Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
inirtam napisał(a):
buffy85 napisał(a):
Inirtam to super wieści 🙂 Tymek coraz większy, Ty masz pozwolenie na rodzenie 🙂 żyć nie umierać 😉)) hehe!
a jak u Ciebie ten czop wygląda??

ja białko z jajka... miałam wrażenie, że rano w toalecie wpadło \"coś\" do sedesu... na papierze zauważyłam jakby kawałek przezroczystego gluta 🙃 i potem się przyglądałam, co tam w sedesie pływa... ☺️ ☺️ 😜 dosłownie wyglądało jak białko z jajka... jak je rozbijesz, to czasem oprócz przezroczystego, to takie lekko białe się jeszcze ciągnie... i właśnie tak to wyglądało 😜

tak mi ulzyło, dziewczyny!! od razu inny humor i więcej chęci do działania, także uruchamiam dziś żelazko i biorę się za prasowanie, zamawiam staniki.... i te pojemniki do laktatora.... i jakieś klapki do szpitala muszę wykombinować jeszcze...

Pati ja nie wiem, czy ja chcę wcześniej... może jednak do 17 wrzesnia byłoby lepiej 😜 z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej jednak pojawiło się więcej obaw..hehe 🙂

czyli czop tak jak u mnie 😉 a już tak leci mi od wczoraj, bo cały czas coś tam się sączy...

• Mamusia
ja od dwóch dni też mam więcej wydzieliny 😮 i co godzinę zmieniam wkładkę a nawet częściej bo tak mnie to drażni ;/ więc nie wiem czy to coś sie już sączy (raczej jeszcze nie 🤔 ) czy to po prostu pojawiła się taka wydzielina 😁 ciężko określić... ?!

co do krocza to mnie też nieziemsko czasem skubnie że zginam się w pół... ale tak jak powiedziałam nie nakręcam się bo nie czuje się żeby iść na porodówkę 😁 😁

• Mamusia
emaleth, dzonatalie zapisałam sobie numery wasze.
Dzonatalie może u Ciebie można w kilku miejscach rodzić, lepiej to sprawdź tak jak mówi emaleth.
Ja jadę do szpitala, jest tu tylko jeden i całe szczęście dość blisko. Bo przy dużym ruchu na drodze jakieś 15min.
initram to teraz szybciutko lepiej wszystko przygotuj 😉
emaleth a położna sprawdzała Ci już czy szyjka się skraca itp?

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
buffy bardzo chetnie chociaz na moje dziecie nic nie dziala 😁 wiec mysle ze jeszcze troche minie za nim oficjalnie zostane mamuska 😁

może będziesz miała niespodziankę - rach ciach i po sprawie, bez wcześniejszych zapowiedzi 🙂

• Mamusia
buffy85 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
buffy bardzo chetnie chociaz na moje dziecie nic nie dziala 😁 wiec mysle ze jeszcze troche minie za nim oficjalnie zostane mamuska 😁

może będziesz miała niespodziankę - rach ciach i po sprawie, bez wcześniejszych zapowiedzi 🙂

mogloby byc i tak 😁 ale ja u siebie bialka nie widzialam glutowatego jedynie co to jak piana moze jestem inna i faktycznie u mnie wyskoczy tak nagle 😜 zobaczymy poki co smieje sie ze mala ma nas wszystkich gdzies 😁

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
buffy85 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):

mogloby byc i tak 😁 ale ja u siebie bialka nie widzialam glutowatego jedynie co to jak piana moze jestem inna i faktycznie u mnie wyskoczy tak nagle 😜 zobaczymy poki co smieje sie ze mala ma nas wszystkich gdzies 😁

czeka by zobić Wam niespodziankę - hehe 🙂

• Mamusia
Inirtam super, że synek rośnie 😁
Pati ja jeszcze dwa dni temu byłam pozamykana na cztery spusty a dziś na wizycie okazało się, że szyjka 1 cm i 1 cm rozwarcia 🤪 No ale wiadomo, to nie oznacza, że mogę już rodzić 🤨
Jak się nie wydarzy nic przez tydzień to w poniedziałek ktg w szpitalu 🤨
Isa8 dzięki 😁 Niestety przez budowę widzę mojego m tylko podczas obiadu i póżniej spotykamy się w łóżku (gdzie głównym tematem jest budowa 😁) Ale jeszcze miesiąc, mam nadzieję i zamieszkamy w naszym gniazdku 😁
Muszę uciąć sobie krótką drzemkę, bo nie wyrabiam 🙃

• Mamusia
inirtam napisał(a):
też tak myślę 😉

Buffy, a Tobie też chyba do niedawna przepowiadali wcześniejszy poród, czy coś mylę?

hehehe... i znów te śmieszne i dziwne odgłosy z brzucha się wydobywają 😉

hehehe-mi to przepowiadają wcześniejszy poród od 29tyg, bo wtedy mi się zrobiło rozwarcie półtora cm i szyjka miała 1cm 🙂 ale jak widać trwamy w tym stanie już 2 miesiące 😉 rozwarcie się zwiększyło co prawda do 3cm, ale poza tym (no i tym czopem od wczoraj) praktycznie nic się nie dzieje...czasem skurcze, ale nic poważnego 😉
w czw idziemy na ktg, no i zobaczymy co tam ciekawego, nowego powiedzą 😉

Agn dobrze, że na wizycie oki - no i powolutku do przodu 😉

• Mamusia
Widzę, że na całego rozgorzała dyskusja o tym, która następna, kiedy i gdzie 😁 😁 😁
No tak, bo w tym tygodniu na pewno któraś się jeszcze rozpakuje 🙂
Ja sobie pewnie jeszcze poczekam, czuję jakieś skurcze i ból jak na miesiączkę, ale miesiąc temu moja szyjka miała 6 cm i gdyby mi się skracała, to chyba poczułabym skurcze nieco bardziej bolesne.
A tak wogóle, to chyba Pauleczka też się ostatnio nie odzywała...

Inirtam, super wieści! 😁 Ty już jedną nogą pewnie też na porodówce 😉

• Mamusia
Heyka, i ja sie melduje po wizycie... 4h prawie mnie nie bylo..;// jakas masakra ;//

Mala przytyla okolo 700g, wiec w chwili obecnej ma juz 2700, a tak marudzili, ze bedzie za mala 😉 Gin mowi, ze glowke ma ogolnie malą i z tego to zanizanie wagi wynikalo..

Rozwarcie 1,5cm.

Skurcze na KTG sie nie pisza, no bo ich nie ma to co ma sie pisac haha

Posiew mi pobral i zawiozlam do laboratorum...wyniki za 3-4 dni..

Jedynie sie przyczepil do morfologii.. mam 5,2 a od 5 krew tocza ;//
Zmienil mi zelazo na silniejsze i zobaczymy co z tego wyjdzie..

• Mamusia
Mixi chyba na IP powinno się już jechać ze skurczami regularnymi, no i raczej już bolesnymi, ale jak Cię coś niepokoi to lepiej pojedź i tak... na pewno podłączą Ci KTG i sprawdzą co i jak 🙂
czyżbyś miała ochotę zostać 3 rozpakowaną wrześnióweczką?? 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Darek pojechal po Tardyferon, moze ten bedzie sie wchlanial...

Sandra,a może Ty przy okazji wcinasz coś, co zakłóca wchłanianie żelaza? 🤔 bo HB zamiast wzrosnąc, to ciągle Ci spada i hematokryt też taki dosć niski...
super, że Twoja malutka też rośnie i ze wszystko ok 😉

ps. pozwoliłam sobie na fryty z maka 😁