Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
żegnam się na dziś... ustępuję kompa mężowi, sama idę się kąpać i w kimono, padam na twarz...
a jutro jak się tu zjawię, to pewnie znowu będzie, co czytać, bo wracam dopiero o 18.00

i te badania z rana.... wrrr nie znoszę wychodzić z domu bez śniadania, potem cały dzień mam do bani
dobrej nocki brzuchatki 🙂

• Mamusia
Emila - ja czytałam w necie o porodzie w Niemczech. Bo mój M ma tam mamę i chcieliśmy jechać w spierniu/wrześniu. Poczytałam, że najlepiej jakbyś miała ubezpieczenie, ale jak skoro tam nie pracujesz na stałę itd. a poród prywatnie tam kosztuje ok tysiąca/dwóch tys. euro. Więc lepiej chyba gdybyś siedziała z kuperkiem z Polsce i nie martwiła się co i jak 🙂 Z resztą wujek google wie wszystko 😁

Mnie coś głowa boli od kilku dni - wczoraj lekarka badała mi ciśnienie i miałam niskie, a jakoś kawa mi nie podchodzi, żeby chociaż cienką wypić... Więc czas iść znowu spać, bo obudziłam się godzinę temu 🙂 Dobranoc 😉

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Danusiu ja absolutnie nie odebrałam Twoich postów jako atak 🙂 Może jestem niepoprawną optymistką ale jeśli mnie nic nie boli i nic się nie dzieje niezwykłego to po prostu nie biorę pod uwagę tego żeby cokolwiek miało być nie tak. Na początku ciąży trochę się stresowałam, ale miałam jedno USG prywatnie w 5tc żeby potwierdzić ciążę jeszcze przed Bożym Narodzeniem, później chyba w okolicach 10tc i w 13tc prenatalne. Drugie i trzecie też było prywatnie - drugie dla spokoju ducha, że Dzidzia się rozwija a trzecie z braku terminów na NFZ... Połówkowe miałam już darmowe ale na takim sprzęcie, że babka nie była w stanie sprawdzić serduszka ani np.paluszków policzyć bo się dziecko nie ustawiło pod samą głowicę aparatu :/ na szczęście na prenatalnym byłam na super sprzęcie i wszystko było ok, więc trzymam się nadziei że paluszki nie poodpadały 😁 A teraz kiedy ryzyko obumarcia ciąży jest mniejsze to tym bardziej się nie stresuję... może to przez to że nie mam żadnego poronienia za sobą...

Emila wejdź sobie na stronę NFZ i zadzwoń na infolinię i zapytaj jak sprawa wygląda 🙂

• Mamusia
Witam sie i ja 🙂 ja od rana z M w pracy 🙂 doti chyba bede musiala tak zrobic podowiadywac sie moze akurat jakies szanse sa 🙂 . Tusia a ty tez planujesz porod w Niemczech?. Mnie cholerstwo lapie tylko w nocy nos zapchany az boli i w gardle jeden wielki glut 😮 a wczoraj przed samym spaniem zlapal mnie bol nerki az mzslalam ze nie zasne ale jakos poszlo jak nigdy zasnelam po 22.

• Mamusia
Ja w środę do gin już odliczam dni zastanawiam się jak będzie wyglądało usg - czy zrobi to połówkowe dokładne czy co ? Bo ja już sama nie wiem co na nfz - totalnie zglupiałam 😮
Ważne ,żeby zobaczyć że zdrowe no i płeć bo po wizycie jadę do miasta na zakupki dla mojego maleństwa oby rozłożyło nogi 🤪