Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
Znajoma kumpeli miała mieć ana 80% dziewczynkę , a dzisiaj urodziłą chłopaka 😮 hahaha 😁

no wlasnie tez sie tego obawiam 😮

to najlepiej zrobic 4d i bedzie wiadomoe czy czasem nic nie wyroslo swoja droga tez bym sie zdziwila 😮

• Mamusia
Emi to nie taki głupi pomysł :P ale na to trzeba mieć trochę pieniążków a my już pozwoliliśmy sobie raz na ten luksus 🙂 Za miesiąc mam USG... to będzie skończone 30 tygodni 🤪 więc myślę, że wtedy płeć będzie już na 100% pewna.

• Mamusia
z tego co słyszałam to właśnie z dziewczynkami jest trochę niewiadome 🙂 bo jak się już stwierdza chłopca to raczej tak zostaje do końca ciąży a z dziewuszkami to różnie bywa... czasami coś 'nagle' wyrasta 😁

• Mamusia
isa8 napisał(a):
z tego co słyszałam to właśnie z dziewczynkami jest trochę niewiadome 🙂 bo jak się już stwierdza chłopca to raczej tak zostaje do końca ciąży a z dziewuszkami to różnie bywa... czasami coś 'nagle' wyrasta 😁

jak mojej cos wyrosnie to sie mega zdziwie - na prenatalnych dostalam fotke jej kaki (jak to Tusia nazywa 😉 ) 😁

• Mamusia
A ja tak sobie myślę, że jeszcze dwa tygodnie (jak już Młody będzie miał swój pokoik) i zaczynam prać i prasować ubranka dla Dzidzi i układać je w szafce..a potem w lipcu zgromadzę dla siebie wyprawkę do szpitala, na koniec lipca skręcę łóżeczko i będzie czekać na nowego mieszkańca 🙂 A później tylko spakuję torbę do szpitala i będę czekać 😁 😁 😁 to już tak blisko!!!!!!!!!!!!! dwa miesiące i mogę czekać na akcję porodową 😁

• Mamusia
Karolka tak się wydaje 🙂 Ale jak Wy macie terminy na drugą połowę września to chcąc nie chcą do końca sierpnia pewnie będziecie w dwupaku 🙂 Ja się mogę rozpakować już w połowie sierpnia tak naprawdę..... Jakby nie było jestem 3 tygodnie dalej w ciąży ;p

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
ja sobie jakos porodu nie wyobrazam na razie 😮 juz na 99 % jestem nastawiona na porod w wodzie, jesli nie bedzie przeciwwskazań, zawsze to chociaz jakas czesciowa ulga...

Karolka weź już przestań 😜 bo i mi się udzieli hehe

• Mamusia
ja jestem strasznie ciekawa jak to będzie 🙂
jak narazie się tym nie stresuje, zobaczymy co będę mówić pod koniec ciąży 😁 ... ale mam nadzieje, że mały nie da mi popalić i zechce szybko wyjść na świat...

• Mamusia
Doti napisał(a):
Karolka ja też chciałabym spróbować porodu w wodzie...musze z ginem o tym pogadać...

ja juz rozmawiama z polozna i podobno tam, gdzie chce rodzic każda sala porodowa wyposażona jest w odpowiedni do tego sprzęt 🙂 tylko jakas czesc porodu odbywa sie w wodzie, pozniej i tak sie z niej wychodzi, ale polozna mowi, ze rzeczywiscie jest mniejszy ból...dlaczego mam nie sprobowac? 🙂