Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam Laski,
ja wyspana i dziś do znajomych na grilla idziemy więc trzeba coś zrobić żeby z pustymi rękami nie iść 🙂przeglądam piżamy na necie i nawet u mnie znalazłam takie jak ty Sandra kupiłaś tylko ja nie cierpię koszul(no wiadomo do porodu muszę mieć 😉)ale na później coś ze spodenkami muszę poszukać.

• Mamusia
Heloooł 🙂
Ja też dzisiaj wyspana 🙂 Przetestowałam tą poduszkę rogala i rewelacyjnie mi się śpi 😁
Więc dobrze, że ją zakupiłam 🙂

Powodzenia na wizytach dziewczyny 🙂

Ja nie wiem co dzisiaj w planach... Póki co w domu będę siedzieć i może ogarnę troszku...

• Mamusia
Hej Kochane. Poranek dziś masakryczny, bo przy pobieraniu krwi tyle krzyku, płaczu i wierzgania że myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok 😞 Biedne moje dziecko 😞 😞 😞
Pierze się właśnie pranie dla Dzidzi następne. I będę miała te pierwsze ubranka wyprane. Nie wiem tylko kiedy się zbiorę za prasowanie, ale to pomalutku co drugi dzień będę sobie robić...
W niedzielę zaczyna się lipiec - zostały mi 2 miesiące do porodu teoretycznie. A jeszcze wózek trzeba znieść ze strychu i wyprać :/ :/ :/ Mam wrażenie że za wcześnie się biorę za to wszystko ale wolę tak, niż później cierpieć z bólu...
Sandra do porodu to chyba jakąś koszulę musisz mieć:P

• Mamusia
Ja bede prasowac miesiac, moze z dwa tygodnie przed tak samo prac... z tym, ze mi w razie czego na pewno mama pomoze, wiec sie nie martwie.. ze bede musiala 5h przy zelazku stac.. 🙂)

A poza tym male ciuskzi to tak szybciutko sie prasuje 🙂 nie to co starego 🙂) hehe 🙂

Ja bede w szpitalnych urzedowac 🙂) A w domu do karmienia mam jedna, wiec jakos sie uporamy... 🙂

Umylam wszystkie okna w chacie, chyba 5 raz w zyciu wszystkie na raz... zamiotlam w pokoju duzym umylam podloge i zostala mi jeszcze kuchnia i korytarz, ale chwila przerwy na kawe musi byc, bo wyzione ducha zaraz w tym upale 🙂

• Mamusia
Byliśmy w tym sklepie i zamówione 🙂 we wtorek do odbioru:
-łóżeczko
-pościel do łóżeczka, baldachim, osłonka
- 2 prześcieradła
- przewijak na łóżeczko
- poduszka i kołderka do wózka
- poszewki na poduszkę i kołderkę do wózka
Materace mieli tylko piankowe a ja takich nie chce, wiec zaraz zamówie na allegro, wraz z ceratką bo tego też nie mieli.
Więc do kupienia zostały mi tylko staniki do karmienia, ale to później i wózek na początku sierpnia.
Całą resztę dla dzidziusia, począwszy od ubranek, po kosmetyki, pampersy itd itd, wszystko mam 🙂
Do szpitala też już wszystko mam kupione, a pakować się będę z dwa tyg przed terminem.
Jakoś mi lepiej, gdy wiem że wszystko juz czeka na małą 🙂
Łóżeczko we wtorek odbieramy takie jak na miniaturce, z tym misiem stojącym, przewijak też ma takiego samego misia i poszewka do kołderki do wózka też ma tego misia 🙂
http://allegro.pl/baby-raj-sliczne-lozeczko-venge-z-vanilia-i2294234609.html
marzyło mi się takie ciemne łóżeczko, z jasnymi dodatkami.

• Mamusia
No Pesteczko to możesz teraz spokojnie czekać na Dzidzię 🙂 Mi jeszcze trochę brakuje, głównie kosmetycznych rzeczy, ale część kupię teraz po wypłacie a resztę w sierpniu. Musimy rozsądnie podzielić wydatki żeby na rachunki też zostało 😁

• Mamusia
Doti napisał(a):
No Pesteczko to możesz teraz spokojnie czekać na Dzidzię 🙂 Mi jeszcze trochę brakuje, głównie kosmetycznych rzeczy, ale część kupię teraz po wypłacie a resztę w sierpniu. Musimy rozsądnie podzielić wydatki żeby na rachunki też zostało 😁

Dokładnie, teraz spokojnie mogę czekać 🙂
Masz rację, wydatki trzeba rozsądnie rozplanować, żeby się nie okazało że na rachunki lub jedzenie nie starczyło 🙂 my mieliśmy na te cele osobno odłożone, więc luzik 🙂 Na wózek teraz trzeba odkładać 🙂

• Mamusia
Doti napisał(a):
Pestko wszystko zależy od tego jaka jest gondola w wózku. W większości te gondole są miękkie w środku, poza tym jak kładziesz np. w rożku to już materacyk nie jest potrzebny.

aha, to mnie właśnie interesowało,czy te gondole są miękkie czy twarde jak kamień i trzeba kupić coś. To dopiero ocenię jak kupię wózek w sierpniu 🙂 Dzięki 😘