Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry kuleczki! 😉
Ja dzisiaj w nocy tylko raz wstawałam do wc 🤪 więc noc mogę zaliczyć do udanych... i nawet pospałam do 9... tylko od rana strasznie pobolewają mnie biodra ;/ przy każdym kroku czuje pulsowanie... i to nieprzyjemne kucie w kroczu 😮

Emaleth w takim razie powodzenia kochana!! oby szybko i sprawnie poszło 😉
Karolka powodzenia na wizycie!
Sandros współczuję 😁 😁 ale przynajmniej będziesz miała jakąś rozrywkę 😁

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam.
Majstry od rana robią szafę. 🙂
Pewnie dziś nie skończą.
Dziś noc fajna,tylko dwa wstania na siku.
Emilia,mamy jeszcze trochę czasu. No stres 🙂 Jak mała jeszcze nie jest gotowa to w żaden sposób nie sprowokujesz jej do wyjścia.
Ja się nastawiłam na przenoszenie i koniec 🙂 W sobotę mam termin, a w poniedziałek do ginki na wizytę.Mam to jak w banku że do poniedziałku nie wykulnę się 🙂 Więc w przyszłym tygodniu czeka mnie na bank szpital i pewnie wywołanie,choć może mi się zachce w końcu.
Dopiero teraz zaczynam myśleć, że mała mogłaby już powoli wychodzić. Dopiero dojrzałam psychicznie do tego 🙂 Fryzjer zaliczony, szafa w tym tyg będzie zamontowana,więc na weekend Nikola mogłaby wyjść. Mogłaby, ale nie wyjdzie...Córcia będzie z charakterkiem 🙂
Ja nie miałam ani razu tego KTG. hmmmm
Moja mała miała obwód główki o dwa tyg do przodu a brzuszka o tydzień. Aaa tam te pomiary są diabła warte 🙂

• Mamusia
Helo 🙂
Ja też już na nogach hi hi już po śniadanku. Wczoraj położyłam się o 1 bo mi się zachciało robić sałatki z ogórków do słoików z 15 kg ogórków 😮 trochę męża mego poniosło na zakupach 🤔 i jeszcze dzisiaj zapakować resztę i wreszcie koniec. A tak mnie już wczoraj nogi bolały i podbrzusze, że aż się wysraszyłam lekko 🤢 ale położyłam się i jakoś przeszło. Dzisiaj tylko mnie lekko nogi pobolewają.
Emaleth trzymam kciuki aby to nie był fałszywy alarm 🙂

• Mamusia
Pestka malutka sprawdza waszą cierpliwość 😉 ...ale wszystko w swoim czasie i dobrze że masz takie a nie inne podejście do tego wszystkiego...
Dziecko wyjdzie wtedy kiedy będzie chciało, nie ma co go popędzać 😉 takie jest moje zdanie... wiadomo że jak będzie po terminie można panikować i coś działać w kierunku wywoływania itp... ale jak narazie jeszcze żadnej termin nie minął więc spokojnie dziewczyny!! 😜

• Mamusia
Czy któraś z Was zdecydowała się na przechowywanie krwi pępowinowej??.
Jeśli tak, to w któym banku?.
My wczoraj podpisaliśmy umowę z PBKM.

Pestka: nastaw się na przenoszenie,to może maleńśtwo zrobi Ci niespodziankę i wyjdzie wcześniej 🙂. Ile u Was trzymają,( tzn maksymalnie ile można przenosi ,zanim wywołują poród)??

Malgosia: nie miałam zakłądanego,ale dostawałam o 17 t..c końskie dawki fenoterolu,zastrzykó przeciwskurczowych i innych wspomagaczy.....Po odstawieniu leków,lekarz powiedział że albo urodzę od razu,albo przenoszż........hmmmmm na chwilę obecną leci chyba 3 tydzień,a tu cisza..... 🥴.Ciekawe jak będzie z Tobą......

• Mamusia
Hej dziewczyny, widze jak tam piszecie że każda już się doczekać nie może kiedy ja "wezmie" 🙂 ale maluszki wiedza dobrze kiedy jest ich czas... 🙂
Ja dzisiaj byłam po odbiór wyników i hemoglobina mi spadła wiec dzisiaj na wizycie lekarz pewnie mi przepisze żelazo. I jak wracałam z labolatorium zaczepiła mnie taka pani i sie spytała czy nie boje się tak sama chodzić 😮 ...a ja że nie a dlaczego pani pyta? bo pani ma już tak nisko brzuch...a ja taki szok 😮 bo jeszcze przed wczoraj moja siostra mi mówiła że mam wysoko 😁 nie wiedziałam że to tak szybko może się stać 😁
Cały czas obserwuje forum i ciekawa jestem która następna w kolejce 🤪

Pozdrowienia i buziolem brzuszki 😘

• Mamusia
Cześć Kuleczki 🙂
Ja chyba w końcu się wyspałam! 🙂 Zasnęłam co prawda dopiero koło 1 w nocy, ale spałam do 9 🤪 No i mała dziś od rana trochę bardziej aktywna niż wczoraj 🙂

Karolka, powodzenia na wizycie! 🙂
A co do jedzenia przed morfologią, to z najbardziej wiarygodnego źródła czyli od koleżanki, która pracuje w laboratorium wiem, że jeśli nie ma badań, na które może wpłynąć jedzenie to nie ma problemu, by coś lekkiego zjeść - czyli na czczo trzeba być przy badaniu glukozy, próbach wątrobowych, lipidogramie itp. Jeśli jest zwykła morfologia tj krwinki to nie ma co się głodzić.
Ja już ogolona i powoli też szykuję się na wizytę.

Mamusiak, myśmy nie zdecydowali się na przechowywanie krwi pępowinowej. Chcieliśmy, ale koszta nas przeraziły. Ile Wy będziecie bulić?

Sandra, miłej zabawy u koleżanki 😁 A co do pomiarów na usg to moja Natka na ostatnim usg miała główkę na 34 tydzień a reszta na 37. Lekarz powiedział, żeby wogóle się tym nie przejmować.

Emaleth, trzymam kciuki, bo wydaje mi się, że dziś lub jutro zobaczysz swoje Maleństwo 🙂

Mixi, miej rękę na pulsie i w razie czego dawaj znać, co u CIebie 🙂

Miłego dnia kochane 🙂

• Mamusia
Ja po wizycie 🙂 z małą ok, wg giny wazy ponad 3 kg, ale to na oko i przez macanie brzucha, bo na usg ide 7.09.. co ja zaniepokoilo, to wydzielina z pochwy, mowi, ze mam bacznie obserwowac czy mi wody sie nie sączą 😮 bo jakos dziwnie mokro sie zrobilo i nie byl to sluz 😮 w razie jakbym cos niepokojacego zaobserwowala to mam od razu na IP jechac...

aaa a rozwarcia nie mam w ogole 🤔

• Mamusia
karolka: hm czyli wizyta pomyślna 🙂. Mój synuś ważył podobnie ......

DeiraTo sobie pospałas........ 🙂
: Wiem,że drogo ale jeśli chodzi o zdrowie dziecka to jeśli jest możliwośc.........to trzeba korzystac.
My płacimy 4500 ,( wzięliśmy od razu 5 lat abonamentu).

Lecę bo za pół godziny mam przeprowadzi spotkanie rekrutacyjne......ale mi się nie chce....
Miłego popołudnia.
Odezwę się wieczorkiem!.

• Mamusia
Karolka to dobrze że wszystko ok... a z tą wydzieliną to ja mam podobnie... nawet ostatnio pisałam że często muszę zmieniać wkładkę ;/ i raz jest śluz a raz to tylko mokra wkładka... myślę że na tym etapie ciąży to wszystko zaczyna być inne i podejrzane... więc nie panikuje.

a w poniedziałek dowiem się ile mały waży i czy coś już się tam dzieje 😉

• Mamusia
Ja tez na razie nie bede sie przejmowala, tylko bacznie obserwowala 🙂 chcialam kupic te specjalne wkladki do wykrywania wod plodowych, ale 3 szt kosztuja od 45 do 60 zeta - troche przegiecie 😮

Po drodze wstapilam do lumpka i nakupilam slicznych cieuszkow dla Uli - w roznych odcieniach rozu 😁 😁 M sie zdoluje, bo nie chce zeby corcie ubierac na rozowo 🙂 ale co ja poradze, ze rozowe sa najladniejsze 🙂 wypralam je, jak wyschna to porobie fotki i Wam pokaze 🙂 (o ile nie zapomne) 😁

• Mamusia
u mnie w szpitalu trzymaja chyba do 41tc le nie jestem pewna 😮
pestka tez sie nastawiam ze przenosze i ze czeka mnie indukcja no trudno nic sie nie zrobi 😁 odpuszczam sobie wyganianie malej 😁
karolka super ze wizyta udana 😁 a z Uli duza dziewczynka 😁 mi sie wydajez e to te witaminy tak pomogly utyc dzieciaczkom
tez sie zastanawialam nad ta krwia pepowinowa ale koszt mnie rowniez przerazil 😮

• Mamusia
Cześć,
Ja dziś wyspana jak nigdy!
Jedyny problem że coraz częściej boli mnie serce, najbliższą wizytę mam 3 września mam nadzieję że sprawdzą coś w tym kierunku.
emaleth pisz na bierząco! wygląda na to że na dniach będziesz mieć malutką przy sobie 🙂
karolka na usg sprawdzą ilość wód i będzie wiadomo czy uciekają. Tylko szkoda że dopiero 7wrzesień:/ Mi też wydaje się że się sączą- ale nie mam szans na żadne sprawdzenie 😞
mamusiak my też się zastanawiamy nad bankiem krwi ale tu u nas. Tylko nie wiem czy powinniśmy to tutaj kupować, jeśli za parę lat wrócimy do PL. 😮 mało czasu już zostało więc na pewno na dniach podejmiemy decyzje

• Mamusia
Witaaaam,
widze ze prawie wszystkie sie dzis wyspaly, ja tez moge powiedziec ze sie wyspalam poszlam spac o 23 wstalam o 7;30 ale zasnelam znow i wstalo mi sie o 10;40 ..
teraz siedze i pekam bo objadlam sie mm'sami z orzeszkami, slodko mi ze bleee
i krocze mnie w nocy bolalo jak tylko probowalam sie przekrecic i nie wiem czy ktoras z Was tez czuje taki bol przekrecajac sie z boku na plecy strasznie boli mnie podbrzusze jakby mala sie tak ulozyla albo ja za dlugo spala na boku, czasami to naprawde okropny bol 😮 🤢