Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moj maz przeczuwa dziewczynke chociaz mowi ze obojetne mu to, ale jak to w azjatyckich krajach bywa wszyscy nastawiaja sie na chlopaka 😁 w jego rodzinie sami kuzyni ok.20 kuzynow ma, 2 braci , 1 siostre, no i brat ma rocznego chlopca wiec nastepny chlopiec :P juz koniec z tymi chlopcami, czas na dziewczynke hehe, jego rodzina ciagle mowi ze oni tez czuja ze to dziewczynka (chociaz mieszkaja daaaaaaaaleko i rozmawiamy tylko na skypie) 😞...

• Mamusia
Zadzwoniłam do mojego gin i powiedziałam mu że mam straszny ból brzucha i nie mogę się wyprostować, jeśli mi nie przejdzie do wieczora kazał się zgłosić do szpitala bo ma dzisiaj dyżur. A mój mąż już nie mógł patrzeć jak się mecze i przywiózł do mnie moją cioteczkę położną no i ona stwierdziła że rozciągły mi się wiązadła macicy i muszę odpoczywać... a jak ból nieustanie to konieczny szpital 😮 tak czy siak już troszkę lepiej po tej nospie ale i tak mnie pobolowa 😞

• Mamusia
isa8 napisał(a):
Zadzwoniłam do mojego gin i powiedziałam mu że mam straszny ból brzucha i nie mogę się wyprostować, jeśli mi nie przejdzie do wieczora kazał się zgłosić do szpitala bo ma dzisiaj dyżur. A mój mąż już nie mógł patrzeć jak się mecze i przywiózł do mnie moją cioteczkę położną no i ona stwierdziła że rozciągły mi się wiązadła macicy i muszę odpoczywać... a jak ból nieustanie to konieczny szpital 😮 tak czy siak już troszkę lepiej po tej nospie ale i tak mnie pobolowa 😞

ojojoj 😞 uwazaj na siebie, poloz sie do lozka i odpoczywaj , mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze a bol wkrotce minie :* dbaj o siebie

• Mamusia
isa8 napisał(a):

Kochana jak do wieczora nie przejdzie, to jedź lepiej do tego szpitala. Oni bardziej zobaczą tam co i jak. Trzymaj się i odpoczywaj 😘

• Mamusia
isa to masz super uklady 😁 nie ma co sie piescic tak jak dziewczyny mowia jak nie przejdzie to do szpitala. Niby by sie wydawalo ze to nie mozliwe zeby taki bol towarzyszyl bebzolowi jak rosnie a tu prosze calkiem mozliwe. Lez sobie i leniuchuj 🙂 zjedz cos dobrego i ogladaj tv 😁

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂 Ja jeszcze nie mam tej kreski...w ogóle tyję cała i brzuszek narazie nie jest zbyt duży...Już się nie mogę doczekać pierwszych ruchów Maluszka i tego,żeby mój brzuch już wyglądał ewidentnie na ciążowy,a nie na taki jakbym się nażarła...Czy Wy nadal pracujecie?Bo ja tak i jeśli ciąża będzie przebiegać elegancko to tak będę pracować jeszcze długo.

• Mamusia
ja nie pracuje lekarz kazal mi isc na l4 zew wzgledu na 1 poronienia i na to ze pracowalam fizycznie po 12h 🙂. Dziewczyny kumpela chce mi wkrecic ze skoro moja Bianka tak kopie to znaczy ze urodzi sie duza dziewcznka bo miejsca juz nie ma 😮 co wy na to 😮 bo mi sie w to wierzyc nie chce lekarz mowil ze jest idealna jak na ten tydzien a bylo to 19+4

• Mamusia
Isa współczuję bólu :* trzymam kciuki żeby bylo dobrze :*

Ja tej linii też nie mam, w poprzedniej ciąży pojawiła się dość późno... ale ona podobno też świadczy o chłopcu hahaha
ja sobie zrobiłam farbę przed weselem....efekt taki że jestem ruda hahaha

• Mamusia
Cześć dziewczyny, ja też mam ta linię już od dość dawna. No i pępek jakiś taki wystający mimo, iż porządnego brzuszka nie ma! 😞 Na plusie już ok5kg jestem, więc w takim tępie do końca ciąży będę okrąglutka 🙂
isa8 też miałam taki ból brzucha jak opisujesz. Tylko jak mnie dopada to tylko na ok 1-2 godziny i wtedy nie mogę się ruszyć, tylko leżę zgięta. Naszczęście no=spa pomaga! Jak masz tak całymi dniami to współczuję :* ale cóż dzidzia musi sobie miejsce zrobić 🙂

• Mamusia
Tusia ja wiem że rudy jest bardzo ładny bo już kiedyś miałam hahaha tylko,że wtedy farbowałam specjalnie na czerwień u fryzjera a dziś chciałam żeby tylko refleksy wyszły a zrobiło się inaczej.. tak to jest jak się wierzy grafikom na opakowaniu farby :P

Mnie dziś jest niedobrze.... rano było w porządku, później zjadłam kanapki z szynką i pomidorem i coś mi leży na żołądku :/

• Mamusia
Mama28 napisał(a):
Cześć Dziewczyny 🙂 Ja jeszcze nie mam tej kreski...w ogóle tyję cała i brzuszek narazie nie jest zbyt duży...Już się nie mogę doczekać pierwszych ruchów Maluszka i tego,żeby mój brzuch już wyglądał ewidentnie na ciążowy,a nie na taki jakbym się nażarła...Czy Wy nadal pracujecie?Bo ja tak i jeśli ciąża będzie przebiegać elegancko to tak będę pracować jeszcze długo.

ja tez jeszcze nie mam lini, i tez czekam na pierwsze ruchy i brzuszek wiekszy taki fajny typowo ciazowy, a waga stoi w miejscu caly czas, moze dlatego ze jezdze na rowerze codziennie i pracuje fizycznie 🙂 ja nadal pracuje i chcem pracowac jak najdluzej sie da 😁

• Mamusia
ja wzięłam jeszcze tabletkę 'duphaston' bo lekarz mi na początku ciąży ja przepisał na bóle brzucha no i nawet pomaga... już jest lepiej, ale z łóżka nie schodzę.... Ładnie mały mi tam grasuje w brzucholu jak tak mnie boli i napina 😮
A ta linia od pępka w dół pokazała mi sie już w początkowych tygodniach... a teraz doszła jeszcze ta od pępka w górę, mam brzuch przekrojony na pół 😮