Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Karolka, ja sobie imieninkowa Bavarie tez chyba zamierzam otworzyc, bo mezus z corka mi zakupili 😁D

Chyba nie bedzie pasowac.. choc kto wie 🙂 TT maja te gory dosc szerokie 😉 ale nie ma co gdybac 😉 Zaraz sobie sprawdzisz hehe 🙂

a to imieniny dziś masz??!! 🤪 jeśli tak, to najlepszego 😉

kurnia, niestety masz rację... nie pasuje... hmmm... będę musiała dokupić aventa, ale postawię może na te pojemniki, bo jak butlę mam, to w sumie po co kupować... o mamo... jeszcze tyle rzeczy trzeba ogarnąć... i te nieszczęsne staniki... eh... 🥴

• Mamusia
Inirtam, takie pojemniczki Aventa, które pasują do laktatora na allegro można kupić za jakieś 4 złote razem z nakrętką. Nazywają się chyba Avent VIA.
Ja mam też Aventa laktator i wszystko co do niego pasuje - pojemniczki, butelki, smoczki. A tak jak pisałam wcześniej, dostałam od kumpeli także laktator Medela Lacatset Base i w sumie stwierdzam, że i jeden i drugi ma swoje plusy i minusy. Do szpitala zabieram Medelę, bo tam mają na wyposażeniu tylko Medeli laktatory i takie specjalne zasilacze bateryjno-elektryczne, które można wypożyczyć i podłączyć do tego laktatora Medela i z ręcznego zrobić elektryczny. Poza tym ten Medela po rozmontowaniu jest mniejszy niż Aventa. No i Medela ma coś, czego brakuje mi w Avencie - ustawianie podciśnienia od minimalnego do maksymalnego.
Ale za to Avent będzie mi pasował do pozostałych moich akcesoriów. Ma też taką fajną silikonową wkładkę masującą pierś. No i jest jeden ważny plus Aventa. Można go obsługiwać jedną ręką.
Przy obsłudze Medeli niestety bez dwóch rąk się nie obejdzie, bo tłok jest za długi.
Takich pojemniczków VIA mam 4 - dwa 180 ml i dwa 240 ml.

A staników mam 2 i póki nie unormuje mi się mleko i wielkość piersi to więcej kupować nie będę.

Sandra, wszystkiego najpiękniejszego z okazji imienin!!! 😁 😘

• Mamusia
Sandra wszystkiego naj 😉 ja od dziewczyn z pokoju się dowiedziałam że ten antybiotyk na paciorkowca jest podawany 5dni bo jedna też ma w tabletkach i jutro kończy i będzie decyzja jaki poród będzie miała no więc ja liczę że jak od dziś 5dni to do czwartku i może w piątek czegokolwiek się dowiem.

• Mamusia
Inirtam, tylko szukaj razem z nakrętką, bo czasem sprzedający dają niską cenę np. 2 zł i piszą, malutkimi literkami, że pojemniki są bez nakrętek a na innej aukcji możesz dokupić nakrętki za 3 zł i wtedy przepłacisz.

A tu masz tę przejściówkę o której pisze Sandra, by pojemnik dokręcić do laktatora, o ile nie masz jej w zestawie z laktatorem - http://allegro.pl/avent-via-przejsciowka-nasadka-lacznik-1szt-nowa-i2563393409.html

• Mamusia
Ja kupilam te, bo nie wiedzialam, ze skapnie mi sie laktator 🙂
http://allegro.pl/babyono-pojemnik-do-przechowywania-pokarmu-1-szt-i2567409565.html

A tu masz te co pasuja do laktatora:
http://allegro.pl/philips-avent-via-pojemnik-na-pokarm-180-ml-i2568743122.html

Dzieki, dzieki 🙂)

Moja nie miala na szczescie problemu z jedzeniem z butli 😉

• Mamusia
Deira napisał(a):
Inirtam, tylko szukaj razem z nakrętką, bo czasem sprzedający dają niską cenę np. 2 zł i piszą, malutkimi literkami, że pojemniki są bez nakrętek a na innej aukcji możesz dokupić nakrętki za 3 zł i wtedy przepłacisz.

A tu masz tę przejściówkę o której pisze Sandra, by pojemnik dokręcić do laktatora, o ile nie masz jej w zestawie z laktatorem - http://allegro.pl/avent-via-przejsciowka-nasadka-lacznik-1szt-nowa-i2563393409.html

dzięki 😉

• Mamusia
Hej ,ale mało dzisiaj naskrobałyście .
My dzisiaj posiedzieliśmy na działeczce zjedliśmy grilla i nas deszczyk przepędził. 🙂
Widze ,że Doti nie ma wśród nas, ale pewnie jakby się coś działo to by napisała esemesa .
Chyba ,że sprawy tak szybko się toczą ,że nie ma czasu na pisanie 😜
Moja mała dzisiaj jakoś dziwnie pobudzona ,szaleje już od 16 przestać nie może 😆

• Mamusia
Witam wieczorową porą 🙂.
Dzisiaj było niewiele do nadrobienia.....Czasami tak dużo skrobiecie że muszę czytac przez minimum 30 minut 🙂.
Ja dzisiaj coś nie mam nastroju.........złapałam się w dodatku z meżem i ogólnie jest mi źle...... 🥴
Od kilku dni dokuczają mi niesamowicie bolesne kłucia krocza.......czytałam że główka schodzi w dól........też tak macie?.
Jeśli chodzi o laktator i pojemniczki to ja mam : laktator elektr. Avent,pojemniki Avent,butelkiTT i pojemniki TT.Będę przelewac........tyle osób to robi więc chyba nie będzie uciążliwe.Póki co mam nadzieję że będę dłuugo karmic cyckiem 🙂.
Sto lat dla solenizantki!!

• Mamusia
inirtam napisał(a):
kurnia... chyba mi się zimno robi na ustach.. :/ raczej pewnie nie mogę tego niczym potraktować?

Mi gin kazał unikać maści tylko w I trymestrze. Ostatnio jak mi wyskoczyło to świństwo na ustach po raz pierwszy na początku III trymestru to powiedział, że trzeba jak najszybciej zabić to w zarodku zanim pojawią się pękające bąble, bo wtedy jest najbardziej zaraźliwe. Ja stosuję Aciclovir-ratiopharm, kupiony w Niemczech. Zdaje się, że Zovirax dostępny w Polsce to ten sam skład.
Niestety u mnie opryszczka to dość częsty problem, więc już na początku ciąży podpytałam gina co robić w takiej sytuacji.

• Mamusia
Hejka 😉
Mixi przywołałaś mnie myślami? 😜 Miałam pisać do Ciebie smska ale stwierdziłam że napiszę na forum hihihi
Popołudnie spędziliśmy u moich rodziców a po 19 pojechaliśmy na IP bo od 17:30 mam skurcze co 4 minuty. Za słabo się piszą na KTG ale lekarka nie jest w stanie określić czy zacznie sie na poważnie za 2 czy za 5 godzin... ale na rodzenie się nastawiam już. Powiedziała że może mnie na patologii ciąży zostawić ale wolałam jechać do domu bo nie mam tak daleko żebym nie zdążyła przyjechać. M wziął wolne w pracy i muszę go do spania pogonić żeby miał siłę później 😉 Teraz to by się sexik przydał i dawka spermy co by szyjkę przymusić do rozwierania 😉 A tak na poważnie to zaczyna mnie boleć 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
wow 🤪 🤪 🤪 Doti!! trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko i gładko i żeby to już tym razem się udało 😉

Deira, jutro na wizycie podpytam gin, co ewentualnie można... póki co i tak w domu nic nie mam, a do jutra jeśli ma się rozwinąć, to się rozwinie...
Karola, mnie pierwszy raz pojawiło się jakies 2 lata temu i do tej pory miałam może ze 3-4 razy... niestety mój M często doświadcza tej opryszczki, podobnie moja siostra i mama... byle wiatr zawieje i już im wywala 🤢

i ja tez się już żegnam na dziś, dobranoc 😉
a jutro chcę otworzyć forum i zobaczyć gratulacyjny wątek dla Doti 😉