Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
co do staników to na razie zakupiłam jeden, taki zwykły miękki i bez fiszbin właśnie
normalnie to takich nie nosze tylko usztywniane i z fiszbinami oczywiście, ale sobie pomyślałam, że ten będzie dobry np. do zakładania na noc, bo przecież z cycków będzie nam mleko pewnie leciało, więc będę mogła sobie do nich wkładać wkładki, a nie chcę co noc moczyć piżamy i pościeli
a z kolei sądzę, że w takim z fiszbinami to może nie śpi się najwygodniej więc ten będzie lepszy
a na dzień to chciałabym jakiś usztywniany z fiszbinami, ale żeby były odpinane miseczki, bo to zawsze wygodniej

co do rozmiaru to zaryzykowałam, bo nie wiem jak bardzo mi cycki spuchną, ale drogi nie był na szczęście, najwyżej będę musiała po porodzie kupić sobie jakiś odpowiedni

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
cześć laseczki 🙂
ja właśnie wczoraj tez zamówiłam sobie koszule na allegro i czekam aż przyjdą, mam nadzieję, ze materiał będzie ok, ale oglądałam podobne jak Ty, Pestka i skoro piszesz, że przyjemny materiał to jestem spokojniejsza 🙂 bo tak to ryzyk-fizyk, nigdy nie wiadomo na co się trafi, na zdjęciach wszystko zawsze wygląda ładnie
emi to gdzie ostatecznie zdecydowałaś rodzić - Ostrów czy Pleszew??

Pati jednak Pleszew a Ty?

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
mam pytanie do dziewczyn, które kupowały już albo były się orientować w cenach
proszek Dzidziuś 3kg za 25,90 - to dobra cena??
ile mniej więcej w sklepach kosztuje?

Właśnie wczoraj była o tym mowa 🙂
To dobra cena, bo taki Jelp kosztuje niby 30zł za 1,6kg więc różnica straszna, a dziewczyny o Dzidziusiu mówiły,że właśnie w takich cenach chyba on jest.Między 25-30zł / 3kg

• Mamusia
Hej Dziewczyny,moje starsze dziecko szalało wczoraj do 23 😮 za to pospałyśmy dziś dłużej ale i tak wolę jak po 20 już śpi bo mam czas porobić sobie swoje rzeczy!!!
Ja jeszcze piżam nie mam,a u nas taka dziura że na zakupy trzeba do większego miasta jechać,myślę że wyciągnę M w przyszłym tygodniu.Jeszcze serwis auta musieliśmy zrobić i oczywiście znaleźli parę rzeczy i kasiorka poszła się paść 😠
Za to w piątek na grilla do znajomych idziemy więc troszkę się rozerwę!!!

• Mamusia
emi napisała :
Pati jednak Pleszew a Ty?

no ja raczej Ostrów, bo tu na miejscu, Pleszewa ani Kalisza nie brałam pod uwagę, jedynie Polną,ale to tylko w sytuacji, gdyby mój lekarz tak zalecił z jakiś wzgledów (bo on tam pracuje), albo gdybym miała planowaną cesarkę,

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
Natlaia mi napisala esa
ze dostala jeden zastrzyk i ze podpieli ja pod ktg 🙂 i ze kolacje juz o 16.30 hehe 🙂

to jak kolacja tak wcześnie to niech się zaopatrzy w jakieś przekąski, bo gdzie tu wytrzymać potem tyle godzin bez jedzenia...

• Mamusia
a ja dzisiaj szaleję na allegro i kupuję wyprawkę dla małej i dla siebie 🙂
pieluchy, podkłady, pojemniki na mleko, gaziki, smoczek, majtki poporodowe, proszki do prania też wzięłam (skoro mówicie ze cena dobra) itd.
także będę mogła już sporo odhaczyć z mojej listy 😜

• Mamusia
Emaleth napisał(a):
Biedna Emi ja to bym z głodu padła 🤢
Pestka a jak tam twoja dieta,trzymasz się jakoś,kiedy masz wizytę?

Moja dieta dobrze 🙂 Dzięki że pytasz 🙂 jestem z siebie dumna 🙂 mam 2 kg mniej niż na ostatniej wizycie. Teraz idę do niej 2 lipca czyli w ten poniedziałek. Dziś znów była u mnie położna,co tydzien przyjezdza i znow sama z siebie gadała żebym sobie głowy nie zaprzątała tą moją ginką bo ona ma fisia na punkcie pilnowania wagi i diety nawet w ciąży. Unikam słodyczy,jem małe posiłki i pije wodę. Wiadomo jak idę np do siorki na kawę to zjem jedno ciasteczko albo kawałek placka bo nie wypada inaczej, ale ograniczam tylko do jednej sztuki. Robię to dla siebie, nie dla niej.Nie dlatego żeby mnie pochwaliła w poniedziałek czy coś. Ja jej powiem swoje w poniedziałek i tak.

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
Emaleth napisał(a):

Moja dieta dobrze 🙂 Dzięki że pytasz 🙂 jestem z siebie dumna 🙂 mam 2 kg mniej niż na ostatniej wizycie. Teraz idę do niej 2 lipca czyli w ten poniedziałek. Dziś znów była u mnie położna,co tydzien przyjezdza i znow sama z siebie gadała żebym sobie głowy nie zaprzątała tą moją ginką bo ona ma fisia na punkcie pilnowania wagi i diety nawet w ciąży. Unikam słodyczy,jem małe posiłki i pije wodę. Wiadomo jak idę np do siorki na kawę to zjem jedno ciasteczko albo kawałek placka bo nie wypada inaczej, ale ograniczam tylko do jednej sztuki. Robię to dla siebie, nie dla niej.Nie dlatego żeby mnie pochwaliła w poniedziałek czy coś. Ja jej powiem swoje w poniedziałek i tak.

Pestka, podziwiam Cie za Twoją silną wolę, ja nie potrafię być na diecie i sobie odmawiać czegoś,
w piątek mam wizytę i ciekawa jestem ile teraz będzie na plusie, miałam 5-6 kg, ale mam wrażenie że wciągu ostatnich tygodni przybrałam nieźle na masie, zwłaszcza jakoś uda chyba zrobiły sie wydatniejsze 🥴

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
Pestka24 napisał(a):
Emaleth napisał(a):

Pestka, podziwiam Cie za Twoją silną wolę, ja nie potrafię być na diecie i sobie odmawiać czegoś,
w piątek mam wizytę i ciekawa jestem ile teraz będzie na plusie, miałam 5-6 kg, ale mam wrażenie że wciągu ostatnich tygodni przybrałam nieźle na masie, zwłaszcza jakoś uda chyba zrobiły sie wydatniejsze 🥴

Dziękuję 🙂 Trochę dziwnie brzmi słowo dieta, w okresie ciąży 🙂 hi, jakbym nienormalna jakaś była i się głodziła. Nie jest tak, absolutnie ! W życiu ! Nic się kochana nie martw, ja już też przestałam się martwić, wierzę w to, że wróce do swojej wagi, mam silną wolę i myślę że nie będzie aż tak źle jak mnie chciała ginka nastraszyć. Z resztą myślę że po porodzie też będziemy utrzymywać kontakt ze sobą to podzielimy się swoimi dokonaniami odnośnie wagi 🙂 Główka do góry, choćbyś zobaczyła na wadze 9 czy 10kg więcej, olać to 🙂

• Mamusia
Zmieniając temat- dzisiaj będzie dobry mecz. Jutro Niemcy grają, oby przegrali 🙂 hihi znając życie wygrają i jutro i wogóle Euro 2012. Ale trzeba przyznać, idzie im nieźle....Naszym jeszcze daleko do nich.... A wiecie może kiedy jest finał? w niedziele czy poniedziałek?

• Mamusia
Pauleczka20 napisał(a):
ja już wolę nie wchodzić na wagę.. :< juz 8 kg do przodu a gdzie tam do końca. 🙂
ale cóż jak sobie pozwalam na wszystkoooo ..a później stoje przed lustrem i narzekam ze poszło w boczki ;d
wczoraj na kolacje to chyba z 10 racuchów poszło . ;O

Mi w boczki może nie, na twarzy też jakoś nie przytyłam i w ramionach ale widzę jedynie gdzie, to w udach różnicę i troche tyłek...Ale tak szybko jak przytyję, tak schudnę, taka moja natura,a pilnuję się żeby nie mieć wyrzutów sumienia potem że żarłam co popadnie i wszystko co dusza pragnęła.Mówie sobie- do cholery kto tu rządzi moim organizmem, ja czy apetyt? Nie będzie mi on nakazywał jeść słodycze i inne pierdoły 🙂

• Mamusia
ze słodyczy to tylko żelki . 😉
a tak to duuuuuuuzo owoców ale wiadomo że to tez cukier... a niby owoce to takie zdrowe i można jeść ile sie chce. ;d ostatnio sie zdziwiłam że kg arbuza ma 300 kalorii. ;O a ja potrafie 2,5 kg na raz zjesc...
W ostatnich tygodniach powinno sie pol kg na tydzien przybrac to ciekawe co by na to Twoja ginekolog powiedziala ... 😜P
Ja radzę sobie z upałami wchodząc do basenu z siostrzyczką 😉 nie wiedziałam że 6 miesieczne dziecko może sie tak cieszyc z zabawy w wodzie 😉))

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
Zmieniając temat- dzisiaj będzie dobry mecz. Jutro Niemcy grają, oby przegrali 🙂 hihi znając życie wygrają i jutro i wogóle Euro 2012. Ale trzeba przyznać, idzie im nieźle....Naszym jeszcze daleko do nich.... A wiecie może kiedy jest finał? w niedziele czy poniedziałek?

w niedzielę, 1 lipca

• Mamusia
Pauleczka20 napisał(a):
ze słodyczy to tylko żelki . 😉
a tak to duuuuuuuzo owoców ale wiadomo że to tez cukier... a niby owoce to takie zdrowe i można jeść ile sie chce. ;d ostatnio sie zdziwiłam że kg arbuza ma 300 kalorii. ;O a ja potrafie 2,5 kg na raz zjesc...
W ostatnich tygodniach powinno sie pol kg na tydzien przybrac to ciekawe co by na to Twoja ginekolog powiedziala ... 😜P
Ja radzę sobie z upałami wchodząc do basenu z siostrzyczką 😉 nie wiedziałam że 6 miesieczne dziecko może sie tak cieszyc z zabawy w wodzie 😉))

To by powiedziała, że powinnam jak dotąd przytyć może 4kg i przez te 10 tygodni co mi zostały, maksymalnie też 4kg i wyszłoby 8kg jak w pysk strzelił. Ta baba ma nasrane we łbie ! 🙂 Niestety nie mam basenu 😞 Takie półroczne dziecko to już fajny mały śmieszek 🙂
Aha, no moja ginka ostrzegała mnie przed owocami właśnie, że to nie prawda że można je jeść do woli, że można ale tylko trochę....Nie wiem ile wg niej to trochę oznacza...Może dwie truskawki 🙂