Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jest daleko i sie wpieprza, to przeciez nie ona bedzie decydowac co jest dla jej syna dobre a co nie, sam wybierze, glupi nie jest... jak ona moze w ogole Ci tak pisac, tym bardziej, ze spodziewasz sie jej wnuka/wnuczki?! 😮 jakas psycholka i tyle...

• Mamusia
Tusia ja bym jej napisala ze nie zycze sobie takich zwrotow bo w rodzinie nie jestesmy 🙂 i ze wnuka zobaczy tylko na zdjeciach 🙂. Tak samo wskoczyla na mnie ale babcia M 🙂 i tak tez jej powiedziala ze nie zycze sobie krzykow i wyzwisk bo w rodzinie nie jestesmy 🙂 i ze nie zycze sobie aby mila stycznosc z moim dzieckeim 🙂.
Marylu coombsa sie robi w przypaqdky gdy kobieta ma (-) ja mam minusowa krew M ma + i u nas w pazdzierniku doszlo do konfliktu krwi (serologicznego) dlatego raz na trymestr musze robic o przeciwciala chodzi 🙂 jak moja krew na nie reaguje jakos tak i wiem ze jezeli dziecko urodzi sie z (-) po mnie bedzie musiala dostac antybiotyk uodparniajacy jakos tak to jest z tego co ja wiem.
Ciesze sie ze Tobie rowniez sie podoba Bianka bo znajomi jak slysza to reaguja smiechem 😮

• Mamusia
Tusia wiem jak to jest do poki nie zjebalam M za to mamusiowanie 🙂 a mamusie ktore maja synusiow traktuja ich jak jajko i jak pojawia sie kobieta i do tego tak jak w naszym przypadku dziecko to glupieja bo wiedza ze synalek opusci skrzydlo 🙂 a ja musialam M zjebac zeby w koncu odcial sie od pepowiny mamy i ze teraz nie ma mamuni tylko jestem ja dziecko i on i powiem Ci ze wywalczylam tym swoje 🙂

• Mamusia
Tusia,nic się nie przejmuj... Trzeba to olać i na tyle.
Ja miałam takie przeboje z moją teściową ale przed ślubem, jak o dziecku jeszcze nie było mowy.
Od dnia ślubu jej przeszło na dobre, nie wiem czy tak się dzieje, bo obawiają się,że ich syn jest biedny i sobie nie poradzi w życiu, i że ich zostawimy na pastwę losu... Cholera wie. Teraz stara się być najlepszą teściową pod słońcem, ale i tak uraz który do niej miałam zostaje na zawsze.

• Mamusia
Tylko najlepsze jest to, że mama M mieszka w Niemczech i pracuje w Szwajcarii. Od 8 lat jakoś M jest skazany na radzenie sobie bez Niej, bo ona wolała wyjechać a On został... I jaka to matka, która zostawia dzieciaka 15/16 lat na własne przeżycie...

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Tusia a M wie co jego matka wypisuje za bzdury???

No napisałam mu ale on na swoja teorie na to wszystko. I myślę, ze On trzyma jednak bardziej strone mamusi niż moją.

No chyba zarujesz... 😮 chyba chlopak do konca jeszcze nie dorósł skoro dziecko w drodze, a on mamusi strone trzyma...

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Tylko najlepsze jest to, że mama M mieszka w Niemczech i pracuje w Szwajcarii. Od 8 lat jakoś M jest skazany na radzenie sobie bez Niej, bo ona wolała wyjechać a On został... I jaka to matka, która zostawia dzieciaka 15/16 lat na własne przeżycie...

żadna dobra matka...

• Mamusia
cześć dziewczyny 🙂
ale już się napisałyście od rana, z trudem to wszystko nadrobiłam
wróciłam właśnie od lekarza i będzie dziewczynka!!! tak się cieszę, intuicja mnie nie zawiodła, a wszyscy wokół twierdzili, że na pewno będzie chłopak..

• Mamusia
Madzia ja miałam podobnie do Ciebie... przed ślubem miałam mega jazdy z teściówką i dzień przed ślubem powiedziała że nie da nam błogosławieństwa, ale jednak coś się przełamała i dała, od dnia ślubu wszystko się zmieniło... a jej jedyny synek (mój mąż) wstawił się za żoną i mieszka ze mną u moich rodziców. Teściowa musiała się w końcu z tym pogodzić i jak na dzień dzisiejszy nie narzekam na nasze relacje, a z wnuka bardzo ale to bardzo się cieszy i czeka z niecierpliwością 🙂
Ale ja i tak nie zapomnę tego co było kiedyś pomiędzy mną a teściówką... jakoś będę miała to w pamięci...
także wytrwałości Tusia i nie przejmuj sie.... bo każda mamuśka jest za swoim synusiem 😉 ja już wiem że na pewno, też będę strasznie nadopiekuńcza dla synusia tak jak teściowa dla mojego męża 😉
Gratulacje dziewczyny poznania płci no i że na wizytach okazało sie że wszystko ok 😉 ja czekam na poniedziałek i mam nadzieje że Szymek zostanie Szymkiem 🙂

• Mamusia
Tusia chyba bym pękła 😁
musiałam armie remontową nakarmić, no i męża, tatę i teścia plus moich dwóch braci... sam facet, a tu kolejny w drodze... mam nadzieje że co do pierogów to mój mały nie odziedziczy tego wilczego apetytu po swoim tatuśku bo nie wyrobie 😁