Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aisza nic sie nie boj, na pewno maluch sie wyciagnie. Moja siostra urodzila za pierwszym razem synka - byl takim klockiem ze szok, ale jak zaczal chodzic to wszystko wrocilo do normy a teraz jest smuklym chlopcem. tak samo z jej coreczka - poki nie chodzila to byla okraglutka, a teraz ma 1,5 roku i smiga sama i tez juz jest coraz szczuplejsza 🙂

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moja młoda obudziła się z gorączką i zaraz poszedł paw. napiła się wody zwróciła. poszła spać. wstała paw. kurde coś złapała. a nie chce pić ani wody ani smekty,ani nie chce na gorączkę nic wypić 😞 tylko śpi

• Mamusia
ja też mam szerokie biodra... 😁 ale zobaczymy co z tego będzie... jedni mówią ze to pomocne a drudzy że nie ma reguły... zobaczymy 🙂
edith twoja córcia chyba jakiegoś wirusa złapała 🤨
u mnie jakieś ciemne chmurzyska się plątają, chyba jakaś burza się zapowiada... to dobrze bo nie ma czym oddychać jest tak duszno.

• Mamusia
Laski mam takie dziwne pytanie, ale nie wiem czy to normalne... od jakiegos czasu jak pochodze dluzej to boli mnie tak jakby wnetrze pipki 🤨 ☺️ wczoraj mialam troche wysilku i dzis mam nadal ten ból, jest uciazliwy przy chodzeniu... macie tez takie cos??????

• Mamusia
cześć laseczki!
nadrobiłam Wasze wpisy z wczorajszego wieczora i dzisiejszego poranka.... uff tyle, tego było
natalia nic się nie martw, na pewno będzie wszystko ok

ja właśnie wróciłam z małych zakupów po przypomniało mi się, że muszę mężowi kupić krawat na jutrzejsza komunie, brrr jak zimno u mnie, pogoda okropna, istnie barowa, albo jak kto woli łóżkowa 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Laski mam takie dziwne pytanie, ale nie wiem czy to normalne... od jakiegos czasu jak pochodze dluzej to boli mnie tak jakby wnetrze pipki 🤨 ☺️ wczoraj mialam troche wysilku i dzis mam nadal ten ból, jest uciazliwy przy chodzeniu... macie tez takie cos??????

wiesz co ja zauważyłam, że jak się trochę natyram w domu, jakieś intensywniejsze sprzątanie itd to też mam takie kłucie, albo ciągnięcie tak nisko, w podbrzuszu,jakby w okolicach kości łonowej, ale wnętrze pipki to raczej nie chyba....

• Mamusia
Pati znalazłam coś takiego:
Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
9-10 tydzień - 5 g
11-12 tydzień - 12 g
13-14 tydzień - 25 g
15-16 tydzień - 80 g
17-18 tydzień - 150 g
19-20 tydzień - 260 g
21-22 tydzień - 350 g
23-24 tydzień - 540 g
25-26 tydzień - 900 g
27-28 tydzień - 1100 g
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g
33-34 tydzień - 2250 g
35-36 tydzień - 2750 g
37-38 tydzień - 3100 g
39-40 tydzień - 3600 g

• Mamusia
karolka84 albo właśnie macica Ci rośnie i od tego rozciągania możesz jakieś bóle czuć, bo mnie kiedyś lekarz właśnie tak powiedział, ze te bóle w dole brzucha to od tego najprawdopodobniej jeśli wszystko poza tym jest ok i nie ma plamień

• Mamusia
o mój mały Skarbek coś zaczyna kopać! chyba mu się pory dnia pomyliły 😁
idę zrobić w końcu porządek w szafie... muszę schować trochę ciuchów do kartonów, bo i tak się w nie już nie zmieszczę 🤨

• Mamusia
ja się w poniedziałek dowiem ile mój synuś sobie mierzy i waży 😉 już sie nie mogę doczekać... no i mam nadzieję że siusiak się nie schował i Szymek pozostanie Szymkiem... 😁
Zjadłam domową pizze mojej mamuśki 🤪