Skocz do zawartości

Czy są już tu jakieś Majóweczki 2010? | Forum o ciąży

Anite

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Diabełki poskromione. 🤪
Postaram się jutro nagrać Amelkę.U nas też zrzędzenie na porządku dziennym.Ale daje jej paracetamol lub nurofen bo żelu nie możemy,i po chwili włącza się Amelce motorek w dupce i szaleje na całego. 🤪
A ja muszę jeszcze kończyć ozdoby choinkowe dla Filipka bo mają konkurs w przedszkolu.Tylko nie rozumiem do końca kto ma ten konkurs dzieci czy rodzice?Bo ja sobie nie wyobrażam jak grupa dzieci 3-4 letnich wycina paseczki i robi np.łańcuch na choinkę,nie wspomnę o jakiś gwiazdkach itp.(może ja mam słabą wyobraźnie?)

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Pszczola24

1700

• Kasiaa

2904

• Radzia80

1909

• lajsoka

2412

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej!!!
U nas dzisiaj w miarę niemarudnie... czwarty zabek u góry juz widac ale jeszcze się nie przebił...
Ja myślałam że tylko ja mam czasem dość, praca mnie trochę odrywa od domu, ale za to w niej też nieciekawie sie dzieje i wracam psychicznie wykończona... wtedy naprawdę sie cieszę że wracam do domu, do mojego marudzącego dziecka i nawet mi to nie przeszkadza... ale jakbym miała siedziec w domu to na dłuższa metę bym nie wytrzymała... mysle że najlepszym rozwiązaniem byłaby praca na pół etatu ale finansowo nie mogę sobie na to pozwolić 😞
Kasia daj znać jak wrażenia po pierwszym dniu i w ogóle jak Emilka bez Ciebie wytrzymała...
Czytałam na bieżąco i nie miałam czasu odpisac a teraz nie pamietam co komu miałam napisać 🥴

• Mamusia
aaa Amelcia dziś kończy 8 miesięcy 🤪 fiufiu poważna pannica 😉 buziaczki serduszko 🙂
fakt z tymi ozdobami na choinkę w przedszkolach i szkołach to pamiętam jak bratu pomagałam do przedszkola robić, w sumie robiłam prawie wszystko bo wlaśnie jakies wycinanie składanie przyklejanie 🤔 Oli dzis w kapieli robił jakuzzi 😁 😁 puszczał bączki i miał taka fajną zaskoczoną minkę jak woda bulgotała 😁 😁

• Mamusia
Heloł

Chciałam wracać do pracy ale po pierwszym dniu już chcę być tylko z moją Perełką !!
Jak wróciłam i zobaczyłam Emilkę to łzy stanęły mi w oczach
Szymon przez 3 tyg będzie z Emilką, potem tydzień moja mama.

Więcej nie dam rady napisać ☺️

Miłego wieczoru

• Mamusia
Hej 🙂 Ja już wróciłam z Auchana 🙂 Nogi bolą 😜 trochę wydałam kasy 🤢 Chciałam kupić dla Kacperka czapkę mikołaja ale były duże rozmiary 😞 więc kupiłam rogi renifera 😁 😁 😁 mam też strój mikołaja tylko nie wiem czy nie bedzie za mały za miesiąc.
Amelciu rośnij duża 🙂
Kasiu na pewno jest smutno 😞 ja bym chyba też tak zareagowała. Dlatego nie wyjadę za granicę.
Lecę narazie 😉

• Mamusia
ehhh marudek poskromiony, Kasiulka ściskam mocno 😘
Wysa Oli tez ma strój mikołaja kupiliśmy w anglii, chciałam strój elfa taki fajny zielony z napisem "Santa helper" ale niestety rozmiary były na 3-6 miesięcy więc za mały a mikołaja mamy na 9-12 i jest zaledwie o kilka cm za długi 😮 pewnie do świąt bedzie akurat 😜
uciekam juz miłej nocki 🙂

• Mamusia
Bry....
znów śnieżnie 😮
Oli dzis od rana wołał "mama ma" 🤪 😁 złapał się szczebelek i zaglądał na nasze łożko 😲 już trzeba będzie obniżac łóżeczko bo zaraz sam usiądzie 🙃 a siedzi teraz obok na nocniczku 😆
Ola strasznie długo cię nie było!! jak tam Bartuś?? ma ząbki, siedzi? moze juz raczkuje? zaglądaj do nas częściej 🙂

• Mamusia
Witam.
U nas nocka ok 🙂 spaliśmy do 7.30 🙂 znaczy ja bo Kacper leżał obok na brzuchu i gadał ale mi to nie przeszkadzało 😜
Tu macie listę sklepów gdzie można zamówić coś bez kosztów wysyłki 😉 Można wybrac kategorie dla dzieci i jest tam trochę sklepów 🙂 Może wiecie o tym ale jakby ktoś nie wiedział to podaję 😉
http://www.dziendarmowejdostawy.pl/
Ale fajnie Oli zapełnił nocniczek 🙂 a ja chciałam wczoraj kupić ale pomyślałam ze na razie to bez sensu bo Kacper nie siedzi.

• Mamusia
Witajcie.
u nas sypie śnieg od 20 min a już go jest co najmniej 5 cm. 😞 A mnie tak ręka boli że nawet kierownice mi było ciężko dzisiaj utrzymać jak jechałam po Filipka.Jeszcze nigdy mnie tak nie bolała.Teraz piszę lewą ręką.I oczywiście jestem sama w domu z dziećmi.Mam nadzieję że Andrzej przyjedzie bo sama sobie dzisiaj nie dam rady.
Później nagram filmik i zrobię parę zdjęć to się wam pochwalimy 🤪

• Mamusia
Hej 🙂
U nas też śnieg co prawda malutko ale przynjamniej nie topnieje bo temperatura jest w granicy 0 cały czas 🙂
Beata czekamy na filmik i zdjęcia 🙂
Kurcze Oli i Emilka dają czadu z tymi nocnikami 😁 Brawo 😁
Dziewcinka wklejaj szybko jakieś zdjęcia Bartusia 😉
Ja zastanawiam się nad kupnem stroju elfa 🙂 jak na razie mamy strój Mikołaja i muszę męża nakłonić żeby się przebrał 😜
Zosi gratulujemy drugiego ząbka 🙂 a Amelce trzeciego 🙂
Kasia nie pisz tak bo ja już się boję wracać do pracy 😞 🤢 ostatnio się popłakałam bo sama nie wiem co bym wolała - czy do żłobka czy żeby Maja została z moją szwagierką - w obu przypadkach są plusy i miusy, a ja mam tylko mętlik w głowie 😞 eh i tak źle i tak nie dobrze 😞 pocieszam się tym, że to bedą tylko 3 godziny dziennie 4 razy w tygodniu przez jeden miesiąc 😞
Wstał mój łobuz więc zmykam 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki,

bardzo się za wami stęskniłam, dawno mnie tu nie było ale najgorszy czas już za nami. Wróciłyśmy do Warszawy ale na razie siedzimy w domku bo straszny mróz u nas.
Cały wrzesień i październik był koszmarny. Mój tato w szpitalu i lekarze niedający szans na przeżycie. A tu rak okazał się guzem, co prawda nieoperacyjnym ale tato powoli wrócił do siebie, żyje i ma się całkiem dobrze. Nie wiadomo jednak jak długo, ale cieszę się teraz każdym dniem kiedy jest z nami.

Widzę dziewczyny że niektóre już wróciłyście do pracy. Pszczoła jak sobie radzisz z karmieniem piersią? Ja na razie przedłużyłam do maja urlop wychowawczy. Potem może przyjdzie do nas niania od znajomych.

Widzę że wasze dzieciątka już siedzą, zęby im wyszły. A moja Mała nie ma ani jednego zęba, nie siada sama, nawet się nie przekręca z brzucha na plecy i na odwrót też nie, no i na brzuchu wogóle nie chce leżeć. I też z niej straszna mękoła jest, w dzień śpi mi tylko raz około godzinę. A w nocy 2 razy się budzi na cyca. Karmimy dalej piersią, ale daję dynię, ziemniaka i brokuła. Po marchewce ją wysypało. W przyszłym tygodniu chyba jabłuszko damy.

Napiszcie mi w skrócie co się zdarzyło przez ostatnie 2 miesiące, bo nie dam rady nadrobić.

Całuski 😘

• Mamusia
hej, no tylko pogratulować siedzenia na nocniczkach;D
moja Lenka też jeszcze sama nie siedzi i jakoś nie przekręca się z brzucha na plecy i z powrotem (no czasami jej się uda, ale na pewno nie świadomie) ale się nie martwię, wszystko w swoim czasie, także Madziocha spoko, nie tylko Twoja taka leniwa

• Mamusia
Hej Madziocha miło Cię "widzieć" my tu ostatnio myślałyśmy o Tobie i Poli, dobrze że tata ma sie dobrze życzę jeszcze wiecej zdrowia dla niego.
Jestem w szoku jak Pola się zmieniała, na zdjęciu jej nie poznałam 🤪 my tu wmiarę wszystkie dzieci oglądamy na bieżąco a Polci to już kawał czasu...śliczna dziewczynka 🙂

• Mamusia
A mi normalnie się otworzył filmik. Tylko pod końcem już się zacięło. Brawo Amelka 🙂 super!!!!
Mój mały lula już i w swoim łóżeczko od dziś bo już chyba ospa przechodzi i go nie swędzi bo ładnie śpi w nocy. A nad ranem najwyżej wezmę do łóżka swojego.
Śliczna Pola. Więcej zdjęć proszę!! 😉

• Mamusia
Hej,
Ja dziś tylko w skrócie bo mnie tak dobił dzień w pracy że mam dość wszystkiego... a jutro chyba nie będzie lepiej 🤢
My już poziom łóżeczka obniżyliśmy bo Ala sama się podciągała do siadania i bałam się że wymyśli coś jeszcze, a teraz już czuję się bezpieczniej.
Dziewcinka - nareszcie jesteś 🙂 rzeczywiście kupę czasu Cię nie było! Fajnie, że w końcu nas odwiedziłaś 😉
Madziocha - nawet nie wiesz jak się cieszę, że z Twoim tatą już lepiej 🙂 naprawdę martwiłam się że stało się najgorsze.. co do karmienia to Ala je słoiczki, kaszki a rano i po południu jak wracam ciągnie cyca 🙂 no i niestetyu nauczyła się że całą noc też podjada więc póki co nocki mamy też przy cycku a ja śpię, bo nie mam siły czuwać przy niej, kiedy rano trzeba iść do pracy. A Pola widać że wyrosła 🙂 śliczna z niej dziewczynka 🙂
Oli jaki fajny pyziolek 🙂
Ja piernicze!!!! Ale Amelka już jest silna!! W szoku jestem normalnie!! 🤪

• Mamusia
Hej... ja miałam mega męczący dzień w pracy po męczącej nocy z Mateuszem... o 3 wzięłam go do łóżka ale g... pomogło... doczytam i odpowiem wszystkim jutro, flimik z Amelką tez jutro, a teraz idę spać choć nie ma jeszcze 20-tej...
I powiem Wam że całe zycie mieszkam w Polsce gdzie zima była jest i będzie, ale szczerze nienawidze zimy i chyba nigdy nie polubię... 😠 Jeszcze jak spadnie śnieg i nie ma duzych mrozów ale też nie topnieje to ok, ale w miescie to zawsze chlapa i syf tylko... a u nas dzisiaj taka zamieć że nic nie widać, teraz trochę sie uspokoiło...
No to ponarzekałam na zimę jak przystało na prawdziwego Polaka a teraz idę w kimono, może się wyspię... dzisiaj zaspałam do pracy...