Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
inirtam napisał(a):
dziewczyny, czy wasi lekarze też wam zlecają badanie stanu czystości pochwy? bo mi mój mówi, że trzeba w każdym trymestrze robić... mimo, że wszystko czysto wyszło i cytologia też ok

ja mam mniej wiecej co drugie badanie jak oddaje krew i mocz...i cytologie tylko raz na poczatku,a teraz jeszcze mnie czeka ta glukoza i toxo jeszcze raz....masakra z tymi badaniami,nie lubie jak mi pobieraja krew bo przy tym mdleje...ciekawe jak bedzie teraz

• Mamusia
Doti napisał(a):
Przypomnijcie mi jutro że mam zadzwonić zaklepać termin na USG w 30 tygodniu 😁
Ja też pewnie dostanę na krzywą skierowanie na następnej wizycie. I trzeba się będzie upomnieć o skierowanie na USG...

Doti... na 30 tydzień.... jak to już fajnie brzmi 🙂

• Mamusia
Witam dziewczyny! 🙂
Ja w miarę doszłam do siebie po tym niemiłosiernym bólu brzucha, pomogła nospa no i ten duphaston no i cały dzień przeleżany w łóżku! dzwoniłam do lekarza i mówiłam mu że przeszło i raczej go nie odwiedzę 😉 ale i tak kazał mi się wstawić w poniedziałek na kontrolę...
Mój mały troszkę szaleje w brzuszku bo takie muskania czuje dosyć często... chyba się rozpycha... 😁

• Mamusia
Witam Was dziewczyny.Ale czytania miałam,dużo pisałyście 🙂 Otóż jestem po dzisiejszej wizycie.Jak pamiętacie(albo i nie) 🙂 🙂 dziś byłam u nowej pani gin bo poprzedni mnie jakby to powiedzieć.....olewał.zero badań i ma regułę mówienia płci dziecka dopiero około 7 miesiąca ciąży. Nie dlatego że nie widzi, on nie chce powiedzieć!!!Wiem bo robiłam wywiad z ciężarnymi 🙂 Poszłam do tej pani i jestem wniebowzięta!!!!!!Była w szoku że nie miałam żadnych badań robionych! Zaczęła od pomiaru ciśnienia, waga (tamten też to robił-tylko to w zasadzie) Zrobiła mi cytologię,pytała o wszystko, wsadziła nawet palce....wrrr....mówiła że brzuszek ładny, macica kanał długi,czy coś takiego,że dobrze i coś tam jeszcze,że wszystko super tak jak powinno być.Następnie na łóżko i usg na brzuchu 🙂 I pierwsze co powiedziała - " no zobaczmy kto tam się ukrywa" czyli wiedziałam że będzie dążyć do poznania płci 🙂 W poczekalni dzidziuś tak wariował i ucieszyłam się bo jakby spało okręcone to mogłaby być kicha z poznaniem płci. Mówiła że dziecko tak ruchliwe że masakra, ale to dobrze 🙂 Po prostu jak ona mnie przebadała i dzidziusia!!! szok. Widziałam wszystko- kręgosłup,żebra,pokazywala mi mózg maleństwa,prawą,lewą półkulę,nerki,żolądek,serduszko,pępowinę,że coś tam się przeplata i prawidłowo wszystko, liczyła paluszki u stop i rak,wszystkie narządy oglądała krok po kroku, robiła pomiary....Słyszalam poraz pierwszy bicie serduszka mojego maleństwa! tamten lekarz mi tego nie pokazal 😞 aż mi łezka stanęła w oku 🙂 jak fajnie ziewało,masakra,jak fikało... 🙂 Zostałam tak profesjonalnie "obsłużona" że w koncu czuje ze byłam u lekarza! No i na koniec powiem Wam płeć. Więc robiła z każdej strony to usg i od góry było widać główkę i z wszystkich boków i potem tak jakby od dołu,było widać centralnie nóżki rozkraczone i......wargi sromowe 🙂 Widziałam nawet ja, więc to pewne 🙂 Powiedziała że na sto % będzie dziewczynka 🙂 Czyli tak jak z kalendarzyka który własnie sprawił,że przestałam myslec że bedzie chłopiec.Ważne aby bylo zdrowe, ale dziewczynka mi sie marzyła!!! 🙂 Jestem taka szczęśliwa 🙂 Tak się cieszę że nie ma żadnych wad,że jest dobrze 🙂 A więc będzie Nikola 🙂
Aha co do tematu seksu, wczoraj jakby szlak we mnie trafił, najpierw narzekałam na forum a potem wieczorem naszła mnie ochota,że szok. I co??? Mój M nie miał ochoty.Był wykończony po pracy a ja myślałam,że oszaleję 🙂 Może dziś się skusi 🙂 Może to,że tu o tym napisałam tak zadziałało, jak afrodyzjak 🙂 Macie magiczną moc 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Doti napisał(a):
No fajnie brzmi... jeszcze trochę czasu jest, ale znając życie zleci nie wiadomo kiedy a terminy na USG nie są krótkie 😁 zarezerwuję teraz i będę spokojniejsza 🙂

to nie robia Wam usg na kazdej wizycie???? ja mam wizyte co 2 tygodnie i za kazdym razem mam usg...

• Mamusia
tak i za kazdym razem usg, myslalam ze to standard ze robia na kazdej wizycie... niedawno mialam badania prenatalne w 11 tygodniu to juz dokladnie bylo widac kazdy szczegol- nawet paluszki u rak 😆 Mysle ze powinni robic na kazdej wizycie dla spokoju pacjentki bo widzimy co sie tam dzieje, a widok bezcenny 🙂