Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Na szczęście moje dziecko żłobka na oczy nie zobaczy :P

Jeeee mam szafę!!!!!! 😎 😎 😎 😎 😎 😎 Oczywiście nie obyło się bez gadania M że mi się spieszy a mam przecież jeszcze dużo czasu 😮 Zapytałam tylko czy jego obietnice są gówno warte... moment sie zebrał do auta :P

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Doti bo dobrego tekstu uzylas 🙂 wjechalo mu to na psyche i masz co chcesz 🙂

Moje biedne pojdzie do zlobka o ile dostanie miejsce, bo rodzice musza na nie zarabiac... mojej siostry coreczka chodzi do zlobka i o niebo lepiej i szybciej sie rozwija niz jej straszy brat w jej wieku, ktory siedzial z niania, no wiec mam nadzieje, ze naszemu maluchowi to tez na dobre wyjdzie 😉

• Mamusia
Sytuacja ze żłobkiem u mnie wygląda tak: http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/region-wielicki/1216114-wieliczki-nie-stac-na-utrzymanie-zlobka.html
Żłobka po prostu nie ma państwowego a jak mam dawać 1000zł miesięcznie za prywatny to wolę w domu posiedzieć z dzieckiem przez rok a potem teściowa ma iść na emeryturę.
Jakby były możliwości to Mati by chodził do żłobka, ja bym zarabiała a dom by się budował.... 🤢

Sandra to dobrze, że Ciebie tam teraz nie ma :P

• Mamusia
Sandra, to niestety nieuniknione w miejscu gdzie kazde dziecko nosi jakis zarazek 🤨 w przedszkolach jest podobnie...

Doti no to nieciekawa sytuacja tam u Was, u nas panstwowych jest dosyc, ale za to z miejscem roznie. Ja mam zamiar niedlugo sie udac do tego niedaleko nas i wypytac co i jak 🙂

• Mamusia
Karolcia 😉) Co ty mowisz? 🙂)
Dosyc zlobkow...
Dla porownania zlobkow panstwowych, bo o tych mowie, bo to takie, na ktorych rodzicow stac... jest na caly Poznan miasto 600 000 jest 15... , a przedszkoli ponad 100.

My na liscie oczekujacych mamy okolo 130 dzieciakow.. z czego od wrzesnia przyjmiemy 10 z listy ;// A miasto to najchetniej by chcialo pozamykac, bo nie rentowne ;//

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
ja kosmetyki to z nivea i emolium mydelko i oliwka staawiam na bambino podono najlepsza oliwka 🙂 chusteczki z pampersa raczej mam juz 4 paczki ych sensitive zobaczymy jak sie sprawdza a pampersy tez stawiam na te z pampeersa sie okaze jak sie przyjma 😁

A ja dzisiaj w szkole rodzenia dowiedziałam się, że dzieci nie wolno smarować oliwką bo się pory zatykają i że jak skóra nie schodzi to nie smarujemy żadnymi balsamami po kąpieli bo substancje nawilżające w żelu do kąpania w zupełności wystarczą 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
No wlasnie tez czytam ze na odparzenia kobierty polecaja bardziej bepanthen i linomag niz sudocrem. Z linomag widze wieksza game produktow, to moze sie skusze, bo opinie dobre. Ja kupilam chusteczki do pupy pampers, bo byly w promocji pakowane po 4 opakowania za 19 zl

I też to dzisiaj słyszałam że naklepszy bepanten (i też na obolałe brodawki) a sudocrem wogóle dla dzieci się nie nadaje

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Karolcia 😉) Co ty mowisz? 🙂)
Dosyc zlobkow...
Dla porownania zlobkow panstwowych, bo o tych mowie, bo to takie, na ktorych rodzicow stac... jest na caly Poznan miasto 600 000 jest 15... , a przedszkoli ponad 100.

My na liscie oczekujacych mamy okolo 130 dzieciakow.. z czego od wrzesnia przyjmiemy 10 z listy ;// A miasto to najchetniej by chcialo pozamykac, bo nie rentowne ;//

ja licze na to, ze bedziemy mieli szczęście i sie dostaniemy 🙂 moje dwie siostry maja zajebiste zarobki a dostaly miejsce w zlobku na jezycach...

• Mamusia
Witam wieczorną porą 🙂
Pojadłam u Babci i Dziadka obiad, później słodkie więc byłam pełna 🙂
Obejrzałam film po powrocie i tak sobie stwierdziłam, że nie nadrobie Waszych 24 stron 😜

Ginka zapisała mi maść na moją kake. Mam nadzieję, że szybko pomoże 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ciagly.. ale od wrzesnia najwiecej sie zazwyczaj przyjmuje, bo dzieciaki do przedszkola ida..

aha bo sie wlasnie zastanawialam co my z Ula zrobimy przez pol roku jesli zlobek bylby dopiero od wrzesnia... oczywiscie zakladajac, ze w ogole sie do niego dostanie 🙂

• Mamusia
dzien dobry 😉

ja o żłobku nie myślalam nawet, bo nie ma szans, żeby się dostać 😞 wrócę pewnie za rok do pracy na pół etatu i będziemy sie z mężem wymieniać przy maluchu...

a to dziś rano wpadło mi "w ręce" na necie 😉 http://www.sfora.pl/Coca-Cola-i-Pepsi-zawieraja-alkohol-a44906

• Mamusia
Dzień dobry...
ja dzisiaj od 5 nie mam spania i przewracam się z boku na bok 😮 za dużo mam na głowie i cały czas znerwicowana chodzę... 😞
jeśli chodzi o żłobek to też raczej nie mam zamiaru wysyłać tam dziecka i iść do pracy bo to mija się z celem... zarabiałabym tylko na ten żłobek 🤨
idę na śniadanko.

• Mamusia
Witam.
Apropo mojej szkoły rodzenia to prowadzi ją kobieta, która jest położną w Dreznie i doradcą laktacyjnym w Polce 🙂 Uczyliśmy się wczoraj jak kąpać maluszka, jak go rozebrać i ubrać a ćwiczyliśmy na lalkach. Wcześniej trochę teorii i dała mi listę co mam wziąć do szpitala, w którym będę rodzić. (Ciuszki tylko na wyjście 🙂)Bardzo fajne i ciekawe zajęcia. 😁 A na następnych zajęciach będzie nam pokazywać jak przystawiać malucha do piersi na kilka sposobów 🤪

• Mamusia
Witam.
Ja od rana latałam po sklepach bo miałam smaka na drożdżówkę z rabarbarem i niestety nie dostałam 😞
Kupiłam inną i właśnie zajadam. 🙂
Mi się ostatnio super śpi nawet nocne wstawanie mi nie przeszkadza , no i od jutra wolne od tej szkoły więc bedziemy z córcią odsypiać roczne poranki 😆
Pogoda taka nijaka ,ale pranie trzeba zrobić bo wyjazd się zbliża .
Miłego dnia .

A i miałam cholerny skórcz łydki w nocy 😠