Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Super, ze bedzie mial swoj pokoik... my mamy salon i sypialnie.. wiec na pocatku wszyscy bedziemy razem w sypialni,a docelowo mamy zamiar spac w salonie na narozniku, a dzieci zostana w "sypialni"...

Za 30 min natarcie drugiego trzylatka 🙂 Musze sie przygotowac 😁

my mamy tak samo, trzeba bedzie sie jakos dostosowac 🙂 na szcescie pokoje są dosyc duze a kanapa w salonie tez jest duza i bardzo wygodna 😉

• Mamusia
my mieszkaliśmy w bloku ale zrezygnowaliśmy po tym jak dowiedzieliśmy się o ciąży i teraz mieszkamy z moimi rodzicami... więc mąż przyszedł do teściów 😁 ja się nie dałam przetransportować do teściowej bo chyba bym niewytrzymała tam psychicznie 😁
właśnie robimy sobie oddzielny poziom na poddaszu z kuchnią, łazienką i dwoma pokojami ... więc mam nadzieję że ten remont się skończy i wprowadzimy się tam we wrześniu 🙂

• Mamusia
Niom 😉 Fajnie miec swoj kacik, choc z doswiadczneia wiadome jest, ze dzieci i tak siedza na glowie w salonie gdzie dorosli razem z tona zabawek 🙂)
Zawsze sie smieje z kumpeli, bo kazde z dzieciakow a ma ich trojke pokoj ma zrobiony na blysk 🙂 a nawet wspokoju kawy u niej nie mozna wypic 😉)

No wreszcie sie dodzwonilam do gina 🙂) Tak wiec do spzitala ide w srode na badanka... pierwsza morfologia po 12 tygodniach... Toz to szok 🙂) hehe

• Mamusia
Ja pierwszy tydzień lub 2 będę u rodziców, bo zawsze na początku przyda mi się pomoc Mamy 🙂 pewnie będzie trochę krzyków ze strony mojego brata, ale no będzie musiał wytrzymać 😁
Później się wprowadzę spowrotem do M i mam nadzieję, że tym razem się nie pozabijamy... Bo wcześniej to bywało różnie z nami 😁 Też tam jest salon i sypialnia, więc jakby Jemu coś się nie podobało to zawsze może iść sobie na narożnik spać 😎

• Mamusia
ja po porodzie 2 tyg bede u siebie, bo moj M bierze urlop ojcowski 🙂 bedziemy sie razem przystosowywac do nowej roli 😉 a pozniej na 2-3 tyg wybywam do swoich rodzicow, taka juz u nas tradycja, ze kazda ich corka po porodzie jest u nich a oni we wszystkim pomagaja 🙂 nawet juz swoje lozeczko maja 😁

• Mamusia
Hehehe, a mo nie wiem czy bedzie mial nawet taki urlop ;// bo zmienia prace i na wlasna dzialalnosc przechodzi, wiec pewnie nie bedzie chcial brac ani opieki ani urlopu.. ale to najwyzej sie do mamy usmiechne... 🙂)
a jak nie to babcia bedzie w domu jak juz wiadomo ;///

Mi nie tyle o pomoc przy maluchu, ale chocby zeby ktos mi Nadie z przedszkola odebral.. no chyba ze bedzie piekna pogoda 🙂) to sie same dotarabanimy 🙂

• Mamusia
mój mąż wyjeżdża za niedługo i wraca dopiero jak się będę rozpakowywać 😞 miałam z nim jechać, ale jednak zdecydowaliśmy, że lepiej będzie jak zostanę i spokojnie sobie donoszę maleństwo..... aż złapałam doła. a jak wyjedzie to już kompletnie nie będę wiedziała co z sobą zrobić.

• Mamusia
isa8 napisał(a):
mój mąż wyjeżdża za niedługo i wraca dopiero jak się będę rozpakowywać 😞 miałam z nim jechać, ale jednak zdecydowaliśmy, że lepiej będzie jak zostanę i spokojnie sobie donoszę maleństwo..... aż złapałam doła. a jak wyjedzie to już kompletnie nie będę wiedziała co z sobą zrobić.

Kochana ja mam to samo... Po 15 czerwca mój chłop wyjeżdża do Szwabów i jak dobrze pójdzie to wróci też dopiero na termin...

• Mamusia
z jednej strony dobrze bo trochę kasy się przyda, bo spore wydatki się zbliżają... ale z drugiej strony ja nie wiem jak to będzie... teraz kiedy jego obecność najbardziej mi się przyda, on wyjazd sobie planuje...

• Mamusia
Witam 🙂
Widzę, że dziś od rana nadrabiacie zaległości w pisaniu i od rana już było co nadrabiać 😉

ja mam jutro wizytę-tak się zastanawiam czy mi usg będzie robić...w sumie chciałabym popatrzeć na Maluszka, no ale jak nie ma potrzeby to może go nie denerwować, tak tylko dla mamusi zachcianki :/ zobaczymy co lekarka powie... już dziś mnie łapie lekki stresik - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

a co do wyjazdów naszych ukochanych M., to mój z 2 miesiące temu dostał propozycję pływania na statku-rejsy po ok 4-6 miesięcy...no ale na razie na szczeście odłożyliśmy decyzję w tej sprawie na po nowym roku... kasę fajną mu zaproponowali, no ale zobaczymy :/

• Mamusia
Hej kochane ja caly weekend z M spedzilam dzisiaj wyjezdza kolo 17 🙂 wraca w piatek na weekend bo szkola i pozniej przyjedzie dopiero pod koniec czerwca 😮 to bedzie super. Przez caly weekend strasznie mnie cos ciaglo pod brzuchem z prawej strony ale na sczescie przeszlo chociaz i tak mnei to zaniepokoilo 😮