Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja przede wszystkim nie chce mieć jedynaków, czyli różnica wieku nie może być za duża. Bo jak jest różnica 7 lat między dziećmi to już raczej nie będą umiały się razem bawić. Pewnie, że różnie bywa. Dla mnie najlepiej jak różnica wieku to 2-3 lata. Teraz tak będzie, a kiedy trzecie to się okaże...

Emila możliwe że Cię córa uwiera :P

• Mamusia
też chciałabym trójeczkę dzieciaczków... ale zobaczymy jak się życie potoczy 😉

moja mamcia zrobiła placek z truskawkami, na biszkopcie z galaretką i masą budyniową 🤪 normalnie kocham ją za to że mnie tak rozpieszcza 😉 a mąż przytargał do domu pomarańcze i wielką czekoladę... więc życie jak w Madrycie 😁 a dupa rośnie 😁

• Mamusia
Doti napisał(a):
A mnie żal dupę ściska bo słodkiego muszę unikać :/

nie zazdroszczę 🤨
mnie ostatnio coś strasznie ciągnie do słodkiego... widocznie smaki mi się zmieniły bo wcześniej słodkie mogło dla mnie nie istnieć 😉
w dodatku jak pochłaniam słodkie to muszę je przegryźć czymś kwaśnym np. pomarańczą 😮

• Mamusia
Witam się.Ja już po wizycie, ogólnie wszystko ok ale jestem podłamana....Ginka nie powiem że mnie opieprzyła ale nie podoba jej się że mam tyle kg do przodu 😞 od ostatniej wizyty miesiąc temu, znów 3 kg w przód. Razem mam 11kg więcej 😞 Powiedziała,że w całej ciąży powinno się przytyć 8,góra 9 kg. Że ona przytyła 8 kg a i tak po porodzie nie mogla sie wcisnać w sukienki sprzed ciąży...Powiedziała że słodycze ,wiadomo no i te złudne owoce...Truskawki, czereśnie itd.Mam jeść 5 małych posiłków w ciągu dnia,nie jeść słodyczy,nie pic slodkiego,czego już od dawna nie robię.Nie jeść po prostu do syta.Dziś obiad jadłam na małym deserowym talerzyku... 😞 Jest taka przekonana że nie wróce do swojej wagi sprzed ciąży że mnie zdołowała.Juz jej chcialam powiedzieć że skoro schudłam pare lat temu 25kg i trzymałam swą wagę to widocznie mam silną wolę i może nie byc tak źle z powrotem do swej figury.Moja kuzynka przytyła wiecie ile? ja sie smieje bo ona mówi zawsze 39,5kg. A ja mówie po prostu 40kg! to masakra! a potem jak urodziła i zaczela karmic piersią to znikała w oczach i schudła wiecej niż 40kg. A moja ginka wszystkie kobiety wsadziła do jednego wora, ze kazda powinna max 9kg przytyc i koniec, a może kazda jest inna i ma inne tendencje,ja mam tak ze jak się odżywiam to idzie momentalnie waga w gore a zeby ją utrzymywac, stale musze sie pilnowac,pisalam juz o tym kiedys. No nic, będę musiała całkowicie ze slodyczy zrezygnowac,choc nie jadlam i tak ich duzo i czesto 😞 Nastepna wizyta już 2 wrzesnia ale to dlatego ze potem ona jedzie na urlop. Czyli nie bede miala co dwa tygodnie wizyt,tylko normalnie co miesiac. Powiedziala mi ze mam więcej odpoczywac,pytala co robie w domu, ze mam nie sprzatac itd, bo gdy odpoczywa sie to wiecej krwi jest dostarczana do lozyska i chodzilo tu o to ze z usg wychodzi mi 27 tydzien a powinien byc 28tydzien i ze moze troche dziecko za male,ale wczesniej mowila ze waga dobra bo ma 1154g. Moj M byl na badaniu ale mala byla tak ulozona ze nie bylo widac jej z profilu,bo ulozyla sie buźką w kierunku mojego kregoslupa i lezala rozkraczona jak żabka. Płci mi dzis nie potwierdzila bo nie chciala sie pokazac ale mowila ze skoro dwa razy powiedziala ze na 100% dziewczynka to tak bedzie. Badanie na awidność IGG oczywiscie te pizdy mi zle zrobily tak jak kiedys pisalam z Sandrą. Zrobily drugi raz badanie przeciwciał IGG a nie awidnosci. Zadzwonila ginka do laboratorium i zjebala je ze jak nie wiedza jak wykonac badanie to niech powiedzą a nie skasują i zrobią nie to co powinny. Poszłam po wizycie od razu do laboratorium i juz wiedzialy o co chodzi,hehe.Koszt tego badania to 70zł ale ostatnio 30zl zaplacilam co źle zrobily i teraz 40zł dopłacilam.Jakby same nie zaproponowaly tego i chcialyby drugi raz kase za zjebaną przez nie robote to już miałam wiązankę uszykowaną na nie 🙂 Co do antykoncepcji to ja jeszcze nigdy nie bralam tabletek ,ani nie uzywalam plastrów i niczego innego. Od lat używam gumek i mi to nie przeszkadza kompletnie. I tak pozostanie. Jeszcze nigdy nam nie pękła ani nie zaszłam w niespodziewaną ciążę. Po porodzie też gumka 🙂 Kilka lat uzuwalismy tylko Durexa ale potem po slubie kupilismy zwykłe najtansze i niczym innym sie nie różnily i spisywaly sie bardzo dobrze 🙂 Moim zdaniem to nie taki duzy koszt.W zaleznosci ile ktoś się kocha razy tygoniowo 🙂nam dwie paczki na tydzien (6szt) starczały a to dawalo 6zł 🙂

• Mamusia
Aha,skierowania na badania zadnego nie dostalam, glukozy jak nie mialam robionej tak nie mam.Więc ominie mnie przesłodki napój 🙂 Wy macie co wizytę skierowania na badania? ja miałam tylko raz.Mocz,morfologia,toxo,glukoza i coś tam jeszcze.No i cytologię mi robiła.

Aha, co do rodziny to my planujemy tylko dwójkę. Jeśli trzecie miałoby być to tylko w razie wpadki hehe 🙂 Jeśli by się zdarzyło trzecie to i tak wychowamy i będziemy je kochać ale starczą nam dwie pociechy. Ja właśnie chciałabym większą różnicę wieku niż 2-3 lata pomiędzy naszymi dziećmi.Moja siorka miała 7letnią córkę gdy urodziła się druga. I powiem Wam że owszem, jesli chodzi o zabawę to teraz gdy starsza ma 10 a mlodsza 3lata,nie zawsze sie zgodzą bo przewaznie mlodsza chce wszystko to co starsza,jest jej autorytetem. Ale gdyby miała tą dziesięciolatkę i drugą córkę w podobnym wieku, siora zostałaby już wlasciwie sama,bo te dwie na dwór razem, czy obok do kuzyna a tak ,ma tą małą obok siebie i siedzi sobie z nią lub z nią gdziekolwiek wychodzi. Ma się kim zająć gdy starsza córa całymi dniami lata po dworze 🙂 Ja chciałabym zajść w drugą ciążę gdy Nikola pójdzie do zerówki 🙂 ale czas i życie pokaże 🙂 Moze tak pisze a za rok będę znowu brzuchatką.......o matko 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Pestka no to oszczedzaj sie, a gadaniem gin sie nie przejmuj. Malo ktora kobieta tyje do 13 kg, przewaznie jest to 20 kg, ale oczywiscie wiecej tez sie zdarza. a z nadmiarem kg bedziemy walczyc pozniej 🙂
Ja mam co miesiac robione badanie moczu i morfologie, ale to tylko dlatego, ze od poczatku ciazy mecza mnie zapalenia kaczki i anemie mam ciagle. A reszte badan mialam na poczatku ciazy, no i teraz powtorzylam toxo no i zrobilam krzywa.

• Mamusia
Pestka ginka to jakaś dupa bo wcale nie jest powiedziane że masz góra 9 kg przytyć. To że ona przytyła tyle, to nie znaczy że każda kobieta tak ma. Tym się nic nie przejmuj Kochana :* Z kolei ja z każdej wizyty wychodzę ze skierowaniem, przynajmniej na mocz+osad.

• Mamusia
Laski nie wiem jak tam u Was będzie, ale u mnie prognoza pogody na Poznań i okolice pokazuje że od jutra do niedzieli 26 stopni C,zaraz sprawdzę co będzie po niedzieli....Matko zacznie się parnota....a było tak przyjemnie.....
My od wtorku mamy malarza, wraz z ekipą co będzie nowy kaloryfer zakładać. Malarz w sypialni polozy tapete i w kuchni na dwie ściany....Juz widze ten kurz...i jak tu lezec i odpoczywac. A potem zakup do sypialni nowego łoża małżeńskiego, projekt komandora który teściu wykona,nowy żyrandol itp, zakup łóżeczka i można oczekiwać na nadejście naszej Niki 🙂