Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Natalie dzis rozmawialam o tych bolach z lekarzem i nie jest to nic niezwyklego...niestety musimy to przecierpiec i tyle 😮 tez mam tak w nocy, ze nawet sie przekrecic na drugi bok nie moge taki mam bol, a wstawanie do wc w nocy to tez nie lada wyczyn tak wszystko boli... ale mysle sobie, ze porod bedzie o wiele bardziej bolesny, wiec trzeba sie po malu do tego przygotowac 😉

• Mamusia
o tym tez jestem przekonana ze porod bedzie o wiele bardziej bolesny ale jakos pozytywnie sie nastawiam, nie ominie nas to wiec trzeba byc dobrej mysli 🙃

chcialabym porod w wodzie, ale zobaczymy jak to wyjdzie wszystko, wiem ze trzeba miec conajmniej 5cm rozwarcia zeby wpuscili do tej wanny 🤨

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
dzonatalie też mam takie bóle jakie opisujecie. I szczerze zawsze mnie pociesza, że każda ma to samo. Inaczej bym się zamartwiała.
Jedynie martwię się dziś o te wody uciekające, jako że od początku nie miałam ich zbyt wiele :/

tez mnie to pociesza ze to cos normalnego i wiekszosc je ma, gdyby nie to , to chyba bym sie trzesla ze strachu ze cos jest nie tak 🤢

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
U mnie jest tylko mozliwosc rodzenia w wodzie ale w poczatkowej fazie, pozniej trzeba i tak wyjsc...a jako srodek przeciwbolowy rozwazam gaz rozweselajacy 😉

jak bylam zwiedzac u nas porodowke, to wlasnie widzialam pokoje z ta wielka wanna na porod w wodzie, babka mowila o 5cm rozwarciu i opowiadala ze zwykle gdy dziecko sie juz urodzi to plynie sobie w druga strone i polozne musza lapac malenstwo i wtedy klada Ci je na brzuchu, bo malce zwykle sobie plyna zadowolone 😁 🤪 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
U mnie jest tylko mozliwosc rodzenia w wodzie ale w poczatkowej fazie, pozniej trzeba i tak wyjsc...a jako srodek przeciwbolowy rozwazam gaz rozweselajacy 😉

czytalam o tym gazie rozweselajacym jako srodek przeciwbolowy i jakos mnie nie przekonal bo
bylo napisane ze bardziej pomaga Ci to w kontrolowaniu oddychania niz zlagodzeniu bolu przy porodzie 🤨

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
karolka84 napisał(a):

czytalam o tym gazie rozweselajacym jako srodek przeciwbolowy i jakos mnie nie przekonal bo
bylo napisane ze bardziej pomaga Ci to w kontrolowaniu oddychania niz zlagodzeniu bolu przy porodzie 🤨

zawsze dobre i to 🙂 u mnie w szpitalu nie podaja w ogole srodkow znieczulajacych, tylko przeciwbolowe, ktore tez nie zawsze dzialaja, wiec chociaz sie troche wyluzuje i prawidlowo pooddycham 🙂 😉

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
taki porod w wodzie fajny jest 🙂 ale zastanawia mnie ta woda - przeciez tam wszystko do niej leci a ty siedzisz w takiej krwi i tym wszystkim 😮 to jest troche oblesne wg mnie...

o tym tez sama mysle na poczatku bedzie fajnie zrelaksowac sie w wodzie ale jak sie zacznie jazda z porodem to 🤔 hmm nie bedzie to taki przyjemny widok napewno ale i tak czy bedziesz rodzic w wodzie czy naturalnie czy cesarka krew bedzie wszedzie wiec 🤨

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Niby krew zaczyna lecieć jak już dziecko wyjdzie. Więc woda powinna być względnie czysta przed wyjściem maleństwa. A potem trzeba się szybko ewakuować 😁
Tak przynajmniej wyglądało w tv w porodach które oglądałam.

haha wyskocze w minucie kiedy mala przyjdzie na swiat 😁
😁 😁
w ogole to wstalam o tej 10;40 i jestem spiaca znow 🤢

• Mamusia
hehe no ja tam nie ogladalam nigdzie porodu w wodzie, ale zawsze mnie zastanawialo jak to wszystko tam musi brzydko wygladac 🙂 jasne, ze przy porodzie normalnym i cesarce jest krew, ale masz zaslonke (z tego co mi siostra mowila) i nic nie widzisz, a w wodzie to siedzisz w tym, no chyba, ze masz sily, zeby sie szybko z wody wyłonic 😁

• Mamusia
🤨 nie wiem, zobaczymy 🤢 😁

marylu jak robisz zakupy w ASDA lub TESCO to od wczoraj maja baby event, przyslali mi reklamy, calkiem fajne promocje na pieluszki 😉

🤢 uff, was tez tak swedza rozstepy na brzuchu ?? 🤨 czasami siedze i pol dnia sie drapie bo nie moge wytrzymac 🤔

• Mamusia
nie uwierzycie 😁 😁
po części spakowałam torbę do szpitala, i swoją i małego 🤪
jeszcze troszkę rzeczy tam brakuje ale już coś zaczynam działać więc jest dobrze 😁

co do rozstępów to mam dwa (na brzuchu) a dokładnie to jednego tam gdzie miałam kolczyka w pępku i drugi rozstęp na bliźnie po operacji...
no i pojawiły się na udach... 😮 takie bordowe.... ;/
smaruje się codziennie ale i tak to nic nie daje, widocznie co ma wyskoczyć to wyskoczy i tyle...
jakoś za bardzo się tym nie przejmuje :P

• Mamusia
mi to się trudno z tym wszystkim owinąć 😮
jakoś jeszcze się nie czuje żebym miała iść na porodówkę, ale mój M powiedział żebym lepiej spakowała torbę bo on później nie będzie wiedział co i jak... 😁

w szpitalu jak już będę po wszystkim... z małym na rękach, to M będzie rozkładał kołyskę i układał w niej pościel 😁 mam nadzieje że to ogarnie 😁
ogólnie to mam wszystko spisać na kartce co on ma zrobić w razie niespodziewanej akcji... eh, coś mi się wydaje że on bardziej panikuje niż ja 😁
obawiam się że nie wytrzyma przy porodzie rodzinnym... co jakiś czas pytam czy jest tego pewny że chce być, i jak narazie twardo twierdzi że tak i nie ma innej opcji 😁 zobaczymy czy do końca tak będzie się upierał... 😉

• Mamusia
ja to w ogole nie wiedzialam co wpakowac do tej torby i powrzucalam co popadnie, znajc zycie czegos zapomne itp. i M bedzie sie wracal do domu ale co zrobic 🙃
nie wiedzialam jakie ubranka spakowac na wyjscie ze szpitala dla malej i spakowalam ogrodniczki bluzeczke i sweterek i do tego miekkie papcioszki 🤨
moj M to pierwszy tam na porodowke wleci i bedzie czekal 🤔 🙃