Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
buffy85 napisał(a):
Karolka to dobrze, ze już chociaż w miarę masz ogarniętą tą sprawę z zusem - bezczelna ta księgowa...
może zus się szybciej uwinie i nie będziesz musiała aż miesiąca czekać... chociaż fakt faktem że ppo wpłynięciu dokumentów mają 30 dni na wypłatę :/
ale pamiętam, że jak w grudniu jeszcze byłam chora to tak po 2 tyg mi kasę przesłali... chyba zależy w jakie dni akurat robią przelwy, bo oni tam chyba mają ustalone jakieś.

moge nawet czekac i te 30 dni, najwazniejsze, ze sprawa w koncu wyjasniona 🙂 i ze ksiegowa dostala za swoje 😁 😁

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
laski powiedzcie mi czy szpital na Polnej jest godny polecenia jeżeli chodzi o rodzenie?? jakie macie opinie o warunkach i lekarzach?

Ja osobiście byłam tylko dzień na oddziale położniczym. Ale to jest jeden z najlepiej wyposażonych szpitali w Poznaniu. A co do personelu to zależy kto akurat ma dyżur.

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
buffy85 napisał(a):
Karolka to dobrze, ze już chociaż w miarę masz ogarniętą tą sprawę z zusem - bezczelna ta księgowa...
może zus się szybciej uwinie i nie będziesz musiała aż miesiąca czekać... chociaż fakt faktem że ppo wpłynięciu dokumentów mają 30 dni na wypłatę :/
ale pamiętam, że jak w grudniu jeszcze byłam chora to tak po 2 tyg mi kasę przesłali... chyba zależy w jakie dni akurat robią przelwy, bo oni tam chyba mają ustalone jakieś.

moge nawet czekac i te 30 dni, najwazniejsze, ze sprawa w koncu wyjasniona 🙂 i ze ksiegowa dostala za swoje 😁 😁

i dobrze jej tak! swoją drogą ciekawe jak długo jeszcze chciała z tym zwlekać i czy w ogóle zamierzała tam iść i to załatwić....może się bała bo to ona w końcu zawaliła

• Mamusia
Doti napisał(a):
Ja mam o tyle dobrze, że wyniki mi przesyłają do lekarza kierującego od razu i nie muszę jeździć po kilka razy 🙂 A czeka mnie cytologia, mocz, morfologia i glukoza...

ja mam to samo.. tam gdzie robię badania przyjmuje też mój gin... no i nie jeżdżę po wyniki tylko same wędrują do mojej karty... 🙂 głowa spokojna...

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
laski powiedzcie mi czy szpital na Polnej jest godny polecenia jeżeli chodzi o rodzenie?? jakie macie opinie o warunkach i lekarzach?

To zalezy 🙂 jest dobry pod wzgledem sprzetu, bo ma najlepszy w okolicy i specjalistyczny 🙂 ale dostac tam wolne miejsce to tez jest wyczyn. Moje dwie siostry tam rodzily i roznie to bylo...to tez zalezy na jaka polozna sie trafi - mojej siostrze pierwsze dziecko wyciskali z brzucha na sile kladac sie na niego 😮. Natomiast jak zaplacily przy drugich ciazach i poloznej i lekarzowi za opieke to bylo calkiem milo...sa rozne opinie...ostatnio moja znajoma lekarz prowadzacy tydzien przytrzymywal w domu, bo nie bylo dla niej miejsca w szpitalu 😮 normalne to to nie jest...

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
ja od razu zrezygnowalam z porodu na polnej, nie biore tego szpitala pod uwage - nie mam zamiaru rodzic na korytarzu 😁 😁

mówisz, że aż tak źle?? 🥴
a tak z ciekawości to ile sobie życzą na tej polnej za poród?

• Mamusia
Pati ja niestety nie pomogę 😉 Ale za to mogę Wam pokazać w jakich warunkach ja chcę rodzić: http://www.szpital.ujastek.pl/wirtualny-szpital/ujastek2.html W prawym górnym rogu macie menu rozwijane żeby wskoczyć do konkretnych pomieszczeń od razu. ja na pierwszy poród czekałam w sali do porodu w wodzie a rodziłam w sali porodowej 1.

Isa ja nie mam aż tak dobrze hihihi na cytologię jadę do jednej przychodni, na krew i mocz do drugiej, na USG do trzeciej a mój gin przyjmuje jeszcze gdzie indziej 🙂 Ale tym bardziej się cieszę, że wyniki wysyłają do niego.

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
karolka84 napisał(a):
ja od razu zrezygnowalam z porodu na polnej, nie biore tego szpitala pod uwage - nie mam zamiaru rodzic na korytarzu 😁 😁

mówisz, że aż tak źle?? 🥴
a tak z ciekawości to ile sobie życzą na tej polnej za poród?

tak jak mowilam sa rozne opinie...wiele kobiet jest zadowolonych z fachowej opieki, ja tam znam ten szpital z perspektywy moich sióstr tylko...i szczerze mowiac nawet sie nie dopytywalam ile one lekarzowi i poloznej posmarowaly... ale jak chcesz moge sie dowiedziec 🙂

• Mamusia
aaa jeszcze mi sie motyw przypomnial jeden z Polnej...moja siostra zaplacila lekarzowi, zeby byl przy porodzie. A ze porod mial byc w dniu, w ktorym lekarz mial urlop, to stwierdzil, ze moja siostra ma sobie wybrac, albo szybciej wywolaja porod, albo ona bedzie musiala poczekac z porodem do jego powrotu, no bo przeciez on sianko zgarnia... no wiec wywolali jej porod, zeby tylko lekarz mogl wyjechac sobie na urlop i tym samym sianko zgarnal 😮

• Mamusia
Przy moim porodzie lekarz był tyle co nacięcie i szycie krocza.... i w życiu bym nie zapłaciła za taki czas obecności lekarza...Jakbym miała płacić to już bym wolała zapłacić douli a nie położnej czy lekarzowi...

• Mamusia
Doti napisał(a):
Isa też super szpital z wyglądu 🙂 A to jest prywatny czy na NFZ? Będziesz coś płacić?

od niedawna ma podpisaną umowę z NFZ więc nic nie będę płacić... koleżanka tam rodziła i mówiła że szpital pierwsza klasa... urodziła w 7 miesiącu i uratowali jej syneczka 🙂

• Mamusia
Isa to super... ale faktycznie są problemy z miejscami? Bo dla mnie to jakieś dziwne żeby w szpitalu nie było miejsca na rodzenie 😮
Jak ja czekałam na rozwarcie to się nasłuchałam dość wrzasków z sali porodowej 🤢 Jedna babka parła ponad pół godziny i klęła jak szewc żeby z niej dziecko wyjęli a innej ledwo zdążyli spodnie ściągnąć zanim dziecko wyszło...

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
aaa jeszcze mi sie motyw przypomnial jeden z Polnej...moja siostra zaplacila lekarzowi, zeby byl przy porodzie. A ze porod mial byc w dniu, w ktorym lekarz mial urlop, to stwierdzil, ze moja siostra ma sobie wybrac, albo szybciej wywolaja porod, albo ona bedzie musiala poczekac z porodem do jego powrotu, no bo przeciez on sianko zgarnia... no wiec wywolali jej porod, zeby tylko lekarz mogl wyjechac sobie na urlop i tym samym sianko zgarnal 😮

masakra, a do kogo ona chodziła, jesli moge zapytac?

• Mamusia
Doti napisał(a):
Isa to super... ale faktycznie są problemy z miejscami? Bo dla mnie to jakieś dziwne żeby w szpitalu nie było miejsca na rodzenie 😮

odkąd ten szpital podpisał umowę z NFZ trudno się tam 'wbić' ... no ale zobaczymy... 🙂

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
karolka84 napisał(a):

masakra, a do kogo ona chodziła, jesli moge zapytac?

No właśnie do bardzo dobrego ginekologa - Piotra Puacza, ma mnostwo pozytywnych opinii, dlatego dziwi mnie takie podejscie do pacjentki...

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
Isa szpital ja marzenie! jak z jakiegoś zagranicznego serialu hihih 😉

jedyny taki w okolicy 😁 wygląda nieziemsko bo nowy 🙂 oby tak samo wyglądał ze kilka lat... i cieszył się taką samą opinią jak teraz.

• Mamusia
mnie w ogóle to irytuje potworni, że lekarze domagają się łapówek, nie dość, że płacimy te wszystkie składki od wynagrodzenia, to przecież i tak spora część z nas chodzi do lekarzy prywatnie i płacimy krocie to oni maja jeszcze czelność wołać kasę przy porodzie! absurd
mojej koleżance, która męczyła się wiele godzin i nie była w stanie urodzić jeden lekarz miał czelność powiedzieć do jej męża, że albo zapłaci i robią cesarkę albo żona będzie się męczyć i być może dziecko umrze... masakra