Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
baiser88 napisał(a):
Czekoladzie mówimy stanowcze NIE 😁!

nie mogę się doczekać jutra i USG 🙂. Jestem taka ciekawa kto tam w brzuszku siedzi 🙂 a z drugiej strony stresuje się, bo to USG genetyczne, mam nadzieje że będzie wszystko super

Bedzie wszystko ok trzymamy kciuki aby dzidzia sie ujawnila ja swoje mam az 4 lipca i tez juz odliczam dni do wizyty

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
baiser88 napisał(a):
W 20 tygodniu myślę, że już nie będzie się ukrywać 🙂! ale wypiję zimną wodę przed USG 😁 Sama zauważyłam, że jak pije naprawde coś zimnego co kopniaki są 😁

Ja zawsze przed usg pije zimna wode-wrecz z zamrazary i dzidzia fika ze az lekarz sie smieje jaki zwinny bobas 😉 a ja sie nie przyznaje ze pomagam mu w fikaniu 😉

• Mamusia
baiser88 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Zaczelam rozgladac sie za kompletami poscieli do lozeczka i kurcze tego jest zazduzo aby sie na cos zdecydowac

Zdecydowanie tak !! Wszystkie rzeczy są takie piękne, nie wiadomo co wybrać 😁

Oczopląsu mozna dostać 😉 jakies ciekawe linki wpadna wysylajcie warto podpatrzec a moze jakas okazja sie trafi

• Mamusia
Oj dziewczynki 🙂 Bobasy tak zimną kąpielą traktujecie w brzuszkach 🙂))) Moje sie chyba dziś troche stresuje razem ze mna 🙂 raz że ta nieszczesna glukoza, dwa rozmowy z dyrekcją w pracy... i też coś jakby daje delikatnie znaki 🙂 z kolezankami się wczoraj smiałam że tajne znaki bedziemy stosować z dzidzią. Jeden kopniak na tak, dwa na nie 🙂 I obmyśłałyśmy imiona dla chłopców i dziewczynek 🙂
Ja jestem na etapie oglądania wózków... choć to może jeszcze troche za wcześnie, ale cieżko sie oprzeć - też cięzko sie połapać który warty uwagi. Macie juz jakieś upolowane?

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
Oj dziewczynki 🙂 Bobasy tak zimną kąpielą traktujecie w brzuszkach 🙂))) Moje sie chyba dziś troche stresuje razem ze mna 🙂 raz że ta nieszczesna glukoza, dwa rozmowy z dyrekcją w pracy... i też coś jakby daje delikatnie znaki 🙂 z kolezankami się wczoraj smiałam że tajne znaki bedziemy stosować z dzidzią. Jeden kopniak na tak, dwa na nie 🙂 I obmyśłałyśmy imiona dla chłopców i dziewczynek 🙂
Ja jestem na etapie oglądania wózków... choć to może jeszcze troche za wcześnie, ale cieżko sie oprzeć - też cięzko sie połapać który warty uwagi. Macie juz jakieś upolowane?

My doszlismy do wniosku ze wozka nie kupujemy na zime bo tyle co do lekarza i wietrzenie bobasa-a mieszkamy we wlasnym domku wiec mamy zaoszczedzone wedrowki jak to w blokach bywa to wystarczy nam stary wozek po siostrzenicy jakis chico czy jakos tak ale nie praktyczny i tyle co zima to darujemy sobie a na wiosne kupimy juz wypasa na spacery

• Mamusia
http://allegro.pl/show_item.php?item=2391579384&msg=Obserwujesz+t%C4%99+transakcj%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0D%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2115c2a3abfe1d62338ee15a0f666a574a80fea88dffff9b62fb8b71e1e483bb
zakochalam sie w tym komplecie troche kosztuje ale ile czesci w tym

• Mamusia
ja wam polecam Jane. jak lubicie 3kołowce to jane slalom pro. byłam bardzo zadowolona. jak chcecie pooglądać fotki to zapraszam na facebooka. namiary edyt bańczyk. w fotkach mam.

co do poscieli to karla mi dlugo spała w rożku (takim usztywnianym), polozne odradzały pościel (dziecko nie moze spac na poduszce a kołdra dobrze zeby byla dopinana zamkiem do ochraniacza zeby sie dzidzia nie udusiła)
ale u nas 3 miesiące były w rożku.

• Mamusia
Witam mamusie 🙂
Byłam dzisiaj na USG i gin powiedziała, że na 90% chłopiec ale żeby jeszcze nie kupować rzeczy bo te 10% niepewności jest a mi się już tak chce zacząć kompletować ciuszki 🙂... No ale może za miesiąc bardziej będzie pewna postaram się wytrzymać 🙂

Ale grad sypie u Was też?

• Mamusia
HEjka!!! Byłam u dentysty na kontroli. No i tylko jeden ząbek do zrobienia i usunięto mi kamień.
Pozatym wszystko ok.
Gosiaczek współczuję. mam nadzieję,że jutro dasz rade.
Anula w sumie z tym wózkiem to nawet nie głupi pomysł. Musze pogadać o tym z moim mężem. Kupić na wiosnę
i tyle.
Anula ten komplet jest super 🙂 też mi się podoba.
wózeczki fajne. Jest teraz w czym wybierać 🙂
Asiek to gratuluję 🙂 super. No możecie powoli kompletować.

• Mamusia
asiek740 napisał(a):
Witam mamusie 🙂
Byłam dzisiaj na USG i gin powiedziała, że na 90% chłopiec ale żeby jeszcze nie kupować rzeczy bo te 10% niepewności jest a mi się już tak chce zacząć kompletować ciuszki 🙂... No ale może za miesiąc bardziej będzie pewna postaram się wytrzymać 🙂

Ale grad sypie u Was też?

Asiek gratulacje 🙂 Ja już milion razy pisałam o jutrzejszym USG, też nie mogę się doczekać 😁! Widzę że naprawdę urodzaj na chłopców u Nas panuje 🙂 zobaczymy co u mnie będzie jutro :P!

Asiek ja już sobie obiecałam, że nie kupuje nic jak nie będzie 100% pewności , ale ledwo to wytrzymuje 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
co do wozkow, to moi znajomi maja ten i bardzo sa zadowoleni, przede wszystkim gondola jest duza. No i cena bardzo przystepna 🙂 My jedziemy w sobote obejrzec go na zywca w sklepie.

http://www.skleproan.pl/index.php?p16,roan-4runner-2011

Karolka a pasuje tam jakiś inny fotelik np maxi cosi? wózek całkiem fajny 🙂

my mielismy wczesniej jedo 4fyn i byłam bardzo zadowolona ale teraz nie podobami sie kolorystyka
i myśle o Tutek grander a mój mężulek upiera sie przy Jane rider plus fotelik strata bo ma 5 punktow za bezpieczensto i gondola transporter 🙂
w gre wchodzi jeszcze X-lander xq

• Mamusia
Pewnosci o my bedziemy mialy na 100% jak swoje dzieciaczki bedziemy mialy na raczkach ale teraz jest taki wybor ze nie trzeba zaopatrywac siw tylko w roz czy niebieski bo jest duzy wybor kolorystyki.Megan-co do mojego parentu z wozkiem to kazdy uqaza inaczej ale ja z doswiadczenia wiem bo moja siostra rodzila w pazdzierniku ze zima to dlugo nie posmigasz wozkiem tak jak na wiosne a zima tylko qietrzyla dzidzie my rodzimy w listopadzie to juz moze byc ostra zima a takiego malenstwa na powietrze nie wyniesiesz bo chorobsko jak znalazl ale kazdy ma inne zdanie tak jak z przydatnoscia laktatora ja uwazam ze to niezbedny przyrzad tymbardziej dla pierworodek ktore musza nauczyc sie prawidlowo karmic swoje kruszynki ja juz mam laktator z aventu mysze tylko dokupic butelki do niego a poza tym ja tak sie objadlam nalesnikami ze pekne popilam zblendowanymi truskawkami z kefirem i jestwm pelna