Właśnie znalazłam na necie że u mnie w mieście żlobek jest czynny już od 5.30 i aż do 18.00. Może to ułatwi podjęcie pracy bo gdyby był do 16.00 to rzadko która praca kończy się przed 16.00. A odbierać dziecko będę musiała ja,więc fajnie że aż do 18.00czynne.Właśnie mi kumpela odpisała na smsa że płacą za córkę około 200zł, bo odliczają gdy małej nie ma w żłobku,gdy jest chora. Wiadomo- to żlobek państwowy ale też jedyny jaki tu jest,bo przedszkoli pełno,żłobek jeden.
Ja pracuje od 9 do 17, moj M tez...ale na szczescie na poczatku bedzie przyslugiwala godzina na karmienie + mam zamiar przejsc na 7/8 etatu na jeden rok, to bede mogla wychodzic dwie godziny szybciej przez pierwszy rok - zawsze cos...
Właśnie też mówię że mało 🙂 ok uciekam włożyc w koncu tą pizze do piekarnika. Oooo słyszę że mój M przyjechał. Nie piszcie za dużo bo potem za dużo czytania 🙂 Życzę wszystkim brzuchatkom dobrej nocy 😘😘😘
Natalio moj M od grudnia siedzi w niemczech z tym ze zjezdza co 2-3 tydzien i jakos zyjemy. Jesli chodzi o finanse u nas w 2 mamy ok. 3000 z czego wydarki to jakies 1200. Pociesza mnie fakt ze w Niemczech M bedzie pobieral rodzinne ok. 200 euro jesto to juz cos. Moja wyplata skonczy sie w grudniu. Do grudnia mam umowe to pewnie nawet wychowawcze mi sie nie nalezy i trzeba bedzie sobie radzic a do tego przydaloby nam sie mieszkanko zeby M mogl wracac tylko do nas 🙂. Mam nadzieje ze za jakies 2 lata uda nam sie w 3 zamieszkac w Berlinie bo jak nie to cienko to widze.
I ja tez ogladam shreka 😁
U nas sianka jest w sam raz, oczywiscie o ile kazde z nas ma prace. najgorszy jest kredyt mieszkaniowy, gdyby nie on to byloby idealnie i nie mialabym powodow do narzekań. No ale gdzies trzeba bylo stworzyc swoje wlasne gniazdko...
Natalio moj M od grudnia siedzi w niemczech z tym ze zjezdza co 2-3 tydzien i jakos zyjemy. Jesli chodzi o finanse u nas w 2 mamy ok. 3000 z czego wydarki to jakies 1200. Pociesza mnie fakt ze w Niemczech M bedzie pobieral rodzinne ok. 200 euro jesto to juz cos. Moja wyplata skonczy sie w grudniu. Do grudnia mam umowe to pewnie nawet wychowawcze mi sie nie nalezy i trzeba bedzie sobie radzic a do tego przydaloby nam sie mieszkanko zeby M mogl wracac tylko do nas 🙂. Mam nadzieje ze za jakies 2 lata uda nam sie w 3 zamieszkac w Berlinie bo jak nie to cienko to widze.
no a Bartek chce sie dorobic i raz na 3 miechy by przyjezdzal...eh skonczmy juz ten temat bo mi sie juz ryczec chce 🥴
Bartek mnie zapewnia że wroci i bedzie z Nami,bo wie jak bylo w moim bylym zwiazku...tez gosc wyjechal na 8 miesiecy po czym przyjechal...i niesetty po jakims czasie dowiedzialam sie ze tam mnie zdradzil....Ale teraz wiem,że Bartek jest tak za mną że takie czegoś by nie zrobił,zresztą to nie jego charakter 🙂
niestety nie ma u nas za dobrze dlatego trzeba uciekac ja tez nie wyobrazam sobie zyc w Polsce z takimi dochodami bo wszystko drozeje a wynagrodzenie w miejscu dlatego ja sie ciesze ze mamy taka mozliwosc ulozenia sobie zycia w Niemczech. Tu jest zupelnie inaczej inne zycie i zarobki adekwatne do utrzymania sie. Natalio on na pewno nie mysli o sobie tylko o was tez mi bylo ciezko to zrozumiec ale tak to juz u nas jest
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Pestka24
mixidixi
Bo myślałam ,ze ciemna jestem 😜
karolka84
żurawine i urosept... i to w kólko...
na a nemie tez ostatnio dostalam tardyferon, ale fatalnie sie po nim czuje 🤨
karolka84
Pestka24
Ty się nie zamartwiaj i nie płacz bo córuni też jest wtedy smutno 😞 Główka do góry, poradzicie sobie
sandroos
karolka84
sandroos zarezerwuj juz jedno miejsce dla mojego malucha 😜 😜
Pestka24
Doti
natalia23ona
karolka84
mixidixi
Emilia1991r
sandroos
Moze na dobre i zle 🙂) choc na razie shrek leci 🙂)
karolka84
natalia23ona
no a Bartek chce sie dorobic i raz na 3 miechy by przyjezdzal...eh skonczmy juz ten temat bo mi sie juz ryczec chce 🥴
sandroos
No i szkoda, zeby widzial malutka tylko raz na 3 miesiace... ale wiadomo, ze czasem trzeba wybrac... takie to juz nasze zycie.. 😞
natalia23ona
Emilia1991r
sandroos
natalia23ona