Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Dziewczyny a na jakiej firmy kosmetyki dla dzidzi sie nastawiacie?

Ja już kosmetyki mam dla małej.Mają długi termin ważności,bo patrzyłam specjalnie, więc kupiłam już dawno 🙂Różne firmy, nie mam wszystkich z jednej.Kilka mam z Nivea a reszty nie pamiętam nawet 🙂 Coś chyba z Bambino mam też

• Mamusia
cudna jest 😉 jak wchodzę do rodziców do domu i mówie `cześć Julka. to ona juz odwraca do mnie głowke i wyciąga rączki i się cieszy 😉 😜
Taka duża różnica wieku pomiędzy nami ale wiem że rodzicom nie mogło sie przydarzyć nic lepszego na "stare" lata ;d to znaczy oni nie tacy starzy bo mama ma 38 lat 😉
Miałam małą praktyke bo mama miala cesarke i nie umiala sie ruszać przez dwa tygodnie i chcąc nie chcąc musiałam wszystko przy małej robić . 🙂

• Mamusia
Ja Karola używałam akurat takich bezzapachowych i całkiem naturalnych na początku bo jednak obawiałam się tego jonsona że wysypie małą a i tanie też one nie są. A teraz to bambino,palmers co akurat na promocji,na szczęście moje dziecko do uczuleniowców z wrażliwa skórą nie należy 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Dziewczyny a na jakiej firmy kosmetyki dla dzidzi sie nastawiacie?

no właśnie nie wiem jeszcze, na te pierwsze dni chciałam wybrać jakieś "lepsze" i kupiłam duze opakowanie emulsji do ciała i emulsji do kąpieli emolium - 400 ml kosztowało ok 28 z, więc za jak takie duże opakowanie to nie tak źle
a potem będę testowała moje próbki i mini produkty które dostałam na szkole rodzenia, a mam różnych firm (bo i niwea, johnson, perfecta baby, pharmaceris baby, hipp i mustela) i zobaczę jak będzie reagować skóra maluszka i coś tam wybiorę

• Mamusia
Ja mam puder łagodzący z Nivea Baby
Mydełko Bambino
Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała DAX Perfecta baby. Od pierwszego dnia życia
i szampon i płyn do kąpieli 2w1 też tej firmy DAX.Tylko ze nie zauwazylam ze on jest od 2miesiąca zycia dziecka 🙂 Mogą one być chyba dobre bo napisane jest tak:
-hipoalergiczny
-do skóry wrażliwej, suchej i atopowej
-bez barwników i alergenów.
I mają pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka

• Mamusia
Linomag to do pupci przez pierwsze 2-3 miesiace używaliśmy i wg mnie jest bardzo dobry bo Julka sie nie odparzała ani nic. Chociaż to tez zasługa pampków bo w huggisach new born sie odparzała troszke a w pampres premium care wogole. Pozniej sudocrem. sudocrem jest podobno za ciezki na delikatna skórke dzidziusia..

• Mamusia
Fajnie właśnie jak się gdzieś można w próbki zaopatrzyć,mi ostatnio przyszedł powitalna paczka z klubu pampersa(10 pieluszek i chusteczki) i już widzę że są lepsze od huggisa a i ja osobiście za chusteczkami huggisa też nie przepadam bo strasznie sztywne są.

• Mamusia
my na początku używaliśmy chusteczek z pampersa tych zielonych, ale w niebieskim albo różowym pudełku ze szpitala ( nie pamietam) byla próbka tych białych- sensitive . i są delikatniejsze. a Teraz to juz jakie są w promocji 😉 ale niektóre są strasznie suche np z jonsona.

• Mamusia
Emaleth napisał(a):
Fajnie właśnie jak się gdzieś można w próbki zaopatrzyć,mi ostatnio przyszedł powitalna paczka z klubu pampersa(10 pieluszek i chusteczki) i już widzę że są lepsze od huggisa a i ja osobiście za chusteczkami huggisa też nie przepadam bo strasznie sztywne są.

Chusteczki mam własnie pampers Sensitive a pieluszki tez pampersa kupie na poczatek a potem sprubuje DADA 🙂
A co trzeba zrobic zeby dostac od nich taki zestawik? wystarczy się zarejestrowac?

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
Emaleth napisał(a):

Chusteczki mam własnie pampers Sensitive a pieluszki tez pampersa kupie na poczatek a potem sprubuje DADA 🙂
A co trzeba zrobic zeby dostac od nich taki zestawik? wystarczy się zarejestrowac?

probowalam tez zglosic sie zeby dostac probki ale na stronce pampersa nic nie znalazlam poki co czekam na probki z johnson

• Mamusia
dobre sa tez chusteczki z biedronki sensitive. my uzywalismy pampkow z biedronki przez jakis miesiac. pozniej zaczeły sie promocje pampers i wychodzi na to samo mniej wiecej. ja ostatnio kupilam 180szt za 90 zl. a paczka z biedro kosztuje 28zl i tam jest 56szt. jeżeli chodzi o rozmiar 3 😉