Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nie mam pojecia ile taka spirala kosztuje...
Wspolczuje Ci, ze w pracy do 17tej siedzisz, jak sobie przypomne, ze ja tez tak siedzialam jeszcze niedawno to az mi sie niedobrze robi... najlepsze jest to, ze u mnie w pracy mysla, ze ja od poniedzialku wracam, a ja jutro ide do lekarza i od razu przedłużę sobie l4 😁

• Mamusia
Madziu spirala to droga impreza. Te lepsze razem z założeniem to koszty chyba 800zł.....

Jeszcze taki zestaw toreb znalazłam: http://allegro.pl/zestaw-toreb-mloda-mama-gratis-wypelnienie-253-i2385358945.html wzornictwo co prawda typowo dziecięce, ale przynajmniej pojemność spora 😁 Chyba jednak zostanę przy pierwszym typie...

• Mamusia
No ja tez nie wyobrazam sobie tego karmic i tylko jesc pyry ze śmietana 😁 ale co tam dla malenstwa mozna sie poświecic 🙂 co do wagi to ogolnie jak wczoraj z Bartkiem liczyliśmy mam dopiero 5kg przez całą ciąże 🙂 wiec wyliczylismy że tak te 11-12kg będę miała do końca 🙂 🙂

• Mamusia
Nie ma co przesadzac, tylko obserwowac co maluchowi szkodzi i odstawic. Metoda prob i bledow, ja nie zamierzam sie mega ograniczac... bo wiem jak bylo z Nadia moglam jesc gotowane a i tak miala kolki.. jak sie nazarlam bigosu nic jej nie bylo 🙂)

Natalia, jak tam uwazasz, to Twoja decyzja. Pisalam prace mgrka na temat antykoncepcji, i robilam ja na o wiele wiekszej grupie niz kilka kolezanek, bo bylo tam ponad 200 osob i po prostu zasugerowalam,zeby sobie dokladnie sprawdzic co i jak. Szczegolnie jesli planuje sie dalsze potomstwo. Duzo pacjentek mialo problem z powrotem cyklu i nawet bylproblem z przywroceniem ich lekami, duzo tez np. podczas stosowania mialo objawy niepozadane w postaci krawienia np. 30-40 dni.. srednia przyjemnosc ;/
Ale decyzja kazdego indywidualna.
Dla mnie najwiekszy minus, ze jak sie nie toleruje to juz nic nie zrobisz,bo hormony podane i sru i efekt sie utrzymuje.
Spirala jak nie sluzy to zawsze mozna wyjac 😉)
Ja bede myslec pozniej... 🙂)

A co do tycia, to najwiecej sie tyje znaczy najbardziej intensywnie wlasnie w drugim trymestrze.. jesli chodzi o nas same. Pozniej rosnie maluszek 🙂 wiec przyrost wagi nie powinien byc az taki tragiczny, ja nie mam karty ciazy z poprzedniej ciazy.. i za cholere nie jestem w stanie okreslic ile tylam na sam koniec.. ale na pewno bez szalu 🙂
Niby pol kg na tydzien, ale jak dla mnie to dosc sporo.. bo mi by wychodzilo az 6-7 kg 🙂) Pozyjemy zobaczymy 🙂)

Kurde jutro mam te wizyte i chyba rzeczywiscie od rana zaniose mocz do badania, bo teraz nie mialam zadnych objawow zapalenia, a wyszlo i w moczu.. a teraz mimo, ze biore Furagin juz 5 dni...zaczelo mi cosik doskwierac.. a dobrze by bylo miec swieze wyniki na wizyte 🙂)

• Mamusia
ożyłam... ta kąpiel dobrze zrobiła i dla mnie i dla małego, przestał mnie kopać i mogę sie skoncentrować na nauce 😉
wyleżałam się w wannie chyba z godzinę... no i jeszcze daje rade bez lusterka jechać maszynką 😁 więc nie jest jeszcze tak źle... troszkę się namęczyłam ale dałam radę 😉

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
Sandra znginelybysmy bez Ciebie 😁
ja stawiam na plastry 🙂 chce miec gormadke dzieciaczkow 😁 3 co najmniej jak bedzie mnie stac 😁
to ja lece na pulpeciki 😁 zaraz bede 😁

Emi to widzę, że mamy podobne plany :P Ktoś musi dbać o przyrost naturalny hahahaha

• Mamusia
Doti napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
Sandra znginelybysmy bez Ciebie 😁
ja stawiam na plastry 🙂 chce miec gormadke dzieciaczkow 😁 3 co najmniej jak bedzie mnie stac 😁
to ja lece na pulpeciki 😁 zaraz bede 😁

Emi to widzę, że mamy podobne plany :P Ktoś musi dbać o przyrost naturalny hahahaha

hehe laski to Wam kibicuje 🙂 moze dołącze jak wygram w totka 😁