoik ma w Swinke Peppe pomalowac 🙂) hehe 🙂 Bo to juz chyba odpowiednia pora 😉

Maz sobie meczyk oglada, a ja chyba Kosci ze dwa odcinki sobie przyswoje 🙂)

• Mamusia
Nie zazdroszczę tych skurczów, bólów itp. 😞 U nas spokojnie, tylko nie wiem jak dupę usadzić bo ciągle mi niewygodnie 😠 W ogóle dzień taki nijaki 😞
Co do rzeczy pakowanych dla maluszka do szpitala, to nie zdążyłam się wypowiedzieć, biorę tak jak Wy 😉 troszkę ubranek, parę akcesoriów, chusteczki, pampersy i już... Najgorsze, że my jeszcze fotelika nie mamy 😞 Nie umiem sobie wyobrazić takiej drobinki z wrażliwą szyjką wsadzonej w fotelik....

Łe, dziś jest mecz Polaków! A mój M zapomniał!! 🤪 Poszedł biegać. On ostatnio tyle biega, że się zastanawiam do kogo on tak lata 🙃 Ale w sumie rozumiem, innych doznań fizycznych zbyt intensywnych w domu nie ma to biega 🙃

• Mamusia
Sandra bo widzę że w Bubble Safarii jesteś niedaleko, powiedz mi właśnie o co chodzi w tej planszy co teraz na niej gramy?! zbijam te kulki i zamiast mi pkt leciec do góry to odejmują... ;/;/ nie moge tej rundy już 3 dnień przejść 😠 jestem na 54 😁 😁

• Mamusia
Pytanie mam, z tych głupich - czy pieluchoceratki można prać? 🤪 Bo muszę jeszcze parę drobiazgów zamówić i zastanawiam się czy pieluchoceratkę za 7 zł, czy taki pledzik z ceratką za 14, w jego opisie jest, że można prać 🙃 Albo zwykłe podkłady z apteki, ale one już na pewno są jednorazowe...