Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ale się rozpisałaś, bejbe!! 🙂 hehe

mnie tez dziś dzieciaki wykończyły, ze trzy razy oberwałam po brzuchu z plecaka, a mało tego od długiego stania (tak mniemam) czuje dziwne jakby parcie, taki ucisk na pipkę od środka... ;( myślicie, że to od tej skracającej szyjki może być? zaczynam schizy łapać 🤢 ale w środę juz wizyta i pewnie do pracy do nie wrócę szybko 😞

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
To sie kobieto nei zastanawiaj, bo pozniej wiesz...;// a nie musze chyba pisac i straszyc czym grozi wczesniactwo...;//

Palinka, roznie mowia z tym pessarem... niektorzy zakadaja przy 2cm, inni przy 1,5cm. zalezy od lekarza. W wiekszosci przypadkow jest on skuteczny.

• Mamusia
Ja byłam chwilkę z synkiem na spacerku. Poszalał na łące w trawie tak wysokiej jak on, pomógł babci kopać kopaczką w ogródku, porozwalał trochę kretówek i wrócił cały spocony ze spodniami mokrymi aż do kroku 🙂 teraz odpoczywa żeby obeschnąć z tego potu a później pewnie dalej szaleństwa będą...

• Mamusia
sandroos napisał(a):
To sie kobieto nei zastanawiaj, bo pozniej wiesz...;// a nie musze chyba pisac i straszyc czym grozi wczesniactwo...;//
.

no wiem 🤢, tylko muszę się jeszcze na chwilę w pracy pokazać za jakies 3 tygodnie 😞 na szczęscię coraz bardziej zaczynam sobie zdawać z tego wszystkiego sprawę... tylko wiesz, jak to jest... jeśli czuję się dobrze, to ni kuta, nie jestem w stanie leżeć, głupota wiem!! i sama jestem na siebie zła!!ale uczę się chodzić wolnej 😜 i ostatnio, kiedy tylko moge, to wypoczywam zazwyczaj w pozycji półleżącej....

• Mamusia
Hehehe, ja wiem,bo ja caly czas rozwazam zeby wrocic do pracy.. a w koncu 1/4 dnia kucam i wstaje.. i tak w kolko... choc 2h dzieci spia i w sumie juz pracy wychodzi 6h.. ale to chyba i tak dosc ciezko...;(

No ale pomysle musze przeanalizowac 🙂)

Ale wiesz T masz wskazanie do odpoczynku, wiec nie ma sie co zastanawiac.. ja liczylam ze gin mipowie, ze mam zrezygnowac z roboty a tu dupa 😁

Ja mam Doti tez dosc sucha skore, ale to chyba wynik opalania.. w moim przypadku.. smaruje cale ciao oliwka bambino i jest gitara od kilku dni..

• Mamusia
Doti napisał(a):
Czy któraś z Was ma problem z przesuszoną skórą? Ja jak nie posmaruję się balsamem to na nogach i ramionach skóra wręcz się łuszczy - jest taka biała i osypuje się jak łupież :/

ja mam na twarzy taka suchą,a na nogach mam okropne czerwone plamy suche:////

• Mamusia
Doti sliska i w tych miejscach bedzie problem z usunieciem brudu.. przynajmniej tak mielismy na Nadii plastikowej,bo jej dodawalam do kapania 🙂 ale tak wygodniej, bo nie trzeba bylo dodatkowo smarowac mlodej.. 🙂)

U ciebie plus,bo nie musisz ich przewijac, ubierac, rozbierac i na garnki sadzac 🙂) ale z kolei wieksze niebezpieczenstwo dla Ciebie...
ja co najwyzej sie moge potknac o ktores ;D

• Mamusia
wszystko ma swoje plusy i minusy, jak to się mówi 😉

Natalia, ja na twarzy to mam skórę jak nigdy... super cera, jeszcze jak teraz trochę muśnięta słońcem, wygląda super... ale nogi i ręce to przydałoby się smarować min. 2 razy dziennie. mam narazie balsam nivea i z niego korzystam, potem po kolei będę zużywać wszystkie, które na gwiazdke dostałam 😁 😁 😁 😁 zawsze je mamie oddawałam, bo ja to do smarowania ostatnia... 😉

• Mamusia
Doti też mi takie białe płatki skóry odchodzą. Nogi i brzuch to nawet po nasmarowaniu jest suchy 🤔 Troche zauważyłam poprawe jak do mycia używam oilatum i potem balsam po wyjsciu.
A wogóle teraz spaliłam sobie dekolt od słońca i nie mam co z nim zrobić, boli tak że najchętniej bez bluzki bym chodziła 😁

• Mamusia
Witam się popołudniu.
Dzisiaj od samego rana latam po lekarzach z córką ,ale wychodzi ,że żadnej alergi nie ma i nadl nic nie wiemy.
Ale poważne tematy dzisiaj na forum ,jeszcze troszeczkę nam zostało czasu o porodu . 🙂
Ja wczoraj póznym wieczorem miałam takie boleści kręgosłupa , miednicy i jak na okres ,że myślałam już o szpitalu. 😮
A mała tak mocno się ruszała ,że aż czułam ją nisko w pipce ☺️
Miałam stracha co nie miara , ale dzisiaj już nic mi nie dolega. 🙂

• Mamusia
Mi tez skora swiruje. Cere mialam mieszana, wiec sie swiecilam i musialam smarowac kremami do cery tlustej lub półtlustej a teraz jest taka sucha, ze az sie łuszczy i musze ja natłuszczac 😮 a reszta tez strasznie sucha. ta samo jak Sandra smaruje sie na noc oliwka Bambino, ale juz rano na nogach skora sie luszczy, wiec znow ja smaruje 🤢 troche to uciazliwe jest...