Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Panthenol spróbuje. Mi też skóra na twarzy się zmieniła, z dość mocno tłustej na bardzo suchą. Ciekawe czy po porodzie wraca do poprzedniego stanu? Ja szczerze mówiąc wolę suchą od tłustej 😁
Ja za to dziś cały dzień mam taki twardy brzuch :/ no-spa pomoże? jak myślicie?

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Panthenol spróbuje. Mi też skóra na twarzy się zmieniła, z dość mocno tłustej na bardzo suchą. Ciekawe czy po porodzie wraca do poprzedniego stanu? Ja szczerze mówiąc wolę suchą od tłustej 😁
Ja za to dziś cały dzień mam taki twardy brzuch :/ no-spa pomoże? jak myślicie?

wydaje mi się, ze pomoże... jak masz tą zwykła (40mg) to weź od razu dwie... na pewno nie zaszkodzi...

• Mamusia
Doti napisał(a):
Oj Karolciu dużo by mówić ale chyba hormony mi szaleją i za bardzo się przejmuję niektórymi rzeczami... poza tym brakuje mi tu kogoś bliskiego żebym mogła ruszyć się z domu i z kimś pogadać 😞

Bidulko wiem jak to jest, tez sie ciagle czyms przejmuje...

• Mamusia
Taa tylko ja siedzę u teściów we wsi gdzie nikogo nie znam. Ciągle muszę walczyć z teściami żeby nie podważali mojego autorytetu jako rodzica, bo zwykle jest tak, że jak ja powiem że dziecku czegoś nie wolno to teściu i tak chce mu to dać i kończy się awanturą...między innymi to mnie zdenerwowało dziś 😞

• Mamusia
Doti ja też mam dzisiaj jakiś zły dzień 🤨 cały czas chodzę zadufana i znerwicowana... jakiś taki dołek mnie złapał... to chyba te hormony.
mój M dopiero wraca z pracy i zapewne będzie zmęczony i nawet ze mną spokojnie nie pogada... aż chce sie ryczeć na to wszystko 🤨

• Mamusia
Doti napisał(a):
Taa tylko ja siedzę u teściów we wsi gdzie nikogo nie znam. Ciągle muszę walczyć z teściami żeby nie podważali mojego autorytetu jako rodzica, bo zwykle jest tak, że jak ja powiem że dziecku czegoś nie wolno to teściu i tak chce mu to dać i kończy się awanturą...między innymi to mnie zdenerwowało dziś 😞

nie zazdroszcze tych tesciow na co dzien, ja bym chyba oszalala... nie daj sie, to Ty jestes rodzicem a oni "tylko" dziadkami, wiec niech sie nie wtracaja! 😠 😠

• Mamusia
Doti rozumiem Cie baaardzo mocno, sama nie bardzo mam z kim się spotkać, bo najlepsze kumpele się wyprowadziły 😞 szkoda, że nie mieszkamy blisko siebie 😁 co do spraw wychowawczych to nie mam doświadczenia, ale wiem, że tez bym się zdenerwowała gdyby podważali moje zdanie cały czas! Teraz jeszcze te hormony dają nam popalić, ale mam nadzieję że Ci przejdzie. Głęboki oddech i do przodu! 😘

• Mamusia
Tak bywa Isa... mój rano pojechał w pola do ludzi do ziemniaków, potem poszedł do pracy i wróci 22:30 jak my będziemy już spać.... Dziś w ogóle chyba spać pójdziemy koło 20 bo synalek jak wstał po 10 tak nie spał wcale cały dzień...to znaczy obudził się przed 6 i zasnął przed 9...

Są plusy mieszkania z teściami, bo np. rachunki nas nie obchodzą, albo małym się teściowa zajmie jak ja muszę coś załatwić... ona się już nauczyła szanować moje zdanie, ale teściu i babcia to chyba nigdy się nie nauczą :/

Maleńka znów mi się wciska w przeponę. Dołem brzuch się spłaszczył a zaraz pod żebrami tak wybrzuszył że aż boli... i chyba nogami na dole się odbija bo czuję takie delikatne muśnięcia w okolicy kości łonowej. Chyba chce mamusię przytulić na poprawę humoru 😁

• Mamusia
a ja jakoś wytrwałam bez obiadu, tylko kanapkę zjadłam, bo mąż jeszcze w pracy i nie chciało mi się nic robić...a na wieczór zaplanowliśmy pizzę 😉 takze dziś dzień lenia 😉
choć to ciasto z truskawkami brzmi pysznie...może jutro się połaszczę 😉