Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja dzis zrobilam przepyszna tortille na obiad , objadlam sie az mnie mala zaczela kopac chyba jej smakowalo 😁

teraz leze i odpoczywam bo cos plecy mnie bola a moje staniki zrobily sie jakies ciasne i trudno mi sie oddycha wiec co chwile zakladam i sciagam :P 😮

aaa ostatnie dni urlopu a tu slonce sie pokazuje ! 🙃

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Kochane 🙂 Znów cały dzień nie było mnie przy kompie hahaha Rano pojechaliśmy z mężulem do jego ciotki na chwilkę a później się przytulaliśmy do 12 🙂 potem pojechałam na Kraków na poszukiwania sukienki na ślub siostry i znalazłam w sumie tylko jedną interesującą, potem skoczyłam do Pepco po jakiś drobiazg dla Niuni i kupiłam śliczne body,czapeczkę, ręczniczek i okrycie kąpielowe. W międzyczasie jeszcze odwiedziłam McD i pożarłam zestaw dziecięcy na pół z synkiem-on jabłko i zabawka a ja resztę hahahaha
Póki co to wszystko co kupiłam dla Córuni:

• Mamusia
jupi 🙂 a ja skonczylam wczesniej szkole...bo byly tylko 4 osoby a mialam przerwe od 11:30 do 16:25 i tak bym skonczyla o 18:25...wiec dzis sobie polatalam po Półwiejskiej i byłam na rynku i patrzylam za butami ale zadnych nie kupilam...ale za to bylam na obiadku w barze mlecznym kolo Crime Story przy rynku pierwszy raz...zjadlam ziemniaczki z maselkiem z kotletem serowym i do tego suróweczka,a na deser pierogi z truskawkami i bitą śmietana 😁 😁 gadalam z kumpelami ktore juz maja dzieci..wiec ta wada moze zaniknac do porodu bo jeszcze serduszko nie jest w pelni wyksztalcone takze mnie troche pocieszyly 🙂 no ale zobaczymy po badaniu...a jutro tez od 8 Poznań i zajecia i znow przerwa od 9:30 do 14:00 a jutro galeria Malta i jeziorko malta ze znajomymi 🙂 🙂 szkoda tylko,że Bartek musi zapieprzac w pracy tak by jutro jechal ze mna....ale co tam odbijemy sobie jak pojedziemy na badanie,wtedy sobie troche Poznania zwiedzimy...bo on chyba tylko 2 czy 3 razy zwiedzial Poznan i to jeszcze w szkole ☺️ ☺️

i co tu robic do pelnego wieczora?? hmmm zmeczona zbyt nie jestem...jakas rzeczywiscie energia we mnie wstapila...ja tez czasmi mam takie bole w środku pipki ale sporadycznie....

• Mamusia
karolka super ciuszki 🤪 tak patrze kupilas smoczek z NUK tez widzialam te smoczki ale jakies dziwne mik sie wydawaly i nie slyszalam nigdy o nich mi babeczka polecila z Avent-a no to tez kupilam taki 24 zl za 2 a ja kupilam jednego za 12 a Ty ile dalas za tegoz Nuk?
dzonatalie super zestaw z tommiee 😁

• Mamusia
Jak ja patrzyłam na te body 0-3msc to zastanawiałam się czy to możliwe żeby dziecko rodziło się takie maleńkie, że przecież żadne w to nie wejdzie.. ale po powrocie porównałam z bodziakami syna i też były takie maleńkie 😮 😮 😮 Przy okazji synuś pooglądał swoje ubranka i poprzymierzał do siebie jaki był kiedyś maleńki 🙂 To co kupiłam wydaje mi się tylko bardzo wąskie... ale było taaaaakie śliczne! Nie będę ubranek kupować bo mam przecież mnóstwo po synku. Ale jak już pokoje będą przygotowane i ciuszki w szafach to będę wiedzieć więcej 🙂 Póki co brakuje mi właściwie tylko rzeczy dla mnie: wkładek laktacyjnych, podkładów poporodowych, majtek jednorazowych itp.

• Mamusia
haha a moja kuzynka dzisiaj byla najlepsza(ma 9 lat)...mowi poczekaj ide sie zapytac cos mamie....i slysze..."mamo,a ja cie tez tak kopalam jak bylam w brzuszku u ciebie,jak Maja kopie Natalię?" a potem ciocia na to kuzynce "Ty nie bylas taki szogun jak Maja jest" no to sie pobeczalam ze smiechu 😁 😁 😁 a ciocia potem do mnie...żartowałam 😁

• Mamusia
Nati tekst cioci zaje.....!!!! 🙃 🙃 🙃
Padam do spania chyba...
Aaaaa miałam jeszcze napisać o bólach w kroczu. Jak za długo chodzę to czuję taki ból.. w sumie to nie ból tylko coś jakby nacisk i opuchnięcie warg sromowych. Zwykle takie coś miałam przed okresem, byłam napuchnięta i bolało bez względu na pozycję. A dziś do tego jeszcze doszło podrażnienie pęcherza,bo nie miałam gdzie skorzystać z toalety i musiałam wstrzymywać jak mnie Młoda kopała i teraz mnie piecze i drażni :/

• Mamusia
Doti napisał(a):
Nati tekst cioci zaje.....!!!! 🙃 🙃 🙃
Padam do spania chyba...
Aaaaa miałam jeszcze napisać o bólach w kroczu. Jak za długo chodzę to czuję taki ból.. w sumie to nie ból tylko coś jakby nacisk i opuchnięcie warg sromowych. Zwykle takie coś miałam przed okresem, byłam napuchnięta i bolało bez względu na pozycję. A dziś do tego jeszcze doszło podrażnienie pęcherza,bo nie miałam gdzie skorzystać z toalety i musiałam wstrzymywać jak mnie Młoda kopała i teraz mnie piecze i drażni :/

Przepraszam sie sie wtracam...
Ale mialam to samo w ciazy. 🤢 strasznie puchly mi wargi sromowe az nie moglam spac pieklo szczypalo koszmar stac chodzci spac nie szlo.
I to normalnie przepraszam nie jest.
To swiadczy o zapaleniu. W ciazy to bardzo czeste, i nawraca.
I polecam przemywac- podmywac sie Kw. bornym ( buteleczka w aptece cos ok 500 ml 5zl )
ulga bardzo szybo, zawsze pomaga w takich sprawach zapalnych, czy nawet slyszalsam ze dzidziulka tez tym mozna przemywac ale nie probowalam.

W razize watpilowsci zawsze mzoesz zadzwonic do gin.

A co do klucia to neistety nie przyjemne ale normalne.

Pozdrawiam.

• Mamusia
No no ja Doti pisze o tej opuchliznie bo wspomniala 😉
A jestem przypadkiem, i ze mialam to samo to odpisuje 😉

Laski nie ma co sieprzemeczac i nadwyrezac bo potem czasu na odpoczynek jest naprawde malo.
A fajnie potem wspominac jak to sie w ciazy lezalo i objadalo wszytskim co sie nawinelo 🙂) 🙂 🙂 🙂
Zdrowka 🙂