Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja co do pampersow ....pierwsze dwie paczki napewno PAMPERS NEW BORN,potem dada z biedronki...co do sexu uuu my z Bartkim to wiecie,pisalam ze kiedy mamy ochote obydwoje to sie kochamy 😁 kosmetyki stawiam napewno na NIVEA 🙂
pisze juz dwie godziny prezentacje na egzamin na polski....na 2 czerwca....kurcze by zaliczyc to chyba wystarczy 😁
mala mnie kopie....no i mamuśka moja dziś poczuła kopniaczki jupi aż dwa razy 🤪 🤪 🤪

ja kupiłam stanik ale jednak za mały i jutro jade go wymienic 😁 😁 z miseczki B zrobiła się E ☺️ ☺️

• Mamusia
Dzonatalie rozmiarówka angielska jest zajebista i szkoda, że żeby dostać taki stanik w PL trzeba wydać prawie 200zł 😞 W popularnych firmach nie znajdziesz rozmiaru z obwodem poniżej 70 a i to z wielkim trudem. A jak kupowałam stanik na swój ślub to potrzebowałam 65-70 F bo byłam w czasie karmienia piersią... i teraz też by się przydał obwód 75 ale mogę pomarzyć że znajdę z odpowiednią miseczką ;/

• Mamusia
Marylu bo prawda jest taka, że klientki są za mało wymagające. Jakby więcej kobiet chciało nosić właściwe rozmiary to producenci byliby zmuszeni do produkcji... a jak więcej niż co druga kobieta ma stanik za mały w miseczkach a za luźny w obwodzie.... szkoda gadać...ja moją 14 letnią siostrzenicę uczyłam już jak stanik dobierać bo patrzeć nie mogę jak laskom pół cycków się wylewa ze stanika bo miseczki małe a zapięcie obwodu prawie na karku mają :/

• Mamusia
a ja w domciu 🙂 ale nie śpię od 5 😮 nie wiem, kiedy to się skończy... nieważne, o której się położę, to i tak budzę się z kurami 😁

co do staników... fakt faktem,że ciężko dostać małe obwody.... na pewno nie znajdzie się ich w tanich sieciówkach 😞 choć jakiś czas temu widziałam w reserved, ale to byly firmy esotiq, to jest chyba tej Krupy całej... szybko się rozeszły, bo cena 39zł
teraz kupuję w H&M, jak są jakieś przeceny, albo i bez, bo są w miarę tanie, a przecież to tylko na chwilę. Od początku ciąży z miski A wskoczyło mi na C, ale czuję, że potrzebuję już większy... 🤢

a co do pieluch, to ja na początek pampersy (i pewnie wcześniej będę się zaopatrywać na promocjach w rossmanie czy supermarketach, bo się opłaca), a potem spróbuję Dada (gdzieś pewnie koło 2-3 miesiąca), bo Biedre mam pod nosem.... o pieluchach z Lidla jeszcze nie slyszałam opinii, ale może gdzies dziewczyny pisza na jakimś forum 🙂

• Mamusia
co do staników to też mam problem z zakupem 70 E. w sklepie myślą że jak kobitka ma duży biust to musi być gruba. bo obwód od 90 E na przykład...
Pieluszki na początek będę używać pampes. jak długo? raczej nie długo i później DADA z Biedronki. córkę nie uczulały, nie przeciekały. byłam zadowolona i córka też. W ostatnim czasie kupowałam z Rossmana. Na noc, jak córka jeszcze posikiwała w nocy. też wg mnie dobre, tak jak te z Biedronki. Wiem że 19.99 zł kosztowały ale ilościowo było ich mnie bo to już duuuży rozmiar był. A im większ rozmiar tym mniej pieluszek. Chusteczki do dupki z Rossmana też mogę polecić.

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Nie mam czasu, żeby nadrabiać to 100 stron które zapisałyscie przez 4 dni :P
Co do Pampersów to nie wiem czy nie bede odrazu kupowała tych biedronkowych bo oryginalne do tanich nie należą ( a troche ich zejdzie), a z tego co słyszałam to dobre te biedronkowe sa moi kuzyni od urodzenia na nich chowani byli 😁
Co do biustonoszy fakt w Pl produkują obwody super 🙂
Przed ciaza miałam czasem problem, zeby kupić 70c ,a teraz z c zdrobiło sie duże e i pod biustem tez mi poszło o 10 cm... co nie zmienia faktu że łatwo mi cos kupić 😁 Bo jak juz jest e to 90 pod biustem ... Szkoda gadać...
a Tak z innej beczki łóżeczka juz upatrzone/ kupione macie ??
Wpadło mi w oko takie z żyrafką i nie wiem czy juz kupowac czy sie jeszcze wstrzymac ?

• Mamusia
Witam się z Wami 🙂 dołączam do nie śpiących od 5... tyle że mnie obudził synuś...
Inirtam ja teraz nawet nie myślę o stanikach za 40zł... idę do sklepu z bielizną gdzie stanik kupię za 12-15zł i zawsze coś znajdę dla siebie. Może i przymierzę 20 modeli ale znajdę i wcale nie będzie mi żal czasu 🙂 A teraz to chyba się przestawię z usztywnianych na półmiękkie staniki bo coraz goręcej będzie, a jak mi już z sutków cieknie, to po całym dniu zdarza się, że wyglądają one na odmoczone....

• Mamusia
ja takich sklepów blisko nigdzie nie mam 😞 musiałabym jechac do rodziców, bo tam taniej, ale jak dolicze koszt dojazdu, to na to samo wychodzi a w h&m kupuję po 20, te z przecen (aż 3 kupiłam będąc w ciąży 😁 😁 😁 więc majątku nie wydałam,hehe) mam bazar, na którym kitajce sprzedają, ale tam nawet nie ma jak przymierzyc, a i tak kosztują w granicach 20zł 🤢
z sutków jeszcze nic mi nie cieknie i oby jak najdłużej, a jakoś do tych miękkich nie mam przekonania 🙃

za chwilę to i tak te do karmienia będzie się kupować 🙂 czas tak szybko leci... ja się chyba dziś przejdę po lumpach i sklepach... może coś maluszkowi kupię 🙂