Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
odebralam te nieszczesne wyniki;/
hemoglobina z 10,9 spadla na 10,7
hemokryty wzrosly z 30,5 na 30,7
erytocyty z 3,44 na 3,45
😠 😠 😠 😠 😠 😠

co zrobisz, nic nie zrobisz...na tym etapie ciazy to jest normalne...

no nic mam nadzieje ze te wyniki nie maja wplywu na mala

Raczej nie, bo ona i tak zabiera tyle ile jej potrzeba, a Tobie zostawia resztki 😁 ja mam podobne wyniki do Twoich...

to mysle ze nie powinnam sie martwic 😁 chociaz i tak jakies tragiczne chyba nie sa 😁

nie sa tragiczne, ale widzisz moja gin jest taka jebnieta, ze mnie nimi ciagle straszy i zapisuje jakies swinstwa 🤨

• Mamusia
Moja sis od narodzin małego, stosowala oillatum lub emolium. A pozniej mały miał problemy ze skórą- i takie preparaty już nie działały. a w aptece juz lepszych nie ma :| Więc sama nie wiem co warto kupić a co nie 🤔
Właśnie się bardzo zdenerwowałam, bo moja siostra była na usg i wyszły jej słabe przepływy i dzidziuś jest malutki jak na swój tydzień 😞 ciekawa jestem co teraz 😞

Jeszcze pytanie mam do wszystkich doświadczonych mam, jakie produkty przydadzą się po narodzinach dziecka? Mam namyśli jakieś plasterki, herbatki dla niemowlaka, mamy? Zakupy zrobią dla mnie moi rodzice i muszą je zdążyć wysłać więc muszę przekazać im listę wcześniej.

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
erytocyty z 3,44 na 3,45
😠 😠 😠 😠 😠 😠

co zrobisz, nic nie zrobisz...na tym etapie ciazy to jest normalne...

no nic mam nadzieje ze te wyniki nie maja wplywu na mala

Raczej nie, bo ona i tak zabiera tyle ile jej potrzeba, a Tobie zostawia resztki 😁 ja mam podobne wyniki do Twoich...

to mysle ze nie powinnam sie martwic 😁 chociaz i tak jakies tragiczne chyba nie sa 😁

nie sa tragiczne, ale widzisz moja gin jest taka jebnieta, ze mnie nimi ciagle straszy i zapisuje jakies swinstwa 🤨

ja też mam podobne do Was. ginka ostatnio powiedziała, ze w III trymestrze to normalne, bo dziecko dużo ciągnie i tylko żeby kontrolować czy bardziej nie spada...

• Mamusia
Doti napisał(a):
Szalejecie Kochane, szalejecie :P
Ja doszłam do wniosku, że najpierw zużyję to co mam a później jak będę kupować to z serii Ziajka 🙂
A poza tym kupiłam sobie dziś biustonosz do karmienia jeden z fiszbinami za 12zł i jeden bezszwowy taki sportowy ( http://allegro.pl/bezszwowy-biustonosz-stanik-l-xl-majorka-marine-i2482901037.html#tabsAnchor ) też za 12 zł 😁 i doszłam do wniosku, że te sportowe są rewelacyjne na teraz na noc do spania i na później do chodzenia po domu 🙂 nic nie uciska, nie trzeba się z zapinaniem męczyć a do karmienia wystarczy zsunąć pod pierś 😁
Zostało mi 7 tygodni do porodu!!! 🤪 🤪 🤪

Nie za wcześnie na kupno biustonosza do karmienia?......Piersi chyba jeszcze rosną.....poza tym zwiększą swoją objętośc jak nabiorą mleczka dla dzidziusia....

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
erytocyty z 3,44 na 3,45
😠 😠 😠 😠 😠 😠

Hemoglobine mam troche wyższą ale położna kazała mi jeśc dużo pietruszki,mięsa ......ogólnie produktów z żelazem.....Bierzesz jakieś żelazo w tabletkach?.

• Mamusia
mamusiak napisał(a):
Doti napisał(a):
Szalejecie Kochane, szalejecie :P
Ja doszłam do wniosku, że najpierw zużyję to co mam a później jak będę kupować to z serii Ziajka 🙂A poza tym kupiłam sobie dziś biustonosz do karmienia jeden z fiszbinami za 12zł i jeden bezszwowy taki sportowy ( http://allegro.pl/bezszwowy-biustonosz-stanik-l-xl-majorka-marine-i2482901037.html#tabsAnchor ) też za 12 zł 😁 i doszłam do wniosku, że te sportowe są rewelacyjne na teraz na noc do spania i na później do chodzenia po domu 🙂 nic nie uciska, nie trzeba się z zapinaniem męczyć a do karmienia wystarczy zsunąć pod pierś 😁
Zostało mi 7 tygodni do porodu!!! 🤪 🤪 🤪
Nie za wcześnie na kupno biustonosza do karmienia?......Piersi chyba jeszcze rosną.....poza tym zwiększą swoją objętośc jak nabiorą mleczka dla dzidziusia....
Te biustonosze się dość rozciągają w miseczkach więc nie będzie problemu jak mi jeszcze biust urośnie a później jeszcze i tak pewnie kupię.Poza tym teraz potrzebuję czegoś głównie na noc do spania bo dziś obudziłam się z plamą na prześcieradle!

• Mamusia
wróciłam od dentysty... po raz kolejny zatruł mi zęba i kazał przyjść jutro. teraz czuje takie pulsowanie 🤨
jutro rano jeszcze muszę iść oddać siuśki i krew... bo w poniedziałek wizyta 🙂

aż muszę się położyć, tak mnie głowa rozbolała od tego zęba 😞

• Mamusia
a ja chyba mialam zachcianke na chipsy o smaku texas grill bo pochlonelam prawie cala paczke 😮 niedlugo spadam do wanny a na kolacje mam zamiar zjesc parowki z piekarnika z serem 🤪
jedzcie dziewczyny jedzcie 😁 ja jem normalnie 😁 no ale czuje jak bym opadla z sil i zaczynam sie wkurzac ze nie mam jeszcze wyprawki calej i w ogole zakupy mnie czekaja dzidziusiowe nie wime jak to ogarne taka wyssana z sil a tlumaczylam M zeby wszystko juz miec to jest czas jest czas wiedzialam ze w koncu opadne z sil a tu zakupy zapowiadaja sie dopiero na 30 lipca 😮 mysle ze chociaz po wozek pojedziemy 28.07 moze uda mi sie kupic gdzies w Kaliszu albo chociaz i w Ostrowie 😮
własnie mam pytanko do pati czy jest w Ostrowie jakas hurtownia wozkow???

• Mamusia
Ja właśnie większość wyprawki mam z allegro i jak porównywałam ceny to wychodzi tak samo albo i taniej i większy wybór jest 🙂 Wybieramy się nad morze w przyszłym tygodniu a tu ma padać oż do 24 czyli jak wyjeżdzamy 🤢 złośliwość losu

• Mamusia
ja chyba też już resztę dokupię na allegro-bo za bardzo nie mogę i nie chce mi się biegać po sklepach... a na allegro i tak raczej taniej wyjdzie.
mam tylko pytanko - czy naprawdę aż o rozmair mogą się zwiększyć piersi po porodzie - bo chciałam zamówić u gościa piżamkę do szpitala i ma on też staniki do karmienia, także myślałam żeby od razu zamówić, ale jak mają być potem za małe to lipa....chyba że od razu większy rozmiar wezmę :/

• Mamusia
I nie odebrałam wózka z hurtowni , pojechałam na zakupy i się zmęczyłam .
Kupiłam sobie kilo bobu i wszamałam teraz pękam w szwach 😮
Pogoda paskudna co chwile pada , jutro z rana pojadę do hurtowni , teraz na allegro szukam koszul do szpitala 🙂

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Buffy niestety tak może być ,że po porodzie piersi pod wpływem mleka będą pełniejsze co może spowodować powiększenie o rozmiar 🙂

dzięki - to chyba na wszelki wypadek zamówie miseczkę większą... najwyżej będzie dużo miejsca na wkładki 😜

• Mamusia
a ja dalej się męczę z tym zębem 😞 jutro rano mam być ponownie u dentysty i jak się wkurzę to rozkaże mu żeby mi go wyrwał bo nie mam zamiaru się dalej męczyć 😞
mam nadzieję że będę mogła zasnąć...