Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja poprasuję troszkę... potem zrobię ciacho, ale to jak M sobie do pracy pójdzie, bo nie lubie, jak mi się krząta po domu...wtedy robota w ogóle nie idzie 😉 i jeszcze może na jakieś zakupy skoczę, a na 17 do gin... o właśnie!! trzeba się do kultury doprowadzić 🤪

• Mamusia
Witam sie z rana 😉)

Obudzilam sie o 3 40 i cholera do 5 zasnac nie moglam ;//
ehhh.. ide sie zaraz wpieprzyc do lekarza z tym gardlem ;// bo mozna dostac na glowe ;//
Oczywiscie dzwonilam o 8 30 i juz nie ma numerkow na telefon. Bo pewnie stare babcie od 7 juz pod poradnia koczuja ;(

• Mamusia
A ja też miałam ciężką noc 😞 Synek jakoś mi się tak ostatnio układa, że jak mnie nie boli kręgosłup i nogi nie mogę wyprostować to jakoś w poprzek że go czuje z przodu i z tyłu równocześnie i boli jak cholera to znowu mi po jajnikach tańczy. 🤔 Chyba się przekręcę.

• Mamusia
Witam.
Ja już poleciałam po zakupy bo teraz przed wyjazdem nie robimy dużych tylko codziennie co nam brakuje . Chcę odmrozić lodówkę i wyłączyć z prądu na czas naszej nieobecności .
U mnie pogoda ok więc zaraz biorę się za pranie bo mam pełen kosz ,aż się wysypuje. 😁
No i obiad mam dziś czasochłonny : kurczak, ziemniaczki skrobane i surówka z pory, jabłka i marchewki .No i gar rosołu ugotuję zeby już do wyjazdu się za bardzo nie przemęczać w kuchni 😜
Mąż mi dał dzisiaj zadanie bojowe mam spisać atrakcje Wrocławia, Karpacza i oczywiście trasy pomiędzy 😮 także mam niewdzięczną robotę .
Miłego dnia.

• Mamusia
Witam się.
A ja spałam bardzo dobrze 🙂 w końcu
Ja łykam Femibion, niby powinno się przez całą ciąże łykać kwas foliowy, więc tak też robię.No i DHA.
U nas słoneczko świeci i od razu nastrój lepszy 🙂 Ubieram się i idę do siorki na pogaduchy. Pa pa

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Witam.
Ja już poleciałam po zakupy bo teraz przed wyjazdem nie robimy dużych tylko codziennie co nam brakuje . Chcę odmrozić lodówkę i wyłączyć z prądu na czas naszej nieobecności .
U mnie pogoda ok więc zaraz biorę się za pranie bo mam pełen kosz ,aż się wysypuje. 😁
No i obiad mam dziś czasochłonny : kurczak, ziemniaczki skrobane i surówka z pory, jabłka i marchewki .No i gar rosołu ugotuję zeby już do wyjazdu się za bardzo nie przemęczać w kuchni 😜
Mąż mi dał dzisiaj zadanie bojowe mam spisać atrakcje Wrocławia, Karpacza i oczywiście trasy pomiędzy 😮 także mam niewdzięczną robotę .
Miłego dnia.

Fajnie masz Mixi 🙂
My już nigdzie nie jedziemy,byliśmy kilka dni w Krakowie na majówce i starczy 🙂 Szczerze mówiąc teraz byłoby mi ciężko usiedzieć w aucie bo krzyż mnie często boli jak siedzę.
Za rok pewnie też wakacje w domu, z takim małym bobasem to większe umęczenie niż odpoczynek na wakacjach.heh. Takie moje zdanie. A na pewno mojej kruszynki nie zostawię z dziadkami 🙂 Więc najbliższy wyjazd dopiero chyba w 2014r 😞
A Wam życzę miłego wypoczynku 😘

• Mamusia
A dzisiaj byłam w aptece bo gin mi przepisała różne specyfiki na skórcze łydek
-asmag forte
-calcium sandoz 500
-cyclo 3 fort
a ta w aptece mi powiedziała ,że to nie są specyfiki na skórcze łydek , najbliżej niby jest asmag forte ,ale też kręciła głową i nic w końcu nie kupiłam.
W dodatku miałam to wszystko brać na raz i jeszcze do tego te moje witaminy pfarmaton więc uważam ,że to troszeczke za dużo tych specyfików jak na kobietę w ciąży 😮
I pytała aptekarka co to za lekarz imie i nazwisko 😮

• Mamusia
Hej brzuszki 🙂 nam się zrąbał komputer, ale już działa, uff 🙂 byłam wczoraj na szkole rodzenia pierwszej 🙂 przesympatycznie 🙂 a dziś jest w końcu ładna pogoda, ja mam takie okna brudne.... chyba szybko machnę to w kuchni chociaż, bo już nie mogę na nie patrzeć 🤢
Co do M to ja na swojego nie mogę narzekać... Tzn, on ma swój czas i swoje tempo. Jak go o coś proszę to muszę czekać aż się prośba uprawomocni 😉 Na początku straaaasznie mnie to wkurzało, bo ja taka prędka jestem do wszystkiego, ale teraz... chyba się dotarliśmy 😉 Teraz za mnie nosi, kupuje, ja nie lubię podłóg myć, bo za dużo schylania, to on pomyje, co prawda po jakimś czasie, ale pomyje. A jak porównam go do jego ojca to jest kochany. Jego starszy to masakra... Nic w domu nie robi, bo on gospodarz jest - jeździ ciągnikami, maszynami, itp, a jego matka po polu z gracą zapiernicza 🤨 Masakra. A wyczucie czasu ma, że ja bym zwariowała. Wigilia albo Wielka Sobota to on musi klozet naprawiać albo łóżko rozkręcać 😜

• Mamusia
Witam sie 🙂 a ja juz od rana polecialam na zakupy rozne i dopiero co wrocilam, zmachalam sie niesamowicie. Odkad biore Laktomag B6 na skurcze to ich nie mam 🙂 i o niebo lepiej mi sie spi, chociaz i tak budze sie przy kazdej zmienie pozycji, no ale trudno. teraz wcinam bule i popijam slaba kawe z mlekiem i nastawilam pranie - oby nie padalo 🙂

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
Dobry 🙂
mi sie cos ciezko oddycha od samego rana 😮
wczoraj M mi oznajmil ze moze uda sie jechac nad morze 😁 byla bym przeszczesliwa bo uwielbiam morze ☺️ no ale zobaczymy czy bedzie nas stac na taki wypadzik 4 dniowy

Emi ja od siebie z miasta mam 30 min autem do morza a od mojej mamy niecałe 10 min 🙂

• Mamusia
Malgosia1986 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
Dobry 🙂
wczoraj M mi oznajmil ze moze uda sie jechac nad morze 😁 byla bym przeszczesliwa bo uwielbiam morze ☺️ no ale zobaczymy czy bedzie nas stac na taki wypadzik 4 dniowy

Emi ja od siebie z miasta mam 30 min autem do morza a od mojej mamy niecałe 10 min 🙂

szczęściara, tez bym tak chiala 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Malgosia1986 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
Dobry 🙂

Ale pogoda jest paskudna. Mamy tylko 15 stopni, wieje jak cholera i popaduje 😞

• Mamusia
Malgosia1986 napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Malgosia1986 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
Dobry 🙂

Ale pogoda jest paskudna. Mamy tylko 15 stopni, wieje jak cholera i popaduje 😞

zazdroszcze cos wspanialego 🙂

• Mamusia
a ja sie biore za szykowanie rzeczy do szpitala dla dziecka moja babcia jak uslyszala ze nad morze chce jechac zbladla az mowi zebym nigdzie nie jechala bo ja niedlugo urodze i sie boi o mnie 😮 wysnilo jej sie ze dziecko urodzi sie w lipcu 😮
a wiecie co jest najlepsze .. ze co ona powie to sie sprawdza tez jej sie wysnilo ze moja kuzynka urodzi Szymka ze bedze duzy i ze urodzi go 23 maja w jej urodziny i wyobrazcie sobie ze tak to tez bylo Szymek ponad 4 kg 23 maja urodzony 😮 wiem ze to moze wydawac sie zabawne ale zyje z nia tyle lat i wiem jak to jest
dla spokoju ducha swojego i jej naszykuje juz w odzielna polke ciuszki dla malej i inne takie co mam 🙂

• Mamusia
zastanawiam sie czy w tym szpitalu gdzie chce rodzic trzeba miec pajacyki kaftaniki spiochy itp swoje czy to szpital daje teraz czytam to widze ze i recznik dla malucha trzeba miec swoj :

Dla maluszka
Ubranka - co najmniej po 3 szt śpiochów, kaftaników, koszulek, pajacy, skarpetek plus czapeczka
Pieluchy - parę tetrowych i jednorazowe
Kosmetyki dla maluszka-Mokre chusteczki do wycierania pupy ,nie perfumowane mydełko dla niemowląt,ręcznik kąpielowy z kapturem, zestaw do pielęgnacji pępka (gencjana na spirytusie, spirytus 70 %, jałowe gaziki),oliwka dla niemowląt, zasypka(wg uznania), krem ochronny na każdą pogodę, krem do pupy,szczoteczka do włosów i nożyczki do paznokci oraz kocyk lub rozek i fotelik samochodowy, jeżeli będziesz z dzidzią wracała samochodem 😉

i zgupialam 😮