Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
inirtam napisał(a):
a propos sexi bielizny 😁
http://www.pudelek.pl/artykul/40216/brudne_majtki_krolowej_na_aukcji/

hehehe...czego to ludzie nie wymyślą!! 🙂

Też to widziałam,nie wiem kto chce mieć czyjeś używane majty i jeszcze tyle za nie zapłacić 😮

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
cały czas mu powtarzam, że niech korzysta póki jest jak jest bo w każdej chwili może mi się odmienić

Pati twój to ma dobrze,choć ja ostatnio też musiała mojego napaść bo tak mnie coś naszło i później i mówił że też mu tak dziwnie i że się boi o naszą mała 😉Ach dziwni oni tak to narzeka że nic a jak już coś to się stresuje.
Bujanie tylko uspokaja dzidzię 😜

• Mamusia
Ja czasem to mam taką ochotę, że mi się dziki seks po nocach śni 😁 😁 😁

Dzonatalie nie zastanawiałam się nad kosmetykami, ale chyba nivea, bo to miałam przy synku. J&J podobno bardzo uczula, ale nie próbowałam. Teraz mam próbkę płynu do mycia ciała i włosów 50ml więc wypróbujemy... Poza tym pod choinkę dostaliśmy taki zestawik od rodziców z życzeniami córeczki (jeszcze nie wiedzieli o ciąży!!):

i w nim jest oliwka bambino, krem na każdą pogodę bambino, więc z tego będziemy korzystać na początku jeśli nie uczuli Dzidzi. Do mycia jednak wygodniej mi używać zwykłego mydełka w kostce, bo jak trzyma się jedną ręką dziecko w wannie to ciężko jest nalać sobie samej płynu na rękę żeby to dziecko umyć. Czasem dodaje się taki płyn do mycia do wody, ale jakoś to mnie nie przekonuje 🙂

• Mamusia
Gdyby moj M byl w zasiegu reki to moglibysmy sie kochac codziennie 😁 nie mam z tym problemu i M tez nie dlatego juz mu zapowiedzialam ze musi byc w pelni sily w srode jak przyjedzie bo mam potrzebe wyzszego rzedu hahaha 😁
co do kosmetykow ja tez stawiam na Nivea 🙂

• Mamusia
takie zestawy sa fajne
mi sie straasznie podobaja te torty zrobione z pieluszek sa super 🙂
mala zaczyna mnie kopac az mi caly brzuch twardy sie zrobil i zaczyna swoje kick boxerskie popisy

szczerze to nie widzialam za duzo produktow nivea dla niemowlakow w uk
wszedzie johnson, moze musze sie zaczac bardziej rozgladac 😁

• Mamusia
ja na pierwsze kąpiele zainwestowałam już i kupiłam na allegro w aptece kosmetyki emolium, duże opakowanie 400 ml emulsji do kąpieli oraz emulsji do ciała kosztowały po niecałe 30 zł/szt, a potem w kolejnych m-cach planuje już zwykłe kosmetyki, nie apteczne, jeżeli będzie ze skóra wszystko ok

• Mamusia
Ja się tylko zastanawiam co z pielęgnacją kikuta pępowiny. Bo w gazetach dla mam coraz częściej piszą, żeby tylko wietrzyć i nie dopuszczać do zamoczenia (oczywiście w kąpieli można zamoczyć ale nie bardzo a potem wytrzeć do sucha), a położne bardzo często doradzają jeszcze przemywać spirytusem albo gazikami typu Leko....
A pampersy to chyba już zacznę co miesiąc po paczce kupować hahahaha
Pati te 400ml emulsji do kąpieli to Ci chyba na rok wystarczy 🤪 Pamiętaj o datach ważności 😉

• Mamusia
ja mam dwie paczki pampersow huggies
husteczki nawilzajace pampers sensitive byly w promocji
6 paczek za 5 funtow ale mialam voucher na 2 funty off wiec dalam tylko 3 😁DD oplacilo mi sie to
jesli chodzi o pampersy to chcem uzywac firmy pampers ale nie wiem ktory rozmiar kupywac jesli zaczne bo z new born maja 2 ; 2-5kg i 3-6kg a fajnie sie zaopatrzyc wczesniej zeby nie kupywac jak malenstwo sie urodzi co chwile 😁DD

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
pati szybko zabralas sie za kosmetyki 😁 ja kosmetyczki zaczne kupowac na poczatku sierpnia tak jak i pampersy 😁

ahh, bo tak mnie kusiło, żeby kupić już cokolwiek dla maluszka, a do piątku jeszcze nie znaliśmy płci, więc za ubranka się nie brałam
postanowiłam więc, że zacznę od wyposażenia kosmetyczki dla siebie i malucha 😉

• Mamusia
Doti oj na rok, no coś Ty - w instrukcji używania jest napisane, że należy wlać pól miarki do wanienki czyli 15 ml, a więc 400 ml/15 ml to jest ok 26 razy, więc jeśli ktoś by kąpał maluszka codziennie to tylko nam-c wystarczy

• Mamusia
dlatego ja tez zaczynam kupywac jak widze w promocji a czesto sa promocje na pampersy tutaj w moim markecie 🙂

ile mniejwiecej kosztuja w Polsce pampersy ; pampers / huggies ?
za huggies 27sztuk mniejwiecej 3.60-3.80 widzialam - 16zl
a wieksze opakowanie ok 82 sztuki jak sie nie myle za 8 funtow - 40zl
natomiast pampers nie wiem po ile sa male opakowania 20-ilus sztuk wydaje mi sie ze okolo 5 funtow, za to duze opakowanie 82 sztuki chyba - 11 funtow - 55zl