Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karolka, nie ma się co nastawiać... mi w czerwcu gin mówiła, że w sierpniu urodzę, bo na to wskazywała moja szyjka, a tu sierpień się kończy a ja nadal w dwupaku 🙂 myślę, że to z tym mówieniem o przenoszeniu, to trochę wrożenie z kart... zachce się Uli w najmniej spodziewanym momencie.... 😉

• Mamusia
Karolka, to trzeba bylo jej powiedziec, jak moja babcia: ze na oko to jeden umarl 🙂
Nie sluchaj pierdol 🙂 Nawet jak sie to sprawdzi, to niby ciekawe skad to wiedziala?? Gwiazdy czy tarot?? 🙂)

Jak ginekolodzy niektorzy 😉 Nic sie nie dzieje, za 2 tygodnie nie wczesniej Pani urodzi... a tu organizm daje sygnal i po porodzie zaraz 😉) Wiec te teorie i madrosci mozna wsadzic miedzy bajki 🙂

A ja nie wiem czy dobrze robie, bo wyzlopalam sok z buraka przed wizyta...

No ja powiedzialm ostatno, ze jak Doti urodzi to sie pakuje,,,

• Mamusia
u mnie było podobnie... trafiłam do szpitala w lipcu i mówili że raczej w sierpniu się rozpakuję bo mały zaczął się pchać, a szyjka skracać... ale przystopowali wszystko kroplówkami i teraz słyszę że raczej urodzę w terminie albo przenoszę 😁
więc różnie bywa...

nasze maluszki i tak wyskoczą kiedy im sie spodoba 😉

(ale słyszałam że chłopcy to leniwce i przeważnie się ich przenosi 😁 nie wiem ile w tym prawdy?!)

• Mamusia
A ja się już do kolejki nie pisze,chyba że sam poród się zacznie na dniach. Profesor mnie badał szyjka 2cm,zamknięta. Powiedziałam mu że czop odszedł a on to bliżej porodu niż dalej. i nie ma sensu rozwiązywać na upór ciąży tym bardziej że Maja jest o 2tygodnie mniejsza. Już nie wytrzymuje powoli niech się w końcu zdecydują.

• Mamusia
A ja się już do kolejki nie pisze,chyba że sam poród się zacznie na dniach. Profesor mnie badał szyjka 2cm,zamknięta. Powiedziałam mu że czop odszedł a on to bliżej porodu niż dalej. i nie ma sensu rozwiązywać na upór ciąży tym bardziej że Maja jest o 2tygodnie mniejsza. Już nie wytrzymuje powoli niech się w końcu zdecydują.

• Mamusia

• Mamusia
Emaleth będę rodzić sn.

Doti gratulacje dla ciebie i Laury, duzo zdrówka życzę, w końcu mała się zdecydowała 😁

Deira a ja nie widzę zdjęcia i nie potrafię wysłać zaproszenia 😞
Dziewczyny, chciałabym dołączyć do waszych znajomych 😁 Nie potrafię nawet zdjęć wklejać, więc jak urodzę to wyślę którejś z was mms 😁

Powodzenia na dzisiejszych wizytach 😁

• Mamusia
witam 🙂
powodzenia dziewuszki na wizytach! 🙂

Sandra piękny masz brzuszek 😁

Doti to teraz dosłownie pełnia szczęścia z tą swoją kruszynką 🙂

Ja się w nocy wkurw*** i poszłam spać na kanapę do drugiego pokoju... M rozpierdzielony na 3/4 wyra, do tego jego wielce zazdrosny pies, który MUSI wejść między nas, bo inaczej byłaby chyba chora... Więc tylko ciekawa jestem co to będzie jak dziecko przyjdzie na świat 😮

Dziś akcja odkurzacz, podłogi, okna, kurze i naczynia... Coś zrobić trzeba 😁

• Mamusia
Witam Brzuszki 🙂

żadko sie udzielam ale podczytuje na bierzaco 😉
zaczęlo sie u nas rozpakowywanie i mam nadzieje ze konkretne 🙂

Tez nie mam mozliwosci niestety zobaczyc waszych zdjec i nie wiem jak wyslac te zaproszenia ...takze jak byscie mialy ochote to bylabym wdziewczna o zaproszenie do znajomych 🙂

powodzenia na wizytach i w dalszym rozpakowywaniu 🙂

• Mamusia
Karolka wysłałam ci mój nr telefonu 🙂

Jeszcze raz dziękuję za zaproszenia 😁
A ja muszę w tygodniu nauczyć się wklejać fotki to też pokazałabym wam łóżeczko i tymczasowy kącik dzidzi 😁 Jedyne co udało mi się wkleić to zdjęcie mojej córki jak miała 10 m-cy w avatarku 😁
A ja byłam w weekend w szpitalu, w piątek w nocy miałam lekkie krwawienie i mój m pędził ze mną do szpitala, dojechaliśmy w 30 minut (on jeszcze ze złamaną ręką) ale normalnie podróż taka trwa prawie godzinę. Okazało się, że to przez skracającą szyjkę i mimo, że nic poważnego położyli mnie na oddział. Mój doktorek załatwił mi jednak wyjście po dwóch dobach ale za to dzisiaj jadę do niego na badania 😁
A teraz uciekam robić obiadek ( strasznie mi się nie chce)