Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
a co do tego ze te kosmetyki z nivea sa przeznaczone od 1 meisiaca zycia to ja powiem ze nic takiego nie widze a czytalam tubki 2razy 😮

ja też na wszystkich nivea widziałam po 1 miesiącu, nawet zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle nivea ma od 1 dnia życia...

• Mamusia
wydaje mi się, że po pierwszym miesiącu, ale ręki nie dam się uciąć... w każdym razie, jak przeczytałam, to zapaliła mi się lampka, że u noworodka nie będe mogła ich stosowac i nie kupiłam.. ale może źle mój mózg przetworzył tą informację 😉

a to dla tych, które ostatnio szukały staników z fiszbinami 😉
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4984052

• Mamusia
inirtam napisał(a):
edith napisał(a):
inirtam napisał(a):
kurna...wzdyma mnie od tego bobu 🤢

jak to się i je i przygotowywuje ??

kupujesz bób (taki zielony) na jakimś bazarze, pakowany po 1kg, u nas dziś 6zł kosztował... myjesz i wrzucasz do wody z solą i gotuje się jak kalafior, do miękkiego 😉 skórka trochę brązowieje, odcedzasz i można wcinać ze skórką lub bez, zalezy jak kto lubi 😉

Chyba się skuszę bo gdzieś coś o tym słyszałam że to dobre jest a nigdy bobu nie jadłam.

a co do nivea ja używałam na początku z próbek i było ok więc kupiłam już normalne opakowania... zależy jak skórka dziecka zareaguje...

• Mamusia
ja bardzo lubię bób i mój M też, tylko jest z tych wzdymających, więc nie można przesadzac z iloscia 🙂

a tu staniki nieco droższe 🤔, ale polecane i dobrej jakości, więc jak ktoś może zainwestować, to można http://allegro.pl/listing.php/search?string=biustonosz+do+karmienia+alles&category=0

• Mamusia
a my przed chwilą wróciliśmy - byliśmy na przeglądzie samochodu i przy okazji w hurtowniach dziecięcych w sprawie wózka- no i udało nam się kupić -ufffffff.... duży zakup do przodu 🙂

a co do proszków to my się chyba na białego jelenia zdecydujemy 😉 a jak będzie uczulać to pomyślimy co dalej...

idę na meczyk 😉 miłego wieczorku!

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Ja o tym po 1. miesiacu zycia widzialam na nivea baby w rossmannie, z tego co dobrze pamietam na plynie do kapieli lub szamponie i jakims balsamie..

a to moze akkurat te po 1 miesiacu
ja mam talk krem na odparzenia i nawilzajacy do buzki i mleczko do cialka i na zadnym nie jest nic napisane wiec pewnie mozna spokojnie stosowac 🙂

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Ja o tym po 1. miesiacu zycia widzialam na nivea baby w rossmannie, z tego co dobrze pamietam na plynie do kapieli lub szamponie i jakims balsamie..

a to moze akkurat te po 1 miesiacu
ja mam talk krem na odparzenia i nawilzajacy do buzki i mleczko do cialka i na zadnym nie jest nic napisane wiec pewnie mozna spokojnie stosowac 🙂

sprawdz na odwrocie mleczko do ciała, bo widziałam tak jak karola na płynach/szamponach i na mleczku w biedronie, w super-pharm i rossmanie...(choć nie ma znaczenia gdzie, bo to te same kosmetyki) zarówno na niebieskich jak i na tych bialych opakowaniach nivea baby...